انتخاب نام دامنه

انتخاب نام دامنه به خاطر آن است که بتوانیم با استفاده از آن به وسیله مرورگر وارد وب سایت مورد نظر خود شویم. همانطور که برای رفتن به یک مکان خاصی نیاز به آدرس داریم برای ورود به وب سایت هم نیاز به انتخاب نام دامنه است. در این مقاله به شما خواهیم گفت انتخاب دامنه و در ادامه با مزیت‌های آن آشنا خواهیم شد.

دامنه چیست؟

نام دامنه یک وب سایت مانند یک آدرس خیابان برای اینترنت است. به مکان خاصی در وب اشاره می‌کند تا مرورگرهای وب کاربران بتوانند به وب سایت متصل شوند.

به زبان ساده، دامنه چیزی است که کاربر هنگام بازدید از یک وب سایت در مرورگر وب خود تایپ می‌کند. نام دامنه شما بخشی از هویت آنلاین شما و قسمت مهمی‌ از seo سایت شما خواهد شد، بنابراین باید ساده و همسو با برند شما باشد.

هنگامی‌که به یک آدرس اینترنتی یا نام دامنه اشاره می‌شود، نام دامنه نشان دهنده محل یک وب سایت است. به عنوان مثال در خرید دامنه، نام دامنه “google.com” به آدرس IP  “216.58.216.164” اشاره می‌کند. به طور کلی، به خاطر سپردن یک نام به جای یک رشته طولانی از اعداد آسان تر است. یک نام دامنه حداکثر شامل شصت و سه کاراکتر و حداقل یک کاراکتر است و پس از پروتکل http یا https در URL وارد می‌شود.

انتخاب دامنه کوتاه بهتر است یا کوتاه؟

دامنه کوتاه بهتر است یا کوتاه

حتما از خود می‌پرسید که چگونه یک نام دامنه کوتاه می‌تواند برای کسب و کار شما مفید باشد. پس اجازه دهید برای شما توضیح دهیم. دامنه‌هایی که کمتر از 15 کاراکتر هستند دامنه‌های کوتاه هستند. متوجه خواهید شد که این دامنه‌ها از دو یا سه کلمه تشکیل شده اند و به خاطر سپردن آنها بسیار راحت تر از نام دامنه طولانی تر است.

این بدان معناست که وقتی دامنه خود را در پلتفرم‌های مختلف مانند رسانه‌های اجتماعی، رادیو، تلویزیون یا چاپ تبلیغ می‌کنید، به خاطر سپردن نام برای کاربران آسان‌تر می‌شود و می‌توانند به راحتی با آن ارتباط برقرار کنند. بنابراین بسیار واضح است که نام‌های دامنه کوتاه راحت تر به خاطر سپرده می‌شوند و در ایجاد شناخت برند در زمان کمتری نسبت به نام‌های دامنه طولانی تر موثرتر هستند.

10 نکته مهم در انتخاب نام دامنه

10 نکته مهم در انتخاب نام دامنه

1- تایپ آسان نام دامنه

نام دامنه خود را از نظر تلفظ و املا آسان کنید. بیایید تصور کنیم در طول یک تبلیغ بزرگ می‌خواهید برای یک محصول تبلیغی ایجاد کنید. اگر گفتن نام شما در آن تبلیغ برای یک بازیگر دشوار باشد، چگونه می‌توانید انتظار داشته باشید که دیگران بتوانند آن را بفهمند؟ در مورد املا هم همینطور. چگونه از مردم انتظار دارید که اگر حتی نمی‌توانند نام دامنه شما را بنویسند، شما را به راحتی در وب پیدا کنند؟ 

۲- کوتاه یا بلند بودن نام دامنه

نام دامنه خود را کوتاه انتخاب کنید. دلایل مختلفی وجود دارد که دامنه‌های کوتاه بهتر کار می‌کنند. دلیل اول این است که به خاطر سپردن آنها راحت تر و تایپ آنها سریعتر است. بنابراین، آنها به احتمال زیاد از یک UX مثبت پشتیبانی می‌کنند.

این امر بسیار مهم است زیرا افراد بیشتری در حال مرور اینترنت مخصوصا در دستگاه‌های تلفن همراه هستند.

 

علاوه بر این، URL بیش از حد طولانی راه دیگری برای ترساندن بازدیدکنندگان است. اگر دامنه خود را بیش از حد با کلمات کلیدی غیر ضروری پیچیده کنید، ممکن است کاربران نسبت به شما مشکوک شوند.

۳- استفاده از کلمه کلیدی مناسب

کلمات کلیدی هدفمند را وارد کنید. کلمات کلیدی فقط برای محتوا نیستند. موتورهای جستجو از نام دامنه شما برای درک موضوع سایت شما و کمک به تعیین رتبه بندی جستجو استفاده می‌کنند. بنابراین، درج کلمات کلیدی در url سایت در صورت امکان ضروری است. کلمات کلیدی که برای نام دامنه خود انتخاب می‌کنید باید با وب سایت شما مرتبط بوده و مخاطبان شما را هدف قرار دهند.

۴- منطقه جغرافیایی در انتخاب نام دامنه

موقعیت جغرافیایی خود را به اشتراک بگذارید. تعداد زیادی ccTLD و GeoTLD برای استفاده در دسترس هستند. یک دامنه سطح بالای عمومی‌انتخاب کنید و از یک مکان جغرافیایی در دامنه سطح دوم خود مانند miamibasketball.com یا londonrugbyschool.com استفاده کنید. راه‌های مختلفی برای برقراری ارتباط با موقعیت مکانی شما وجود دارد، بنابراین نگاهی بیندازید و ببینید چه نامی‌برای منطقه ای که می‌خواهید هدف قرار دهید منطقی است.

۵- استفاده از اعداد و حروف اضافه در نام دامنه

اعداد معمولاً در نام‌های دامنه استفاده نمی‌شوند و اکثر مشاغل به دلایل مختلفی از آنها اجتناب می‌کنند. از آنجایی که معمولاً اعداد به زودی از یاد میروند، استفاده از آنها منطقی نیست همینطور در مورد خط تیره نیز باید حتی امکان سعی نمایید در نام دامنه شما وجود نداشته باشد.

۶- به یاد ماندنی باشید!

مطمئن شوید که دامنه شما تلفظ و املای آسانی دارد. احتمالاً می‌خواهید نام دامنه شما اصیل و به یاد ماندنی باشد. با این حال، خلاقیت همیشه چیز خوبی نیست. اگر املای یک کلمه معمولی را برای دریافت پسوند com (یا به سادگی زیبا بودن) تغییر دهید، ممکن است مخاطبان خود را گیج کنید.

در حالی که تبلیغات شفاهی و کلامی‌قدرتمند است، تنها زمانی کار می‌کند که مردم بتوانند دامنه شما را تلفظ کنند. همچنین به خاطر سپردن نام آسان‌تر می‌شود و شانس بازدید از سایت و ارسال آن به شبکه‌های خود را افزایش می‌دهد.

در سال‌های اخیر، کسب‌وکارهای بیشتری ترکیب‌های 4 حرفی از دامنه‌های به راحتی قابل تلفظ را انتخاب کرده‌اند. علاوه بر خاطره انگیز بودن این گونه نام دامنه‌ها، توانایی آنها برای حفظ ارزش پس از فروش نیز می‌باشد. یعنی اگر کسب و کار شکست بخورد، دامنه(های) همچنان می‌تواند فروخته شود.

۷- تحقیق کنید

تاریخچه دامنه را بررسی کنید. ممکن است به یک نام دامنه کاملاً جدید توجه داشته باشید. با این حال، این احتمال نیز وجود دارد که دامنه ای که می‌خواهید خریداری کنید، از قبل مالک داشته باشد.

بهتر است تاریخچه دامنه را بررسی کنید زیرا این کار می‌تواند بر رتبه بندی سایت شما در موتورهای جستجو تأثیر بگذارد.

دانستن این اطلاعات مفید است. به عنوان مثال، شما نمی‌خواهید نام دامنه ای را بخرید که قبلاً یک تجارت غیراخلاقی را اداره می‌کرد، زیرا ممکن است به شهرت شما آسیب برساند.

۸- پسوند مناسب دامنه

پسوند دامنه سطح بالای خود را با دقت انتخاب کنید. پسوند دامنه سطح بالا (TLD) آخرین قسمت از URL شما است که مستقیماً بعد از نام سایت شما آمده است. برخی از محبوب ترین TLD‌ها .com، .org و .net هستند.

در میان تمام TLD‌ها، com. اغلب یک انتخاب محبوب است. با این حال، اگر نتوانستید com. را کسب کنید، پایان دنیا نیست.

سایر TLD‌های محبوب مانند xyz، .shop، .club، .online، .art، .inc، و حتی .party به طور فزاینده ای رایج شده اند. TLD‌هایی مانند .marketing و .technology به شما این امکان را می‌دهند که نام‌های مرتبط با صنعت خود را دنبال کنید. استفاده از ccTLD (کدهای کشور) نیز یک گزینه بسیار محبوب است. در نهایت، شما می‌خواهید پسوند نام دامنه ای را انتخاب کنید که با وب سایت شما منسجم بوده و اعتبار آن را نشان دهد.

۹- برند خود را بسازید و مراقب آن باشید!

منحصر به فرد باشید و در برند خود بمانید. یک نام دامنه منحصر به فرد می‌تواند به وب سایت شما کمک کند تا از مشکلات قانونی جلوگیری کنید. همچنین می‌تواند به تلاش‌های بازاریابی شما کمک کند. در واقع، اگر سایت شما نشان دهنده یک نام تجاری بزرگتر است، عاقلانه است که نام دامنه خود را هنگام ایجاد نام تجاری در نظر بگیرید.

اگر یک فرد خوداشتغال هستید، همچنان می‌توانید بدنه کاری و وب سایت خود را بخشی از برند شخصی خود در نظر بگیرید.

۱۰- در خرید نام دامنه سریع اقدام کنید

 معامله را از دست ندهید. واقعیت این است که مهم نیست کسب و کار شما چقدر بزرگ یا کوچک است، احتمالاً بودجه خرید دامنه برای آن را دارید.

قیمت دامنه بسته به میزان محبوبیت یک گزینه ممکن است متفاوت باشد. در بیشتر موارد، دامنه انتخابی شما واجد شرایط قیمت اولیه پایین خواهد بود. در موارد دیگر، دامنه مورد نظر شما می‌تواند “Premium” در نظر گرفته شود و صدها تا ده‌ها هزار دلار قیمت داشته باشد.

اگر فکر می‌کنید با یک دامنه با تخفیف شدید مواجه شده اید، در اقدام به خرید آن تردید نکنید!

کلام آخر

نام دامنه شما ممکن است یک امر جزئی در طرح بزرگ ایجاد یک وب سایت به نظر برسد، اما کسب و کار شما را فوراً به مشتریان یا مخاطبان بالقوه منعکس می‌کند.

اگر نام دامنه شما طولانی یا گیج کننده باشد، بسیاری از مردم به راحتی نمی‌توانند سایت کسب و کار یا وبلاگ شما را پیدا کنند. اگر نام دامنه شما با نام تجاری شما مطابقت نداشته باشد یا حداقل مکمل نام تجاری شما نباشد، غیرحرفه ای خواهد بود.

از طرف دیگر، یک نام دامنه به خوبی تحقیق شده و فکر شده، می‌تواند رتبه شما را در نتایج موتورهای جستجو افزایش دهد و به مخاطبان ایده روشنی از آنچه در هنگام بازدید از سایت شما انتظار دارند ارائه دهد. به این ترتیب، مهم است که برای یافتن نام دامنه ای که برای شما مناسب است، وقت بگذارید.

 به کاربرانی که نیاز به اطلاعات بیشتر و دقیق تر در این زمینه را دارند توصیه می‌شود به سایت وب‌رمز مراجعه بفرمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *