افزایش سرعت سایت

مهم‌ترین شاخصه و تأثیر گذارترین مبحث در پیشرفت بازاریابی اینترنتی و کسب درآمد بیشتر از سایت “افزایش سرعت سایت” است که در پشتیانی سایت نیز نقش مهمی را دارد. در سالهای اخیر بیشتر از قبل به این موضوع اهمیت داده شده و آن را از فاکتورهای موفقیت در کسب و کار و بازاریابی می‌دانند. شاید قبلاً به این اندازه اهمیت نداشت.

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که عجله داشته باشید و بخواهید نیاز خود را از یک سایت برطرف یا تهیه یک محصول که تا پایان زمان تخفیف آن مدت بسیار کوتاهی مانده یا در مجموع انتظار بالایی از یک سایت داشته باشید؛ وقتی به سایت وارد می شوید باید اطلاعات آن با سرعت بالایی برای شما به نمایش درآید. امروزه با سرعت گرفتن اینترنت، ثانیه ها هم اهمیت دارد و وقتی وب سایت شما 1 تا 2 ثانیه دیرتر از دیگران باز شود، مخاطب به سایت دیگری خواهد رفت و شما ضرر خواهید کرد.

سؤال اینجاست که واقعاً چرا این مسئله مهم شده است؟ یکی از دلایل را می‌توان بالا رفتن سرعت اینترنت در ایران و دلیل دوم را بالا رفتن توقع کاربران دانست؛ اما مهم‌تر از این موارد رقابت بین رقبا در رتبه گیری است. این رقابت آنقدر تنگاتنگ شده که ثانیه‌ها، تعیین کننده شده و چند ثانیه تأخیر ممکن است باعث شکست یک تجارت آنلاین شود؛ اما راهکار موفقیت چیست؟ با مجله گاسی وب در ادامه همراه باشید.

سرعت سایت دقیقاً چقدر باشد مناسب است ؟

برای طراحی سایت‌های ایرانی مانند طراحی سایت پزشکی با طراحی سایت وکالت و … این نکته را باید در نظر گرفت که سایت مورد نظر طوری طراحی شود که سرعت بارگذاری کامل آن بین 3 تا 7 ثانیه باشد زیرا سرعت استاندارد سایت‌های ایرانی برای بارگذاری کامل، همین مقدار است. سعی کنید همیشه سرعت سایت خود را چک کرده و هر زمان که طولانی تر شد، از راهکارهایی که در ادامه به آن می‌پردازیم استفاده کنید تا سایت شما پر سرعت بماند.

به چند مثال زیر که بنا به تحقیقات انجام شده به دست آمده توجه کنید:

اگر سایتی به مدت 5 ثانیه طول بکشد تا باز شود، نسبت به یک سایت که در عرض 1 تا 3 ثانیه باز می‌شود، 22 درصد نرخ تبدیل کاربر به مشتری آن کاهش می‌یابد. برای مثال ما این مشکل را در یکی از پروژه‌های طراحی سایت در رشت امتحان کردیم و سرعت سایت مراجعه کننده را به 2 ثانیه رساندیم و نتیجه فوق العاده ای برای صاحب سایت داشت.

47 درصد مردم ترجیح می‌دهند تا به سایت‌هایی مراجعه کنند که بین 1 تا 3 ثانیه باز می‌شود ‌و با وجود این قبیل سایت‌ها، موارد دیگر را هم با همین توقع می‌بینند؛ مثلاً در پروژه سئو سایت پزشکی ما این تفاوت سرعت را بین سایت‌های مختلف می‌بینیم و پزشکان تأکید زیادی بر سرعت سایت خود دارند.

پس اهمیت سرعت بارگذاری مطالب را می‌توان به مرگ و زندگی برای یک سایت و تجارت آنلاین دانست.

افزایش سرعت سایت با 6 روش

تحقیقات نشان داد که اگر سایت شما بیش از 5 ثانیه از بارگذاری کامل آن بگذرد، قطعاً تا 57 درصد مراجعه کنندگان خود را از دست داده و آن‌ها به سایت‌های رقیب خواهند رفت از مراجعه بعدی نیز اجتناب خواهند کرد.

برای مثال اگر سایت گاسی وب که به‌عنوان یک سایت معرفی محصول و خدمات است، سرعت لود شدن آن کاهش یابد، قطعاً تعداد فروش کمتری خواهد داشت. یک مثال دیگر را می‌توان به سایت موزیلا اشاره کرد؛ وقتی که موزیلا سرعت بارگزاری خود را 2 ثانیه ارتقا داد، تعداد دانلودهای مرورگر فایرفاکس 15٪ افزایش یافت و این یعنی 10 میلیون دانلود بیشتر در طول سال. حال در ادامه شما را با 6 روش برای افزایش سرعت سایت آشنا می‌کنیم:

استفاده از افزونه کش مرورگر

هر بار که شما یک وب سایت را باز می‌کنید، اطلاعاتی از پایگاه داده و فایل‌های PHP توسط سرور سایت دریافت می‌شود که به صورت Html به شما نشان داده می‌شود. این پروسه وقت گیر است. حال برای اینکه این پروسه وقت گیر نبوده و در زمان هم صرفه جویی شود چه باید کرد ؟ برای کوتاه کردن کافی است یک افزونه کش نصب کنید. با این کار وقتی برای اولین بار Load سایت صورت می‌پذیرد، بخشی از اطلاعات ثابت سایت مثل فایل‌های css و تصاویر مربوطه در حافظه سیستم ذخیره شده و در صورت مراجعه مجدد، دیگر مراحل طولانی اولیه برای بالا آمدن اطلاعات سایت انجام نمی‌شود چون آن را از کش دریافت می‌کند.

برای سایت‌های وردپرسی افزونه‌های زیر پیشنهاد می‌گردد:

  • W3 total cache
  • WPFFPC
  • WP super Cach
  • WP Rocket

کاهش درخواست‌های HTTP

با یک مثال به این مورد را می پردازیم: وقتی کاربری به سایت ورود کند، HTTP برای سرور سایت تان یک درخواست ارسال می‌کند و بعد از پیدا کردن صفحه اصلی و محتوای پیدا شده مانند مدیا درخواست دیگری می‌فرستد. حال چطور سرعت سایت پایین می‌آید؟ وقتی محتوا و اطلاعات سایت شما بیش از حد بود؛ سرعت لود سایت پایین می‌آید.

حال چه باید کرد تا از این مشکل رهایی پیدا کرد ؟ مثلاً می‌توان با قرار دادن چندین عکس کنار هم یک عکس را ساخت که در زمان بارگذاری یک عکس لود شود و با استفاده از قابلیت CSS sprite در هر بخش که مورد نیاز است، قسمت مد نظر عکسی که ساخته‌اید نمایش داده شود. این قابلیت برای استفاده آیکن­ ها بیشتر بکار برده می‌شود.

استفاده از CDN

به این قابلیت، شبکه توزیع محتوا یا (Content Delivery Network) نیز گفته می‌شود که با حروف CDN معروف است. یک شبکه به هم متصل و لینک شده که به شدت، سرعت دسترسی مخاطب را به اطلاعات بالا می‌برد. این شبکه بزرگ با سرورهای به هم متصل در تمام نقاط کره زمین وجود دارد. وقتی کاربری به سایت مراجعه می‌کند، باید اطلاعات سایت را از سرور اصلی دریافت کند.

قبل از این فاصله زیاد بین کاربر و سرور باعث کندی سرعت دسترسی به اطلاعات می‌شد که با حضور CDN ها این مشکل، حل شد. حالا دیگر هر کاربری در هر نقطه جهان اگر بخواهد، می‌تواند با سرعت بالا به اطلاعات سایتی که از این شبکه استفاده می‌کند، دسترسی داشته باشد.

بهینه سازی تصاویر

وجود فایل چند رسانه‌ای مثل تصاویر، حجم بالایی از پهنای باند یک سایت را پر می‌کند که حدوداً 60٪ از حجم کلی یک صفحه وب است. اگر این تصاویر بهینه سازی نشوند، حجم زیادشان، باعث افزایش حجم نهایی صفحه وب سایت می‌شود. قطعاً با این کار، سایت شما سنگین شده و سرعت آن به‌صورت چشم گیری پایین می‌آید.

به همین دلیل است که بهینه سازی تصاویر یکی از مهم نرین کارهای هر وب مستر برای افزایش سرعت سایت محسوب می‌شود. سایت گاسی وب نیز در پروژه‌های طراحی سایت خود، یکی از مهم‌ترین مسائلی که دقت خاصی در آن دارد، بهینه سازی تصاویر است که به نحو کاملی در سایت خود نیز پیاده کرده است.

فشرده سازی فایل‌های Html، Css، Javascript

اهمیت سرعت سایت

در اینجا به یکی دیگر از راه‌های افزایش سرعت سایت می‌پردازیم و آن فشرده کردن فایل‌های سی اس اس و جاوا اسکریپت است. منظور ما کم حجم کردن نیست بلکه ادغام چند فایل در یک فایل یا minify است. قطعاً میدانید که یک سایت شامل چندین و چند فایل گوناگون است که ممکن است خیلی از آن‌ها فایل‌های Css و Javascript باشند. شما باید با جمع آوری کدهای اصلی، همه را در یک فایل ذخیره کنید.

این کار باعث سبک تر شدن سایت شما خواهد شد. البته این کار ساده‌ای نیست که هر کسی بتواند به‌ راحتی انجام دهد؛ پس می‌توانید آن را به تیم گاسی وب بسپارید. برای مثال برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس افزونه‌هایی مثل Better WordPress Minify وجود دارد که این کار را انجام می‌دهد.

استفاده از lazy load

این یک قابلیت جدید است که در چند سال اخیر به برخی cms ها مانند وردپرس نیز اضافه شده است که با آن می‌توان بهینه سازی تصاویر را به صورت منحصر به فرد انجام داد. Lazy Load باعث بهبود سرعت سایت و بارگذاری تصاویر می‌شود.

در حال حاضر بسیاری از سایت‌های موفق امروزی مانند گاسی وب از این افزونه بهره می‌برند چون در پروژه‌های طراحی سایت و پشتیبانی سایت می‌تواند کمک شایانی در ارتقای سرعت سایت داشته باشد. نحوه کار این افزونه به این روش است که وقتی کاربر به سایتی ورود می‌کند، فقط عکسی که روبروی مانیتور دیده می‌شود را باز می‌کند و در صورتی که به قسمت‌های پایین سایت مراجعه کند، تک تک عکس‌ها به نوبت دیده می‌شوند که این کار سرعت لود شدن سایت را به نحو چشم گیری بالا می‌برد.

جمع بندی

افزایش سرعت سایت، یکی از مهم‌ترین کارهایی است که دارندگان سایت، باید برای رقابت با دیگر سایت‌ها، روی آن برنامه ریزی کنند و برای افزایش آن کارهایی که در متن بالا گفت شد را اجرا کنند. قطعاً وقتی عجله دارید و به سایتی ورود می‌کنید که سرعت لود شدن آن پایین است، حس بدی به شما دست می‌دهد و این حس امروزه با وجود فضای مجازی که به دنیای واقعی ما تبدیل شده است اهمیت بیشتری پیدا کرده؛ پس هر چه سرعت سایت را بالا ببرید قطعاً زودتر به اهداف خود از سایت مدنظر خواهید رسید و رضایت مندی کاربر را نیز به دست می‌آورید.

چطور سرعت سایت ورودی مخاطب از اینستاگرام را افزایش دهم؟

این کار با روشهای تخصصی انجام می شود که برای اطلاعات بیشتر با متخصصان گاسی وب ارتباط بگیرید.

آیا افزونه های زیاد باعث کاهش سرعت سایت میشود؟

بله. نصب افزونه های متعدد و زیاد باعث کاهش سرعت سایت شما شده و مخاطب در زمان بیشتری به اطلاعات شما دسترسی خواهد داشت.

به این مقاله امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *