استارت آپ

گسترش روزافزون شبکه‌های اجتماعی و پیدایش کسب و کارهای کوچک و بزرگ متنوع، سبب شد که افراد زیادی به جای فعالیت به کسب و کارهای سنتی در کسب و کار اینترنتی فعالیت داشته باشند. در این میان یک سری کسب و کارهای کوچکی هم وجود دارد که به آن‌ها کسب و کار نوپا یا “استارت آپ” می‌گویند. در حقیقت می‌توان گفت که برای رسیدن به یک استارت آپ ناب و موفق لازم است با رویکردهای علمی، فعالیت‌های مرتبط با کسب و کار را مدیریت کنید.

برای رشد کسب و کارتان شاید نیاز باشد برای مدتی شبانه روز کار کنید تا کسب و کارتان را به بقیه بشناسانید و از کیفیت کارتان بگویید تا بدانند که شما هم میخواهید در این عرصه فعالیت کنید. قطعاً کسب و کارهای اینترنتی هم از این موضوع جدا نیستند و برای شروع کسب و کار در این عرصه باید  تولید محتوای قوی و با کیفیت و هدفمند داشته باشید و برای مخاطب خود تمام وقت خود را بگذارید. در این صورت است که به هدف خود در این راه خواهید رسید.

تعریف استارت آپ

دانشمندان، سیاستمداران و افراد دارای اطلاعات هر کدام به نحوی استارت آپ را تعریف کردند. مثلاً در تعریف استیو بلنک که پروفسور و استاد یکی از بهترین دانشگاه‌های آمریکا است در تعریفی که از استارت آپ کرده به این صورت است که مثل یک سازمان است که با هدف پیدا کردن یک سری کسب و کارهای تکرارپذیر و مقیاس‌پذیر راه اندازی می‌شوند. پل گراهام یکی از سرمایه گذاران بزرگ می‌گوید هر نوع کسب و کار که تلاش کند و با سرعت بالایی در حال رشد باشد استارت آپ است.

اما باید توجه داشت که تمام کسب و کارها با هدف استارت آپ شدن به وجود نمی‌آیند؛ مثلاً یک آرایشگر به فکر جذب هزاران مشتری نیست، در حالی که موتور جستجوگر گوگل با هدف ارتقاء یافتن و دست‌یابی و رسیدن به دستاوردهای جدید است.

چرا راه اندازی استارت آپ جذاب است؟

در میان کسب درآمد از فضای مجازی افرادی هستند که به دنبال خلق کسب و کارهای نوپا و جدید می‌باشند که در حقیقت میزان جذاب بودن این کسب و کارها و زمانی که به عنوان انتخاب اول افراد برای کسب درآمد از اینترنت انتخاب شوند، به معنای میزان موفقیت استارت آپ ها است؛ بنابراین از جمله دلایل اصلی که افراد تمایل پیدا می‌کنند که استارت آپ جدیدی را راه اندازی کنند عبارت‌اند از:

  • انحصاری به یک فرد بودن
  • امکان دیده شدن
  • تازه و نو بودن
  • جنبه روانی داشتن
  • تمایل به کسب موفقیت از صفر تا صد درصد
  • تفاوت استارت آپ ها با کسب و کارهای سنتی

در دنیای وسیع اینترنت کسب و کارهای بیشمار از کوچک تا بزرگ وجود دارند که تماماً در حال کسب درآمد می‌باشند. در این میان افراد بسیاری هستند که تصور می‌کنند که استارت آپ ها همان کسب و کارهای کوچک سنتی هستند؛ اما باید بدانید که در حقیقت استارت آپ نوعی از کسب و کارهای سنتی هستند، ولی در مقیاس‌پذیری و رشد با هم متفاوت می‌باشند.

برای مثال یک شرکت تولید مایع شوینده می‌تواند در یک مدت زمان معلوم به تعداد مشخصی از مشتریان محصول ارائه دهد و در نتیجه یک کسب و کار سنتی است.  در مقابل، موتور جستجوگر گوگل در یک لحظه می‌تواند به هزاران نفر اطلاعات دهد و به عنوان یک استارت آپ موفق هم شناخته می‌شود.

مراحل راه اندازی استارت آپ

جالب است بدانید که مثلاً یک فردی که کسب و کار سنتی دارد می‌تواند با تلاش و به‌کارگیری ایده‌های خلاقانه و پشتکار خود آن را تبدیل به استارت آپ موفق کند و برای این کار باید از یک سری مراحلی عبور کند.

حال می‌خواهیم شما را با مراحل راه اندازی استارت آپ آشنا سازیم که عبارت‌اند از:

  1. ایده پردازی
  2. تحقیق و تعیین نقشه راه
  3. ثبت ایده و ادعای مالکیت
  4. تهیه نمونه اولیه
  5. عرضه نمونه اولیه به جامعه هدف کوچک و بررسی بازار
  6. ثبت ایده و محصول
  7. پیدا کردن سرمایه گذار

که در ادامه مقاله شما را با توضیح مفصل هر کدام به‌طور جامع آشنا خواهیم کرد.

ایده پردازی

همان طور که در تعریف استارت آپ گفته شد، به معنای خلق یک ایده جدید و نوپا است؛ بنابراین اولین گام در استارت آپ با ایده پردازی شروع می‌شود که ممکن است خلق یک ایده جدید باشد و یا برگرفته از یک ایده کسب و کار خارجی و یا داخلی.

در استارت آپ همواره فرد نیاز نیست که به خلق یک آثار جدید بپردازد، بلکه مثلاً می‌تواند تنها با تغییرات جزئی در یک وسیله مثل فلاکس که همواره وجود داشته است، سبب جلب توجه و از طرف دیگر برطرف کننده یک نیاز آنان باشد. یک سری افراد نیز توانسته‌اند از طریق تحقق یافتن به یک سری ایده‌هایی که از نگاه برخی افراد مسخره به نظر می‌رسید، آثار جدید و پرکاربردی را خلق کنند‌.

تحقیق و تعیین نقشه راه

در قدم دوم در راه اندازی استارت آپ لازم است شما نقشه‌های خود را یادداشت کنید که در حقیقت همان ایده‌های خام شما است که باید مسیر رسیدن و هدف از انتخاب آنان را مشخص کنید. حتی با خیال‌پردازی هدف خود را به سرانجام برسانید.

حال وقت آن رسیده است که این نقشه راه را به چندین مسیر کوتاه و بلند حساب شده تقسیم بندی کنید و این ایده‌های خام خود را تحقق دهید. باید توجه داشته باشید که قبل از تحقق این ایده‌ها باید در مورد آن‌ها بررسی و اطلاعات کافی به دست آوردید تا در مسیر راه دچار شکست نشوید.

ثبت ایده و ادعای مالکیت

بعد از بررسی و تحقیق در مورد ایده خود، سعی کنید پرسش‌ها و دریافت اطلاعات در مورد ایده‌های خود به صورت مخفیانه انجام دهید؛ زیرا ایده شما با ایده افراد دیگر متمایز است؛ بنابراین ثبت ایده‌ها معمولا بر دو وجه است.

یک وجه آن به این صورت است که اگر ایده تکراری باشد و یا توسط شرکت یا سازمان دیگر ثبت شده باشد، دیگر کار سختی ندارید؛ زیرا مراحل آن مشخص و طی شده است. اما وجه دوم آن ایده‌های هستند که تکراری نیستند و به صورت خلاقانه و نوپا می‌باشند که در این مرحله می‌توانید اختراع خود را ثبت کنید و پس از ثبت آن می‌تواند یک گواهی نامه ثبت اختراع به شما تعلق گیرد.

تهیه نمونه اولیه

همان طور که می‌دانید تمام استارت آپ ها از مسیرهای خاص خود عبور می‌کنند که در این میان بعضی ایده‌ها هستند مثل خدماتی که نیاز به نمونه اولیه ندارند. در مقابل آن برخی دیگر به عنوان یکی از نمونه‌های آزمایشگاهی می‌شوند که در تهیه آن‌ها به نمونه اولیه مورد نیاز است و پس از مشخص شدن آن که ایده‌های شما از چه نوعی است و اگر ایده‌های شما از نوعی باشد که باید نمونه اولیه تولید کنید، سعی کنید نمونه تولیدی مورد قبول عموم جامه باشد.

عرضه نمونه اولیه به جامعه هدف کوچک و بررسی بازار

در این مرحله برخلاف مرحله ثبت ایده و ادعای مالکیت که باید مخفیانه به بررسی و تحقیق می‌پرداختید، می‌توانید به صورت علنی به جستجو و پرسش و پاسخ بپردازید؛ زیرا به علت ثبت آن می‌توانید ادعای مالکیت داشته باشید و جامعه هدف خود را توسعه دهید و با تولید چند نمونه اولیه و با در اختیار گذاشتن در جامعه هدف می‌توانید از آن‌ها نظرسنجی به عمل بیاورید و در پیشبرد اهداف خود از آن‌ها استفاده کنید.

ثبت ایده و محصول

شما ایده خود را ثبت کرده‌اید و ادعای مالکیت بر روی آن‌ها را دارید، ولی وقتی ایده شما به محصول دهی و سرانجام می‌رسد، نمی‌توانید در مورد محصول به دست آماده مالکیت داشته باشد؛ زیرا ممکن است محصولاتی مشابه و با کیفیت بهتری برای پاسخ گویی نیاز افراد وجود داشته باشد. لازم است در مراجع قانونی هم ایده و محصول به دست آمده از آن را ثبت کنید تا با اطمینان خاطر در مورد محصولات خود ادعای مالکیت داشته باشید.

پیدا کردن سرمایه گذار

حال به مرحله مهم و اساسی راه اندازی استارت آپ یعنی پیدا کردن سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در ایده نوپا و جدید خود رسیده‌اید. همانطور که گفتیم همیشه استارت آپ از ایده‌های نوپا شروع نمی‌شود، بلکه ممکن است ایده‌ها تکراری و یا حتی در کشورهای دیگر اجرا شده باشند.

همچنین باید بدانید که پیدا کردن سرمایه گذاری که چنین ریسکی را قبول کند، اغلب نیاز به زمان دارد؛ پس باید صبور باشید.

همان طور که در این مقاله خواندید، سعی کردیم شما را با استارت آپ و کسب و کارهای کوچک سنتی و تفاوت و وجه تشابه آنان آشنا سازیم.

 اما جالب است بدانید که تعاریف بسیار زیادی برای استارت آپ گفته شده و آن چیزی که در تمام تفاسیر بیان شده مشترک است، آن است که بر اساس یک ایده خلاقانه و جدید فعالیت آن‌ها آغاز می‌شود. در نتیجه شما می‌توانید با به کارگیری شیوه‌های خلاقه، کسب و کار سنتی خود را به استارت آپ موفق تبدیل کنید.

امید آن است که این مقاله شما را در شناسایی دقیق استارت آپ یاری رسانده باشد.

با چه مقدار سرمایه وارد کسب و کار اینترنتی شوم؟

کسب و کار اینترنتی و شروع کسب و کار در آن به سرمایه زیادی نیاز ندارد و فقط نیاز است که روی تولید محتوا و خدماتی که ارائه می دهید تمرکز کنید و بهترین ها را عرضه کنید.

چقدر طول می کشد تا از پیج اینستاگرام کسب درآمد کنم؟

کسب درآمد از اینستاگرام و مدیریت پیج اینستاگرام خیلی مهم بوده و نیاز است که با جدیت در تولید محتوای خود کار کنید تا در کمترین مدت مثلاً کمتر از یک ماه به درآمد برسید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *