بهترین پرینترهای سه بعدی

تاریخچه پرینتر سه بعدی به سال 1981 برمی گردد که آقای کرداما موفق به کشف و تولید مواد افزودنی و متریال برای چاپ سه بعدی شد و این کشف را به نام خود ثبت کرد. در مقاله ای که نوشته ام به سوال مبهمی که در ذهن شماست پاسخ می دهم که پرینترهای سه بعدی چیستند؟ کدام پرینتر سه بعدی بهتر و مناسب کار شماست؟ چاپگر سه بعدی چگونه کار می کند؟ سایت های فروش پرینتر جهت خرید ارزان تر و قیمت بهینه تر کدامند؟

پرینتر سه بعدی چیست؟

یکی از پیشرفت هایی که امروزه در حوزه چاپ انجام گرفته است، ساخت پرینتر سه بعدی است. چاپ سه بعدی عبارت است از فرایندی که با استفاده از یک فایل دیجیتالی، اجسام جامد 3 بعدی تولید می شود.

ایجاد یک شئ چاپی سه بعدی توسط پرینتر با استفاده از مواد افزودنی حاصل می شود. پرینتر ۳ بعدی شما را قادر می سازد با استفاده از مواد کمتر نسبت به روش های تولید سنتی اجسام را تولید کنید. خوشبختانه این روزها پرینترهای جدیدی در این حوزه ساخته شده است.

از جمله مصارفی که پرینترهای 3 بعدی دارند می توان به چاپ انواع ماکت های مهندسی، چاپ انواع مدل های سه بعدی صنعتی، چاپ انواع تندیس و مدلهای تزئینی، چاپ انواع مدل های “سه بعدی” شکلات و دکوراسیون داخلی، مدل های پزشکی و طرح های دانشجویی و قالب های جواهرسازی اشاره کرد.

موضوعاتی که مورد بحث ماست معرفی انواع پرینترهای سه بعدی صنعتی، قیمت پرینتر سه بعدی، طرز کار چاپگرهای سه بعدی و به بیان بهترین و دستگاه های چاپ و سایت های و شرکت هایی که ارائه خدمات چاپ 3 بعدی می دهند می پردازیم.

 

قیمت پرینترهای سه بعدی چقدر است؟

قیمت پرینترهای سه بعدی بستگی به نوع تکنولوژی بکار رفته در چاپ، سرعت پرینت، ابعاد پرینت، دقت پرینت، ضخامت لایه، اتصالات، نمایشگر، تعداد و قطر نازل و مواد مصرفی دارد که در هر چاپگر متفاوت است. در ادامه این مقاله ی گاسی وب به معرفی ویژگی های چند نمونه از پرینترهای 3d و قیمت خرید و فروش این نوع پرینترها می پردازیم:

قیمت پرینتر سه بعدی جهان مدل JP5

پرینتر سه بعدی جهان

پرینتر جهان برای مصارف آزمایشگاهی، صنعتی و … قابل مصرف است.

مشخصات کلی این پرینتر عبارت است از (ابعاد = 490*380*700 میلی متر) و همچنین وزنی بالغ بر 40 کیلوگرم دارد.

مشخصات فنی که شامل تکنولوژی چاپ (FDM) می باشد. سرعت پرینت در این چاپگر 60 الی 150 میلی متر بر ثانیه و ابعاد پرینت 30*21*45 سانتی متر می باشد. دقت پرینت 40 میکرون و ضخامت لایه نیز 40 میکرون است. دارای اتصالات USB و SD Card می باشد و دارای نمایشگر لمسی است.

سایر مشخصات عبارت است از مواد مصرفی شامل Nylon، PLA و ABS که همچنین ضخامت مواد مصرفی 1.75 میلی تر، دارای نرم افزار Cura.slicer و دربرگیرنده سیستم عامل لینوکس، مک و ویندوز است.

قیمت فروش در بازار کنونی 8/500/000 تومان است.

قیمت پرینتر سه بعدی فلیکس مدل Tec4L

پرینتر 3 بعدی فلیکس

مشخصات کلی این پرینتر عبارت است از (ابعاد = 760*410*480 میلی متر) و همچنین وزنی بالغ بر 15 کیلوگرم دارد.

مشخصات فنی که شامل تکنولوژی چاپ (FDM) می باشد. سرعت پرینت در این چاپگر 60 الی 150 میلی متر بر ثانیه و ابعاد پرینت 40*20.5*25.5 سانتی متر می باشد. دقت پرینت 50 میکرون و ضخامت لایه نیز 50 میکرون است. دارای اتصالات USB، SD Card و Wifi می باشد و دارای نمایشگر دستی است.

سایر مشخصات این چاپگر سه بعدی عبارت است از مواد مصرفی شامل Nylon، PLA و ABS که همچنین ضخامت مواد مصرفی 1.75 میلی تر و دربرگیرنده سیستم عامل ویندوز است.

قیمت فروش این پرینتر سه بعدی در بازار کنونی 36/700/000 تومان است.

قیمت پرینتر سه بعدی Rayan tall

رایان تال - Rayan Tall

مشخصات کلی این پرینتر ۳ بعدی عبارت است از (ابعاد = 700*450*450 میلی متر) و همچنین وزنی بالغ بر 8.43 کیلوگرم دارد.

مشخصات فنی که شامل تکنولوژی چاپ (FDM) می باشد. سرعت پرینت در این چاپگر 450 میلی متر بر ثانیه و ابعاد پرینت 20.5*31*35 سانتی متر می باشد. دقت پرینت و ضخامت لایه 50 الی 1000 میکرون است. دارای اتصالات SD Card می باشد و دارای نمایشگر Full Graphic Smart Controller است.

سایر مشخصات عبارت است از مواد مصرفی شامل ABS، PLA، Nylon و INF که همچنین ضخامت مواد مصرفی 1.75 میلی تر و دربرگیرنده سیستم عامل ویندوز است.

قیمت فروش این پرینتر سه بعدی در بازار کنونی 4/600/000 تومان است.

قیمت پرینتر سه بعدی کیوب مدل D3

پرینتر کیوب دی 3 - cube d3

مشخصات کلی این پرینتر عبارت است از (ابعاد = 335*343*241 میلی متر) و همچنین وزنی بالغ بر 7.7 کیلوگرم دارد.

مشخضات فنی که شامل تکنولوژی چاپ (PJP) می باشد. سرعت پرینت در این چاپگر 60 میلی متر بر ثانیه و ابعاد پرینت 15.25*15.25*15.25 سانتی متر می باشد. دقت پرینت لایه 70 الی 200 میکرون و ضخامت 70 میکرون است. دارای اتصالات USB، Wifi و Ethernet می باشد و دارای نمایشگر 2.5 اینچی است. این پرینتر ۳ بعدی 2 نازل دارد.

سایر مشخصات عبارت است از مواد مصرفی شامل ABS و PLA که همچنین ضخامت مواد مصرفی 1.75 میلی تر و دربرگیرنده سیستم عامل Windows، Mac، Android و IOS است.

قیمت فروش این پرینتر در بازار کنونی 8/000/000 تومان است.

 

از معایب چاپگر سه بعدی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تولید اشیاء در زمان کوتاه
  • در اندازه و ابعاد آیتم های تولید شده محدود است.
  • دارای دقت، ظرافت و استحکام کمتری می باشد.

با این حال مزایای پرینترهای سه بعدی بسیار کار آمدند:

  • ضایعات در پایان فرآیند مقدار کمی است.
  • تولید طرح های پیچیده و سفارشی در زمان کوتاه
  • نیاز به تجهیزات گران قیمت برای تولید اشیاء سه بعدی نداریم.

چاپگرهای سه بعدی در فضاهای مختلف طراحی صنعتی کاربرد دارد:

  • هوافضا
  • معماری
  • خودروسازی
  • قطعات صنعتی
  • تجهیزات نظامی
  • تجهیزان پزشکی
  • هنر

بهترین سایت های فروش پرینتر سه بعدی در ایران

به یکی از محبوب ترین و جالب ترین بخش های مقاله رسیدیم. تصمیم داریم در این قسمت شما را با سایت های فروش پرینتر سه بعدی در ایران آشنا کنیم تا قبل از انجام خرید دید بهتری به این نوع چاپگرها داشته باشید.

دیجی کالا یکی از محبوب ترین سایت های فروش کالای اینترنتی در ایران است. این سایت که مورد اعتماد همگان است، هم اکنون 10 عدد پرینتر سه بعدی موجود در انبار دارد. اگر مقاله را با دقت خوانده باشید تعدادی از این محصولات را به همراه مشخصات کامل برای شما شرح دادیم.

فروشگاه پرینترهای سه بعدی دیجی کالا

گارانتی اصل بودن و سلامت فیزیکی محصول را تضمین می کند. در سایت دیجی کالا محصولات متنوعی از نظر تکنولوژی چاپ و کیفیت وجود دارد که پس از انتخاب و خرید بصورت رایگان به منزل شما ارسال می شود.

سایت 3dpe یا توسعه گران بعد سوم، درسته دارای سابقه زیادی در تولید پرینترهای سه بعدی صنعتی و فروش پرینتر سه بعدی ندارد، ولی از سال 1392 یعنی زمانی که فعالیت خود را بصورت رسمی آغاز کرد، تلاش کرد کارهای خود را در حوزه تکنولوژی پرینترهای سه بعدی ارتقا دهد.

سایت توسعه گران بعد سوم

این شرکت نخستین واردکننده تولیدات Makerbot در آمریکا به ایران می باشد. شرکت توسعه گران بعد سوم سعی کرد تا پرینترهای سه بعدی را با نهایت کیفیت در اختیار مشتریان بگذارد.

فروشگاه اینترنتی پرمان شاپ یکی از بزرگترین فروشندگان تجهیزات چاپ سه بعدی در ایران می باشد. این شرکت دستگاه های جدید برای خرید پرینتر سه بعدی خود را که به گفته خودشان قابل رقابت با پرینترهای مشابه سه بعدی خارجی است می داند، طراحی و تولید می کنند.

سایت پرینتر 3  بعدی پرمان شاپ

سایت Parmanshop دارای نماد اطمینان است. این شرکت دارای محصولاتی همچون چاپگر سه بعدی، اسکنر سه بعدی، کیت چاپگر سه بعدی، قطعات مکانیکی و الکترونیکی، ابزارآلات و لوازم جانبی می باشد.

سایت emalls برای خرید پرینتر

سایتی که محصولات مختلف را در هر حوزه ای از فروشندگان اینترنتی به اشتراک می گذارد. سایت emalls فروشنده وسایل نیست اما وسایل را به همراه مشخصات و موجود بودن در آن فروشگاه برای کاربران جهت فروش پرینتر سه بعدی بیان می کند.

کسانی که در پی پرینتر ۳ بعدی هستند از این مزیت بی بهره نمی مانند و نمی توانند انواع پرینترهای صنعتی سه بعدی را در این سایت مشاهده کنند.

 

انواع پرینترهای سه بعدی

مدل های متفاوتی از پرینترهای سه بعدی وجود دارد که برای ساخت سازه ها و اشیاء سه بعدی ساخته شده اند. امروزه فقط تعدادی از آنها رواج دارند و تعداد معدودی دیگر از جاده کنار رفته اند. در زیر لیستی از رایج ترین فن آوری های مورد استفاده در چاپ سه بعدی آورده شده است:

7 تکنولوژی مختلف پرینترهای جدید سه بعدی

  • Fused Deposition Modeling (FDM)
  • Stereolithography (SLA)
  • Digital Light Processing (DLP)
  • Selective Laser Sintering (SLS)
  • Selective Laser Melting (SLM)
  • Laminated Object Manufacturing (LOM)
  • Digital Beam Melting (EBM)

 

تکنولوژی چاپ Fused Deposition Modeling (FDM)

فناوری FDM در حال حاضر محبوب ترین فناوری چاپ سه بعدی است. این چاپگر مقرون به صرفه است و حتی در قلم های سه بعدی مورد استفاده قرار می گیرد.

این تکنولوژی در ابتدا توسط اسکات کرامپ از Stratays، تاسیس شده و در دهه 1980 توسعه و اجرا شد. سایر شرکت های چاپ سه بعدی از این تکنولوژی تحت نام های دیگر استقبال کردند.

شما با کمک FDM می توانید نه تنها نمونه های اولیه عملیاتی را بسازید، بلکه می توانید محصولات آماده استفاده، همچون لگو، چرخ دنده های پلاستیکی و موارد دیگر را نیز چاپ کنیم.

نکته قابل توجهی که در مورد این فناوری وجود دارد که کلیه مولفه های چاپ شده با FDM می توانند ترموپلاستیک با کارایی و مهندسی درجه بالا قرار گیرند، که برای مهندسان مکانیک و تولیدکنندگان کاملا سودمند است.

FDM تنها فناوری چاپ سه بعدی است که ترموپلاستیک های با درجه بالا تولید می کند. بنابراین آیتم های چاپ شده دارای ویژگی های مکانیکی، حرارتی و شیمیایی هستند.

آن دسته از پرینترهای سه بعدی که تکنولوژی FDM استفاده می کنند. بصورت لایه به لایه با حرارت بسیار پایین آیتم ها را می سازند. کل فرایند تا حدودی مشابه با استریلیتوگرافی است.

اگر بخواهیم با دید بازتر این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم، متوجه خواهیم شد که زمان چاپ کلی بستگی به اندازه و پیچیدگی کدل شما دارد. اشیاء کوچک می توانند تقریبا سریع تکمیل شوند. در حالی که قطعات بزرگتر و پیچیده تر نیاز به زمان بیشتری دارند.

تکنولوژی FDM امروزه به صورت گسترده ای گسترش یافته است و در صنایع بزرگی مانند تولیدکنندگان خودرو، تولیدکنندگان مواد غذایی و اسباب بازی استفاده می شود.

تکنولوژی چاپ Stereolithography (SLA)

SLA یک روش چاپ است که می تواند برای اجرای پروژه های شما که مدل های سه بعدی را در بر می گیرد استفاده شود. اگر چه این فرایند اولین بار در تاریخ چاپ سه بعدی استفاده شده است، اما هنوز هم استفاده می شود.

با این حال نباید ناامید شده، ایده و کاربرد این روش شگفت انگیز است. آیا شما یک مهندس مکانیک هستید که می خواهد تایید کند آیا آن بخش متناسب با طراحی یا خلاقیت فردی، که مایل به چاپ یک نمونه اولیه پلاستیکی است هستید؟ استریلیتوگرافی می تواند مدل های سه بعدی را به صورت واقعی و زنده تبدیل کند.

ماشین های چاپ SLA مانند پرینترهایی نیست که در خانه شما وجود دارد و برای چاپ، جوهر را روی کاغذ بریزد. در این نوع چاپگرهای سه بعدی متریال و مواد ابتدا به صورت مایع هستند که پس از مدتی سفت می شوند و یک شئ جامد شکل می گیرد.

قطعات چاپ شده توسط چاپگرهای سه بعدی Streolithography معمولا دارای سطوح صاف هستند، اما کیفیت آن بستگی به کیفیت چاپگر SLA دارد. زمان لازم برای چاپ یک شئ بستگی به اندازه پرینتر سه بعدی SLA دارد.

موارد کوچک را می تواند در عرض 6 الی 8 ساعت چاپ کند، درحالیکه چاپهای بزرگ سه بعدی می تواند چند متر در سه بعد باشد و زمان چاپ ممکن است تا چند روز طول بکشد.

تکنولوژی چاپ Digital Light Processing (DLP)

DLP یکی از فرایندهای چاپ سه بعدی است که دقیقا شبیه به استریولیتوگرافی است. تکنولوژی DLP در سال 1987 توسط لری هورن بک ساخته شد و به دلیل کاربرد آن در تولید پروژوکتورها بسیار مشهور شد.

این تکنولوژی در تلفن های همراه، پروژوکتورهای فیلم و البته در چاپ سه بعدی یافت می شود. با این حال تفاوت بین تکنولوژی SLA و DLP این است که DLP نیاز به منبع اضافی نور دارد.

تکنولوژی چاپ Selective Laser Sintering (SLS)

SLS یک تکنیک است که از یک لیزر به عنوان منبع تغذیه برای تشکیل اشیاء سه بعدی استفاده می کند. این تکنیک توسط کارل دکارد، دانش آموز دانشگاه تگزاس توسعه یافت.

همانند سایر روش های ذکر شده در بالا این روش، با ایجاد یک فایل طراحی کامپیوتری (CAD) آغاز می شود و پس از آن باید به فرمت های ویژه توسط برنامه های تبدیل شود. از متریالی که برای این نوع پرینترهای استفاده می شود می توان به نایلون، شیشه، سرامیک و برخی از فلزات مانند آلومینیوم، نقره و فولاد نام برد.

یکی از ویژگی های مثبت این تکنولوژی این است که برای کالاهای سفارشی سه بعدی بسیار محبوب است. SLS برای مصارف خانگی مناسب نیست چون به دلیل استفاده از لیزرهای با کیفیت نسبت به بقیه، قیمت بالاتری دارد.

گفته می شود برای راه اندازی کار در ماشین های چاپ، SLS های ارزان نیز وجود دارد. به عنوان مثال، اخیرا آندرس باستاین جزئیات مربوط به چاپگر SLS خود را منتشر کرد که از موم و کربن برای چاپ استفاده می کند. یکی دیگر از نمونه های موفق چاپگر، Focus SLS است که می تواند به راحتی در نیاز های خانگی مورد استفاده قرار گیرد.

تکنولوژی چاپ (EBM , LOM , SLM)

سه نوع آخری که در پرینترهای سه بعدی استفاده می شود، ذوب لیزری انتخابی (SLM)، تولید شئ لمینیت (LOM) و ذوب پرتو دیجیتال (EBM) است. از دو دهه گذشته این فناوری ها منسوخ شده اند. امروزه پرینتری را پیدا نمی کنید که از تکنولوژی SLM، LOM و EBM استفاده کنند.

اگر به اندازه کافی اطلاعات در مورد پرینترها کسب کردید، هم اکنون می توانید در بازار به دنبال چاپگر سه بعدی مورد علاقه خود بگردید و آن را خریداری کنید.

امیدوارم با مطالعه این مقاله به اطلاعات شما در مورد پرینترهای 3 بعدی افزوده شده باشد تا بتوانید پرینتر مورد نظر را بر حسب نیاز و صرفه جویی در زمان خرید کنید.

به این مقاله امتیاز دهید

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *