کارآفرینی

اگر بخواهیم تاریخچه پیدایش کارآفرینی را بگوییم، باید بدانید که از سیصد سال پیش رواج داشته است؛ ولی تنها یک قرن است به شکل مفهوم گسترده و فعالیت پیچیده در فضای کسب و کار اینترنتی رواج پیدا کرده است؛ اما باید بدانید به طور کلی مفهوم “کارآفرینی” بر روی شروع یک نوع کسب و کار تجاری تمرکز دارد و از آنجایی که شروع فعالیت‌های تجاری اغلب با ریسک همراه است، بنابراین باید کارآفرینی را همراه با مواردی مثل کمبود بودجه، سیاست‌ها و قوانین سخت دولتی، بحران اقتصادی و غیره همراه دانست.

هیچ زمانی برای شروع کسب و کار و دادن ایده کارآفرینی دیر نیست. شما هر زمان که ایده کار افرینی خود را اجرا کنید قطعاً بعد از مدتی کار با کیفیت و خدمات متنوع و طبق نیاز مشتری، به نتیجه خواهید رسید. قطعاً در بین راه پستی و بلندی برای همه کارآفرینان وجود دارد اما آن چیزی که بهترین های این حوزه را مشخص کرده، خسته نشدن از کار با کیفیت و ادامه دادن تا رسیدن به هدف و قله. وقتی به هدف رسیدید میتوانید از آن بالا تصمیم گیرنده باشید و همه از شما ایده بگیرند.

 اگر شما فردی خلاق هستید، جالب است بدانید که یکی از ویژگی‌های اساسی کارآفرینی داشتن خلاقیت است که با استفاده از آن می‌توانید علاوه بر حل مشکلات خاص، سبب راه اندازی انواع ایده‌های کسب و کار اینترنتی همچون طراحی لوگو، عکاسی برای مجالس، فروش وسایل دست دوم، طراحی لباس و مواردی از این قبیل هم شوید.

تصور کنید شما با داشتن ویژگی خلاقیت می‌توانید سبب طراحی یک نوع کسب و کار کوچک شوید. کسب و کاری ‌که از ایده‌های نو و خلاقانه شما سرچشمه گرفته‌اند و از طریق آنان می‌توانید حتی یک کسب و کار اینترنتی پرسودی هم داشته باشید، فقط کافی است که با تمام مهارت‌ها و استعدادهای خود در این عرصه قدم بردارید تا به نتایج مطلوب که همان کسب سود و برتری یافتن در میان سایر رقبای است دست یابید.

کارآفرینی چیست؟

اگر کمی در اینترنت جست و جو کنید، حتماً با تعاریف گسترده‌ای از این مفهوم آشنا می‌شوید که توسط بزرگان این عرصه مطرح شده است. مثلا کارآفرینی به معنای تعقیب فرصت‌ها و یا ایجاد ارزش؛ اما تعریف کارآفرینی به مفهوم ساده و روان عبارت است از تلاش برای ایجاد و راه اندازی یک کسب و کار با هدف کسب سود بیشتر است. باید توجه داشته باشید که برای موفقیت در عرصه این بخش کسب درآمد اینترنتی مطلوب و پرسود باید تمام تلاش و خلاقیت خود را بکار بگیرید.

منظور از تلاش یعنی گذاشتن وقت کافی، سرمایه گذاری کردن و ریسک پذیری؛ زیرا طبق آمارهای صورت گرفته نشان می‌دهد که بسیاری از کارآفرینان بودند که به علت عدم توجه به همین مسائل به اصطلاح ساده و پیش پا افتاده با شکست مواجه شده‌اند.

 مثلاً وقتی یک فرد شروع به راه اندازی یک استخر ماهی خاویار آن هم به صورت مدرن می‌کند و یا خانم خانه داری که در منزل با استفاده از مهارت‌های خود کارهای هنری خاص و منحصر به فردی ایجاد می‌کند و بسیاری از موارد از این قبیل در حقیقت می‌توان گفت آنان اقدام به کارآفرینی اینترنتی کرده‌اند.

کارآفرین کیست؟

کارآفرین فردی مبتکر و خلاق است که همواره در حال خلق و ابتکارات جدیدی مثل راه اندازی یک تجارت پرسود، ارائه راهکارهای جدید و تأثیرگذار و بسیاری موارد از این قبیل است.

جالب است بدانید که فرد کارآفرین لزوماً نیاز به ایده پردازی ندارد؛ بلکه می‌تواند با هدف تبدیل یک ایده به واقعیت به عنوان یکی از افراد موفق در کسب و کار اینترنتی شناخته شود.

کارآفرین به عنوان یک هدایت کننده سعی و تلاش می‌کند افراد را به جلو راهنمایی کند و در حقیقت او مانند راننده یک ماشین است و هر زمانی که مایل باشد به فعالیت‌های خود سرعت می‌بخشد و هر زمانی که بخواهد پایان می‌دهد.

لازم به ذکر است بدانید که آن چیزی که در مرکز هر فعالیت کارآفرینی قرار دارد عنصری به نام اشتیاق است. فرد کارآفرین با استفاده از آن انرژی لازم را برای انجام فعالیت‌ها و دست و پنجه نرم کردن با بسیاری از مشکلات پیش روی خود بدست می آورد. او می‌تواند با آگاهی که نسبت به پتانسیل‌های تجاری دارد از سرمایه، استعداد و سایر منابع برای تبدیل ابتکار به یک نوع نوآوری تجاری استفاده کند.

ویژگی‌های مشترک کارآفرینان موفق

جالب است بدانید که همه افراد در هر عرصه‌ای که فعالیت می‌کنند مثل کشاورزی، کارمندی، تجارت و غیره می‌توانند به عنوان یک کارآفرین برتر در حوضه خود شناخته شوند.

حال وقت آن رسیده تا شما را با مهم‌ترین ویژگی‌های مشترک بین کارآفرین‌های موفق آشنا سازیم که عبارت‌اند از:

  • پشتکار
  • خوش بینی
  • انگیزه
  • کاردانی
  • داشتن یک ذهن باز
  • طبیعت اسفنج گونه
  • جسارت

همچنین باید بدانید که کارآفرینی با ریسک پذیری همراه است؛ بنابراین باید در این عرصه همیشه با ریزبینی و دقت بسیار تمام تلاش‌های خود را بکار بگیرید.

مزایای کارآفرینی

همان طور که می­دانید کارآفرینی هم مانند سایر کسب و کارها دارای مزایا و کاربردهای زیادی در زمینه فردی، سازمانی و اجتماعی است.

از جمله مزایای کارآفرینی عبارت‌اند از:

بالا بردن توانمندی‌های مدیریتی: این یکی از مهم‌ترین و پرکاربردی‌ترین مزایای کارآفرینی است؛ زیرا همان طور که می‌دانید وظیفه یک کارآفرین آن است که در عرصه فعالیت‌های خود مشکلات را بررسی و به تحلیل آنان بپردازد و برای حل آنان راه حل‌های مختلف و کارسازی ارائه کند.

در حقیقت می‌توان گفت که وقتی یک کارآفرین شوید، باید همه روزه و به صورت آنی تصمیم گیری کنید تا به پیشبرد بهتر اهداف خود دست یابید.

موجب تشکیل شرکت‌های موفق و کارآمدتر می‌شود: وقتی شخصی که دارای ایده‌های ناب و خلاقانه است و می‌تواند در لحظه تصمیم گیری دقیق و آنی انجام دهد در حقیقت می‌توان گفت که شرکت و یا سازمانی که ایجاد می‌کند نسبت به سایر سازمان و شرکت‌ها از بازدهی بالاتری برخوردار است.

بهبود یافتن شرایط زندگی مردم: وقتی شرکت‌های جدیدی با ایده‌های تازه‌ای در جامعه تشکیل می‌شوند و به طبع آن محصولاتی در جامعه عرضه خواهند شد که از کیفیت بهتر و هزینه کمتر برخوردار است و همین عامل خود موجب بهبود زندگی افراد جامعه می‌شود.

افزایش توسعه اقتصادی کشور: باید توجه داشته باشید که ایده‌های که ارائه می‌شود باید همراه با برنامه ریزی باشد تا در مرحله اجرا سبب کسب درآمدهای پرسودی شوند.

مراحل کارآفرینی به صورت گام به گام

شاید بعد از این همه اطلاعاتی که تاکنون درباره کارآفرینی به دست آوردید قصد دارید که در این عرصه فعالیت داشته باشید. باید توجه داشته باشید که کارآفرینی هم مانند سایر کسب و کارها دارای مراحلی است که برای کسب موفقیت باید به صورت گام به گام چنین مراحل را طی کرد که این مراحل عبارت‌اند از:

گام اول: پیدا کردن فرصت‌ها: کارآفرینان برتر همواره نسبت به فرصت‌های پیش روی خود نگاه متفاوتی دارند. جالب است بدانید بهترین زمینه کارآفرینی یعنی هر نوع فعالیتی که شانس موفقیت در آن بیشتر است را می‌گویند که برای هر فردی منحصر به فرد است.

گام دوم: ایده پردازی و ارزیابی ایده: باید بدانید که ایده کارآفرینی به معنای ارائه راه حل‌های برای حل مشکلات افراد جامعه است.

گام سوم: اجرا: در این مرحله متغیرهای زیادی وجود دارد که در مرحله اجرا باید آنان را مد نظر قرار داد.

گام چهارم: رشد: ازجمله اقداماتی مثل تکمیل محصولات و خدمات، توسعه تیم اجرایی و مدیریتی و مهم تراز همه، افزایش سرمایه و کسب و کار که می‌توان برای توسعه کسب و کار خود به کار بگیرید.

جمع بندی

همان طور که در این مقاله مطالعه کردید قصد آن را داشتیم تا شما را با کارآفرینی و موفقیت‌های اين عرصه آشنا سازیم. حال اگر می‌خواهید به عنوان یک کارآفرین برتر شناخته شوید، پیشنهاد ما به شما آن است که سعی کنید در جهتی قدم بردارید که با توانایی‌ها و استعدادهای شما سازگاری داشته باشد و تمام تلاش خود را در آن عرصه به کار گیرید تا به موفقیت و هدف‌های مشخص شده خود که همان کسب سود و برتری از رقبا است دست پیدا کنید.

لازم به ذکر است که شما می‌توانید با مراجعه به سایت گاسی وب اطلاعاتی جامعی در مورد اصول، مزایا و ایده‌های جذاب در حوزه کارآفرینی بدست آورید.

آیا برای کارآفرینان وام در نظر می گیرند؟

بله برای کارآفرینان وام هایی در نظر گرفته شده که با مراجعه به صندوق کارآفرینی در هر شهر میتوانید طرح خود را مطرح کنید و وام با بهره کم بگیرید.

برای رشد سریع کسب و کارهای کوچک چه ابزارهایی وجود دارد؟

یکی از بهترین ابزارها استفاده از شبکه های اجتماعی مختلف خصوصاً اینستاگرام است که میتواند برای رشد کسب و کارتان یک پله بلند برای صعود باشد پس اگر در حال شروع کسب و کار هستید حتما در ابتدا پیج اینستاگرام مربوطه را راه اندازی کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *