گاسی وب در این قسمت از مقالات میخواهد به بررسی برندسازی که این روزها بسیار محبوب شده است بپردازد. ریبرندینگ فرآیند تغییر تصور بیرونی سازمان یا ارگان در ذهن مخاطبان و جا انداختن ماهیت جدید است. در چنین فرآیندی، شرکت تصمیم میگیرد که نام، نماد، یا طراحی برند خود را تغییر بدهد؛ ریبرندینگ به معنای خلق یک هویت جدید برای برند است. ریبرندینگ میتواند بدون تغییر نام، طراحی، یا لوگو اتفاق بیفتد. با این که هر کدام از اینها تأثیر مثبتی بر شرکت دارند و اغلب در فرآیند ریبرندینگ محسوب میشوند، اما هیچ کدام از آنها به تنهایی یا ترکیب با یکدیگر نمیتوانند تعریف کاملی از ریبرندینگ به ما دهند.
ریبرندینگ چیست؟
ریبرندینگ یک استراتژی بازاریابی است که در آن نماد، طراحی، مفهوم یا ترکیبی از اینها تغییر میکند و برند جدیدی به مشتریان، سرمایه گذارها، رقیبان و سایر سهامداران نشان داده میشود. گاهی اوقات این ریبرندینگ تغییرات عظیمی را در پی دارد و لوگو، نام، اسامی حقوقی، تصویر، استراتژی بازاریابی و روشهای تبلیغاتی هم تغییر مینماید. ریبرندینگ میتواند نسبت به یک محصول جدید یا در حال تولید اجرا بشود. یک نمونه خیلی معروف داخلی از ریبرندینگ، ریبرندینگ دو شرکت تپسی و اسنپ است. تپسی اوایل سال گذشته لوگو خودش را از یک دایره با سه خط به 2 مستطیل نارنجی تغییر داد. در قدم اول، ایرادهای زیادی به این لوگوی تهیه شده، گرفته شد. منتقدین اظهار میکردند که این لوگو بیش از حد ساده است و اصلاً مفهوم تاکسی اینترنتی را به کاربرها منتقل نمیکند. تپسی علاوه بر لوگو، وب سایت، تصویر سازیهای سایت و همچنین رابط کاربری اپلیکیشن را هم عوض کرد و حتی برای توجیه ایرادها، یک ویدِئو ساخت.
اصول ریبرندینگ چیست؟
برای این که یک فرآیند ریبرندینگ موفق را اجرا نماییم، باید یکسری اصول را رعایت کنیم. اول از همه باید هدفتان را مشخص کنید و برای ریبرندینگ یک دلیل عالی و محکم داشته باشید. بعد به تحقیقات بازار نیاز دارید و باید مشتریان و جامعه هدف خود را دوباره تعریف نمایید. برای این که ریبرندینگ سازمان یا کسب و کار شما با موفقیت کامل اجرا شود، به یک برنامه منظم نیازمندید؛ در این برنامه باید ارزشها، چشم انداز و هدفتان را مشخص کنید. بخشی از ریبرندینگ، تغییر رابط کاربری و ظاهر سایت و اپلیکیشن است. برای هر تغییری باید مخاطبان و جذب مشتری، یا ارزش برند خود را دوباره مرور نمایید. شاید به بنرهای گرافیکی، لوگو و کارتهای معرفی جدیدی نیاز بود که برای همه اینها نیازمند تعیین هزینه و بودجه هستید. در فرآیند ریبرندینگ به مزایا و هزینههای تغییر برند دقت و دقیقاً میزان تغییر هر بخش را مشخص نمایید. گاهی اوقات کارمندها، بخشهای مختلف شرکت و حتی مخاطبین در برابر تغییر برند مقاومت نشان میدهند و یا بازخورد خوبی در مواجه با ریبرندینگ ندارند.
بازسازی برند چطور انجام میشود؟
بازسازی برندها به معنای تغییر لوگو، هویت بصری، طراحی، پیام و مفهوم آن است؛ به نحوی که تصویری متفاوت از تصویر اولیه برند را در ذهن مشتری، مخاطب، رقبا و شریکهای یک برند تداعی نماید. ریبرندینگ باعث تغییرات زیادی در استراتژی بازاریابی و نوع تبلیغات آن میگردد. بازسازی برند به این منظور انجام میشود که یک برند از تصویر پیشین و نقاط منفی خود فاصله گرفته و تصویر جدید و مثبتتری را در ذهن افراد ایجاد نماید. باید توجه کنید که تغییراتی مانند تغییر جزئی در شکل و رنگ لوگو را نمیتوان زیرمجموعه ریبرندینگ در نظر داشت. دلایل مختلفی برای ریبرندینگ هست و جالب است بدانید که بازسازی برند را به طور کلی میتوان به 2 دسته تقسیم کرد:
ریبرندینگ فعال: برای زمانی است که برند در حالت فعلی خود به خوبی کار میکند و ارتباط مناسبی با مشتریها دارد.
ریبرندینگ واکنشی: زمانی اتفاق میافتد که تصویر برند تصویر مناسبی نمیباشد. به عنوان مثال، نه پیام و نه لوگوی برند نمیتواند به اندازه کافی با مشتریان ارتباط برقرار نماید که برای افزایش فروش سایت باید آنها را تغییر دهید.
دلایل ریبرندینگ انواع کسب و کارها
ادغام یا جدا شدن |
تغییر در مالکیت یک برند، از مهم ترین عواملی است که به بازسازی برند میانجامد؛ در این موارد، یکی از برندها تحت اسم و تصویر برند دیگر فعالیت میکند و یا یک تصویر جدید برای مجموعه جدید در نظر گرفته میشود. |
بینالمللی شدن برند |
با بینالمللی شدن بازار شما، ممکن است نام و تصویری که در ابتدای کار برای برندتان انتخاب نمودهاید دیگر برای شما کارآمد نباشد. به طور مثال، نام برند در زبانهای دیگر (به خصوص انگلیسی) بی معنی باشد یا بدتر از آن، معنی بدی دهد! در اینجا است که باید بازسازی برند را به صورت جدی مورد بررسی قرار دهید. |
تغییر بازار |
تغییر دادن بازار از جمله تغییراتی است که برای بسیاری از کسب و کارها پیش میآید و گاهی اجتناب ناپذیر است. به طور مثال، ممکن است شما نیز جزو آن دسته از برندهایی باشید که با شیوع بیماری کرونا مجبور شدهاید بازار فروش حضوری را ترک و به بازار اینترنتی روی بیاورید. تغییر بازار یکی از مواردی است که میتواند شما را به سمت بازسازی برند سوق بدهد؛ زیرا که گاهی تصویری که از برند شما در بازار نخستین وجود دارد، برای ارائه شدن در بازار دوم مناسب نمیباشد؛ تفاوت بازاریابی و فروش را در اینجا به خوبی میتوانید احساس کنید. |
جمع بندی
راه اندازی فروشگاه اینترنتی نیاز دارد تا شما یک لوگوی عالی داشته باشید که در همه شرایط بتوان از آن استفاده کرد. گاسی وب به شما در این زمینه کمک زیادی میکند. اکنون که همه چیز را در مورد بازسازی برند میدانید پس وقت آن است که بررسی کنید که آیا و چگونه میخواهید برند خود را تغییر بدهید. یا با طراحی مجدد لوگو، طراحی مجدد وب سایت، تغییر پیامهای برند یا بازنگری کامل در برند روبرو بشوید؛ این مراحل میتوانند به شما کمک نماید تا بهترین استراتژی را برای بازسازی برند در نظر بگیرید؛ به نحوی که تا مدتها نیازی به بازسازی دوباره آن نداشته باشید.
بله. در مواردی که رعایت نکات مخصوص برندینگ و شناسایی بصری در برند رعایت نشود میتواند نتایج عکس برای فرد یا برند داشته باشد که این موضوع باید به سرعت پیگیری و اصلاح گردد. رعایت نکردن این مورد در بعضی موارد باعث افت شدید در فروش و بیزینس کسب و کارها شده است.
یکی از فایده های آن تنوع و ارتقای سطح کاری و برندسازی شماست که اگر با اصول خود اجرا شود، برند شما را متحول می کند و باعث محبوبیت بیشتر شما در نزد مخاطبان می شود.
بدون دیدگاه