پرسونای مشتری

تصور کنید که نیازهای جامعه یا مخاطبین هدف خود را به قدری خوب شناخته‌اید که هر کم و کسری داشته باشند اولین نفر به شما مراجعه می‌کنند؛ چون می‌دانند آنچه به دنبالش هستند را قطعاً پیش شما پیدا می‌کنند. می‌دانید این یعنی چه؟ یعنی فروش چندین برابری که به طور مداوم رشد صعودی دارد! همین ابزار ساده که تأثیر شگرفی بر فروش و کسب و کار شما می‌گذارد، “پرسونای مشتری” نامیده می‌شود. در این مقاله می‌خواهیم به چیستی پرسونا و چرایی لزوم استفاده از آن در پیشبرد اهداف خود، بپردازیم.

تعریف ساده از پرسونای مشتری

پرسونای مشتری ترسیم یک تصویر جزئی و واقعی از مشتریان هدف شماست؛ اینکه در ذهن این افراد چه می‌گذرد، نیازهایشان چیست، با چه چالش‌هایی دست و پنجه نرم می‌کنند، چگونه تصمیم می‌گیرند و … شما با زیر نظر گرفتن مشتریان ایده آل خود و تحقیق درباره آنها، می‌توانید بهتر مشتریان خود را بشناسید و خواسته‌هایشان را تحقق بخشید.

تشخیص پرسونای مشتری برای افرادی که کسب و کار آنلاین دارند هم سخت‌تر است و هم آسان‌تر! کار در بستر اینترنت از این جهت آسان‌تر است که افراد محتوای بصری به مخاطبان خود ارائه می‌دهند و از بین بینندگان محصولات شما، به مرور زمان سر و کله‌ی مشتریان واقعی تان پیدا می‌شود. منتهی در مقابل شما اطلاعات چندانی درباره‌ی مخاطبانتان ندارید و ممکن است ایجاد پرسونای مشتری مدت زیادی طول بکشد.

چگونه از پرسونای مشتری برای افزایش فروش استفاده کنیم؟

همانطور که پیش از این گفتیم، شما تا وقتی مخاطب خود را به درستی نشناسید، نمی‌توانید او را جذب کرده و به مشتری خود تبدیل کنید. پس لازمه موفقیت یک کسب و کار یا برند، شناخت دقیق مشتریان هدف و ارائه نیازها یا خواسته‌های آنها است. هرچه مخاطب بیشتری جذب شود و تعداد مشتریان شما بالاتر رود، طبیعتاً فروشتان نیز افزایش می‌یابد و به دنبال آن، روند بازاریابی محصولات آسان‌تر می‌شود. این نکته را نیز همواره به یاد داشته باشید که مشتری، مشتری می‌آورد. وقتی مخاطبی از محصول شما استقبال کند و برایش کارآمد واقع شود، ناخودآگاه به یکی از بازاریابان محصولات شما تبدیل می‌شود.

اهمیت پرسونای مشتری

امروزه باید بدانید که مهم‌ترین اصل موفقیت در کسب و کار اینترنتی، اعتماد سازی و بازاریابی و جذب اصولی مشتریان است. جالب است بدانید با وجود اهمیت این ابزار سودمند، همچنان عده زیادی هستند که درک درستی از پرسونای مشتری ندارند یا اهمیت آن را در پیشبرد اهدافشان نمی‌دانند. امثال این کسب و کارها، شرکت‌هایی هستند که به جای تمرکز بر نیاز مشتری، سعی در بزرگ جلوه دادن ویژگی‌ها و توانمندی هایشان می‌کنند، غافل از اینکه هیچ سودی عایدشان نمی‌شود.

دلیل این موضوع، عدم اعتماد مشتریان به آن کسب و کار است. وقتی دغدغه کسب و کار شما، کمک به مشتریان و برطرف سازی مشکلات یا نیازهای آنها باشد و این دغدغه را با مشتری در میان بگذارید، به تدریج مشتری به شما اعتماد می‌کند. پس لازمه اعتماد مشتری به شما، پرسونای مشتری و شناخت نیازهایش است.

نحوه ایجاد پرسونا

فرآیند خلق پرسونا با یافتن پاسخ یکسری سؤالات موشکافانه و دقیق درباره مشتری هدفتان شروع می‌شود. هدف خلق پرسونا، درک بهتر خریدار است. در ادامه بهتر است با کمک همکاران و دپارتمان‌های فروش و بازاریابی، به تعریفی دقیق از پرسونای مشتری ایده آل خود برسید.

پرسش‌های مهم در شناخت مشتری:

  • جنسیت و میانگین سنی مخاطبان چیست؟
  • وضعیت اقتصادی آنها چگونه است؟
  • کجا زندگی می‌کنند؟
  • متأهل هستند یا مجرد؟
  • سطح تحصیلات و شغلشان چیست؟
  • سرگرمی مورد علاقه آنها چیست؟
  • اغلب از چه ابزارهایی استفاده می‌کنند؟

نکات مهم در طراحی پرسونای مشتری

اگر می‌خواهید پرسونای کارآمد و مفیدی داشته باشید، به جای تمرکز بر احساسات باید اهداف خود را بر مبنای اطلاعات حقیقی بگذارید؛ یعنی پرسونای کسب و کارتان را باید بر روی افرادی بگذارید که واقعاً قصد خرید از شما را دارند، نه افرادی که دوست دارید از شما خرید کنند.

تا می‌توانید راجب مشتریان خود اطلاعات جمع آوری کنید، ضمناً حواستان به آمارهای تحلیلی وب سایت و شبکه‌های اجتماعی و تحلیل ریزبینانه رقبایتان هم باشد.

جمع بندی

پرسونای مشتری ابزاری سودمند برای شناخت هرچه بیشتر مشتریان است که همچون چراغی، راهنمای رشد و کسب موفقیت در کسب و کار است. با وجود پرسونای مشتری، تصویری دقیق از مشتریان ایده آل خود به دست می‌آورید که شناخت نیازهایشان را آسان‌تر می‌کند. نتیجه نهایی این فرآیند، جذب مشتری بیشتر و افزایش فروش محصولات شما است. در کل نتیجه‌ای که حاصل می‌شود همه جوره به نفع خودتان است.

به این مقاله امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *