چگونه یک سایت فروش اینترنتی راه بیاندازیم؟

امروزه گسترش بستر فضای مجازی و نقل‌وانتقال‌های مالی سنگین در این بستر، به‌گونه‌ای شده است که هر فروشنده‌ای را برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی وسوسه می‌کند. امروزه تعداد افرادی که خواهان این موضوع هستند که چگونه یک سایت فروش اینترنتی راه بیندازیم کم نیستند و به همین دلیل، رقابت سنگینی میان فروشندگان اینترنتی ایجاد شده است و در این رقابت کم‌کم کسب و کارهای سنتی رنگ می‌بازند و مردم نیز علاقه‌مند هستند که تقریباً اکثر خریدهای خود را در بستر فضای مجازی و اینترنت انجام دهند.

شاید تا 10 سال پیش کسی فکرش را هم نمیکرد که روزی تمام مایحتاج زندگی خود را بتواند از فضای مجازی و اینترنت تهیه کند اما این قضیه به واقعیت پیوست و کسب و کارهایی که به سرعت در این عرصه با قوت ورود کردند، الان از بقیه کسب و کار پیشی گرفته و در حال فروش حداکثی هستند. البته کیفیت یک محصول یا خدمت، میتواند در کوتاه مدت باعث برند شدن و محبوب شدن آن در بین افراد جامعه و خریداران و مراجعه کنندگان به آن خدمت یا محصول شود.

با توجه به همه این موارد که در بالاتر به آن‌ها اشاره کردیم می‌خواهیم در این مقاله این موضوع را بررسی کنیم که چگونه یک سایت فروشگاه اینترنتی راه بیاندازیم؟ اگر این سؤال در ذهن شما نیز نقش بسته است با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.

 

پول درآوردن از سایت چجوریه؟

اگر خودمان را به‌جای یک خریدار بگذاریم و این موضوع را بررسی کنیم، می‌بینم که اصلاً مقرون‌به‌صرفه نیست که بخواهیم با وسیله خود یا با استفاده از یک وسیله نقلیه به مرکزهای خرید برویم و علاوه بر اینکه ممکن است زمان زیادی در ترافیک بمانیم و خستگی‌ها و بی‌حوصلگی‌های آن را تحمل کنیم، می‌بایست هزینه‌های رفت‌وآمد را نیز به آن اضافه کنیم. اگر آیتم زمان را نیز که یک سرمایه بزرگ و در اختیار هر فرد است را در نظر بگیریم، می‌بینیم که به‌هیچ‌عنوان توجیهی وجود ندارد زمانی که می‌توانیم در آسایش کامل در منزل استراحت کنیم یا به کارهای شخصی خودمان بپردازیم و محصولی که سفارش داده‌ایم درب منزل به ما تحویل داده شود؛ خودمان به‌صورت حضوری به یک فروشگاه مراجعه کنیم و علاوه بر هزینه‌های مالی برای رفت‌وآمد، زمان مفید طی روزمان را نیز از دست بدهیم.

مراحل راه اندازی سایت فروش اینترنتی

مراحل راه اندازی سایت فروش اینترنتی

مراحل راه اندازی سایت فروش اینترنتی توضیحات بسیار زیادی دارد که ما برای آشنایی سریع‌تر شما با این موضوع همه این موارد را به‌صورت کاملاً خلاصه برایتان شرح می‌دهیم. اگر می‌خواهید با راه اندازی فروشگاه اینترنتی برای شروع کسب و کار اینترنتی آشنا شوید لازم است که این موارد را بدانید. برای کسب درآمد اینترنتی و کار در منزل نیاز به داشتن یک سایت دارید که این سایت نماینده‌ای از فروشگاه شما در فضای مجازی است. بنابراین باید این سایت به‌گونه‌ای باشد که سؤالات احتمالی مشتریان را به حداقل ممکن برساند و حتی درزمانی که شما امکان کار در فروشگاه اینترنتی خود را ندارید درآمد فروشگاه اینترنتی شما متوقف نشود.

فروشگاه اینترنتی درواقع باید به‌گونه‌ای باشد که نیاز به حضور مستمر شما در وب‌سایت نداشته باشد و خود به‌تنهایی بتواند معرف شما و کسب و کارتان باشد و تمامی اطلاعاتی که نیاز است به مشتری قبل از خرید ارائه شود را درون آن سایت قرار دهید. بنابراین برخلاف تصور برخی از افراد که گمان می‌کنند کسب و کار اینترنتی آن‌قدر هم نیاز به توجه خاصی ندارد، بسیار مهم است که به‌تمامی این موارد و مواردی که در ادامه این مقاله به شما یادآوری می‌کنیم توجه ویژه‌ای داشته باشید. درست همان‌طور که شما توجه ویژه‌ای به فروشگاه خودتان دارید و دوست دارید محیط آن همواره به‌گونه‌ای باشد که مشتری‌پسند و جذاب باشد باید همین دید و توجه را به فروشگاه اینترنتی خودتان نیز داشته باشید.

مرحله اول: در ابتدا باید کالای خود را جهت فروش انتخاب کنیم

اگر در پاسخ به سؤالات بالا مردد هستید و یا اینکه پاسخی برای آن‌ها ندارید می‌بایست محصولات خود را در بازار نیازسنجی کنید. برای نیازسنجی محصولات راه‌های متعددی وجود دارد که یکی از آن‌ها فروش محصولاتتان در فروشگاه‌های اینترنتی دیگر است. از نمونه آن‌ها می‌توان به‌به ایجاد فروشگاه با سلام اشاره کرد. ثبت‌نام در این‌گونه فروشگاه‌ها را می‌توان برای نیازسنجی بازار برای محصولاتی که ارائه می‌دهید انجام داد و مطمئن شد که آیا محصول موردنظر شما در فروش با استقبال مواجه می‌شود یا مورد استقبال مخاطبان قرار نمی‌گیرد.

برای اینکه یک فروشگاه اینترنتی کاملاً اصولی را راه اندازی کنید ابتدا بهتر است قبل از راه اندازی فروشگاه آنلاین، محصول خود را جهت فروش آنلاین انتخاب نمایید. شاید این مورد به نظرتان کاملاً بدیهی باشد، اما عدم توجه به این نکته می‌تواند آسیب‌های زیادی را به کسب و کار اینترنتی شما وارد کند. ابتدا بهتر است مشخص کنید که چه کالایی را قرار است بفروشید؟

این مورد ازآن‌جهت مهم است که شما باید همه موارد جهت فروش یک محصول را در نظر بگیرید. برای اینکه به‌تمامی موارد پیرامون این موضوع بتوانید به‌راحتی تفکر کنید و بهترین محصول را برای فروش اینترنتی انتخاب کنید، ما در ادامه یک سری از سؤالات را مطرح می‌کنیم که اگر بتوانید به‌راحتی به تمام آن‌ها برای محصول انتخابی خود، پاسخ دهید می‌توانید آن محصول را به‌عنوان یک محصول مطمئن برای کسب درآمد از اینترنت برگزینید. این سؤالات عبارت‌اند از:

  • آیا محصولی که قصد فروش آن را دارید فیزیکی است و می‌بایست برای مشتری ارسال شود؟
  • آیا اکنون می‌دانید که چگونه می‌توانید محصول خریداری‌شده توسط مشتری را به دست وی برسانید؟
  • آیا نیاز دارید که انباری را برای فروش محصولاتتان در نظر بگیرید؟ آیا از پس هزینه‌های آن برمی‌آیید؟
  • فروشگاه شما فقط یک محصول را ارائه می‌دهد یا محصولات متنوعی را عرضه می‌کند؟
  • مشتریان و جامعه مخاطبان شما چه کسانی هستند؟ چه رده سنی دارند و آیا جنسیت خاصی را شامل می‌شود؟
  • آیا محصول شما قرار است فقط موردپسند قشر خاصی از جامعه قرار بگیرد یا اینکه به‌صورت عمومی از آن استقبال می‌گردد؟ درصورتی‌که برای استقبال عمومی محصولات را ارائه می‌دهید آیا توانایی تأمین به‌موقع محصولات برای فروش‌های گسترده را دارید و یا اینکه فقط توانایی تولید یا تأمین تعداد خاصی از آن محصول را در توان دارید؟
  • آیا در فضای مجازی رقبایی دارید؟ آن‌ها را می‌شناسید؟ سایت فروشگاهی آن‌ها را بررسی کرده‌اید؟

مرحله دوم: انتخاب و خرید دامنه و هاست برای وب‌سایت

تصور کنید که برای خرید به بازار رفته‌اید و تمام فروشگاه‌ها سردر و نام مناسبی برای برند و فروشگاه خود دارند و شما بعدازاینکه ویترین آنها را مشاهده کنید یک نیم‌نگاهی به نام فروشگاه آن‌ها می‌اندازید و به‌صورت سرسری یک بررسی کلی برای انتخاب آن فروشگاه برای خرید در ذهنتان انجام می‌دهید. حال فرض کنید در میان تمام آن فروشگاه‌ها یک فروشگاه وجود داشته باشد که هیچ نامی برای خود انتخاب نکرده است و حتی سردری ندارد تا به آن استناد کنید و اگر برفرض بعد از خرید خواستید آن جا را به فرد دیگری معرفی کنید نمی‌توانید بگویید که دقیقاً این محصول را از کدام فروشگاه خریداری کرده‌اید. آیا واقعاً شما به این فروشگاه اعتماد می‌کنید؟ در بهترین حالت اگر اعتماد کنید و خرید کنید آیا آن فروشگاه را برای خرید به فرد دیگری معرفی می‌کنید؟ پاسخ قطعاً خیر است. همان‌طور که گفتیم فروشگاه اینترنتی و کسب و کار اینترنتی هیچ تفاوتی با فروشگاه و کسب و کار سنتی ندارد و به همان اندازه و شاید بیشتر باید موردتوجه صاحبش قرار بگیرد.

بعدازاینکه محصول یا محصولات هدف خود را شناسایی و نیازسنجی کردید و از خوب بودن آن‌ها اطمینان حاصل کردید نوبت به این مورد می‌رسد که یک وب‌سایت فروشگاه اینترنتی تأسیس کنید تا مسیر درآمد فروشگاه اینترنتی شما هموار گردد. اول‌ازهمه در این مرحله می‌خواهیم یک مثال برای شما بازگو کنیم تا با واقعیت‌های بیشتری در این حوزه آشنا شوید.

بنابراین در فضای مجازی نیز ما باید یک نام برای فروشگاه خود برگزینیم تا به‌واسطه آن نام شناخته شویم و مورد اعتماد مردم برای خرید قرار بگیرید. به نامی که برای فروشگاه اینترنتی خود در اینترنت انتخاب می‌کنید دامنه گفته می‌شود. دامنه همان آدرس فروشگاه شماست و شما با معرفی نام آن به دیگران می‌توانید از آن‌ها دعوت کنید تا به وب‌سایت شما سر بزنند و از محصولاتتان بازدید نمایند. نام دامنه پسوندهای متفاوتی همچون دات آی آر و دات کام دارند که در این مقاله مجال بررسی آن‌ها نیست اما خود نام دامنه معمولاً به شکل زیر است:

foroshemajazi.com  و یا forooshemajazi.ir که به‌جای عبارت forooshemajazi نامی که شما برای فروشگاه خود ثبت و اجاره کرده‌اید قرار می‌گیرد. هاست نیز فضایی در اینترنت است که شما فروشگاه خود را بر روی آن راه اندازی می‌کنید و برای این کاربرد دارد تا در فضایی تمامی اطلاعات سایت شما را همانند تصاویر و توضیحات محصولات و دیگر آیتم‌ها را برایتان ذخیره کند.

اگر بخواهیم آن را در فضای سنتی بررسی کنیم هاست همان مغازه یا فروشگاه شماست و دامنه همان نام فروشگاه یا سردر مغازه‌تان است. به یاد داشته باشید که برای انتخاب هاست و دامنه حتماً وسواس زیادی به خرج دهید و با افراد متخصص در این حوزه و دوستان و آشناهایتان نیز مشورت کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

بعد از خرید هاست و دامنه می‌بایست فروشگاه اینترنتی خود را که یک وب‌سایت است راه اندازی کنید. در فضای سنتی در مورد سایت می‌توان گفت که همان ویترین فروشگاه شما محسوب می‌شود که مشتریان را به سمت خود می‌کشاند. برای راه اندازی سایت با هزینه کم می‌توانید از سیستم‌های مدیریت محتوا همچون وردپرس، جوملا، پرستاشاپ و اپن کارت و … استفاده نمایید. در حین راه اندازی سایت علاوه بر آیتم زیبایی و رابط کاربری زیبایی که ایجاد می‌کنید حتماً باید به‌سادگی در آن دقت کافی داشته باشید.

منظورمان این است که مشتری هنگام خرید نباید مراحل پیچیده‌ای را در سایتتان طی کند و با انجام کمترین کارها بتواند خرید خود را نهایی و سفارشش را ثبت کند در غیر این صورت خودتان با دست خودتان مشتری‌هایتان را فراری خواهید داد. اگر به این موضوعات تسلط کافی ندارید می‌توانید از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده کنید و با خرید یک قالب آماده فروشگاهی وردپرس و نصب آن به‌راحتی کار خود را آغاز کنید. بنابراین از این قسمت به بعد ما مراحل استفاده از قالب فروشگاهی وردپرس را شرح می‌دهیم.

مرحله سوم: قالب فروشگاهی خود را بارگذاری می‌کنیم

بعدازاینکه سیستم مدیریت محتوای وردپرس را بر روی هاست خود نصب و راه اندازی کردید نوبت به خرید یک قالب فروشگاهی وردپرسی و بارگذاری آن روی سایت؛ می‌رسد. بعد از خرید قالب به شما یک فایل تحویل داده می‌شود که می‌بایست آن را بر روی سایت خود بارگذاری کنید.

پس از بارگذاری قالب سایت شما دقیقه همانند دموی قالب فروشگاهی راه اندازی می‌شود و شما با تغییر در آیتم‌ها می‌توانید آن را شخصی‌سازی کنید و برای کسب و کار خود از آن بهره‌مند شوید. معمولاً قالب‌های فروشگاهی مخصوص وردپرس قیمت بالایی ندارند و شما با کمترین هزینه‌ها می‌توانید یک قالب فروشگاهی با امکانات بالا را تهیه کنید و از آن برای فروش محصول یا محصولات خود بهره‌مند شوید.

مرحله چهارم: محصولات خود را وارد فروشگاه اینترنتی می‌کنیم

وارد کردن محصول؛ مرحله چهارم راه اندازی فروشگاه اینترنتی

بعدازاینکه مراحل قبلی را طی کردید نوبت به واردکردن محصولات درون سایت فروشگاهی می‌رسد. سعی کنید تا حد ممکن از تصاویر با کیفیت برای محصولات خود درون سایت استفاده کنید. این موضوع باعث افزایش جذب مشتریان می‌گردد و مشتری را برای خرید ترغیب خواهد کرد. ممکن است زمان‌بر بودن واردکردن محصولات شما را در حین کار دلسرد و خسته کند. اما به یاد داشته باشید هر کاری برای شروع نیاز به‌زحمت و تلاش دارد و به این فکر کنید که با فروش محصولات به‌صورت گسترده چقدر ازلحاظ مالی جلوتر خواهید رفت.

بنابراین با تلاش و پشتکار سعی کنید تمامی محصولات را به‌مرور به‌صورت کامل به سایت خود اضافه کنید. البته ممکن است شما قصد فروش تنها یک محصول را داشته باشید که مدل‌های متفاوتی نیز ندارد و به همین دلیل این مرحله راحت‌ترین مرحله برای شما خواهد بود و در کمتر از یک ساعت می‌توانید به‌راحتی محصول خود را به سایت اضافه کرده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن از این مرحله عبور کنید.

مرحله پنجم: بازاریابی محتوا جهت فروش بیشتر

به‌هیچ‌عنوان اینطور نیست که بعد از واردکردن محصولات کار شما به اتمام رسیده باشد. همان‌طور که گفتیم کسب و کار اینترنتی نیاز به توجه و مراقبت زیادی دارد، بعدازاینکه محصولات خود را در سایت فروشگاهی خود وارد کردید نوبت به آن می‌رسد که از طریق تولید محتوا متنی و ویدیویی و یا صوتی که تولید می‌کنید برای معرفی ویژگی‌ها و مزایای محصولات خود اقدام نمایید و مشتری را برای خرید محصولات خود ترغیب کنید. از این محتواها می‌توانید علاوه بر سایت در شبکه‌های اجتماعی که برای سایت و کسب و کارتان تأسیس کرده‌اید نیز استفاده کنید.

به این فرآیند بازاریابی محتوایی گفته می‌شود و مزیت انجام دادن آن این است که شما حتی هنگامی‌که نمی‌توانید به‌صورت تلفنی با مشتریان خود گفتگو کنید و آن‌ها را متقاعد کنید، سایت شما به‌صورت خودکار این کار را به‌جای شما انجام می‌دهد و در نبود شما به‌عنوان نماینده‌ای از طرف شما تمام این فعالیت‌ها را به‌صورت اتوماتیک انجام می‌دهد. بازاریابی محتوایی یعنی حتی زمانی که شما در خواب شیرین هستید سایت شما مشغول فعالیت است و فروش دارد و برای شما سودآوری می‌کند.

جمع بندی

در این مقاله به‌صورت مختصر درباره راه اندازی فروشگاه اینترنتی و کسب درآمد اینترنتی و کار در منزل صحبت کردیم. بهتر است کمال‌گرایی را کنار بگذارید و با سرعت کار خود را آغاز کنید شما در حین انجام کارهایتان می‌توانید همه آن‌ها را بهبود دهید؛ بزرگ‌ترین فروشگاه‌های اینترنتی در ایران و سایر کشورها نیز همین مسیر را طی کرده‌اند و به موفقیت رسیده‌اند. دیجیکالا که زمانی فقط فروش دوربین‌های عکاسی را انجام می‌داد و یک کسب و کار خانگی به شمار می‌رفت به‌مرور با گسترش و بهبود خدمات خودش به بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی ایران تبدیل شد.

به یاد داشته باشید شما لازم نیست از همان اول دیجی کالای فعلی باشید و می‌توانید همان مسیری که این فروشگاه طی کرده است را طی مدت‌زمانی که کسب و کار خود را به‌طورجدی و رسمی راه اندازی کرده‌اید و مشغول کسب درآمد از آن هستید، انجام دهید. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما لذت‌بخش و مفید بوده باشد و چراغ راهی باشد برای راه اندازی کسب و کاری که اکنون به شکل یک ایده در ذهن شماست.

هزینه سفارش طراحی سایت پزشکی چقدر است؟

طراحی سایت در سایت گاسی وب در طرح های مختلفی ارائه می شود که میتوانید نوع خدمات و تعرفه ها را در پست مربوط به خدمات گاسی وب مشاهده و سفارش طراحی سایت خود را از طریق اراتباط با ما ثبت کنید.

آیا برای هر کسب و کاری می توان طراحی سایت انجام داد؟

بله کلیه کسب و کارها می توانند برای فروش بیشتر و معرفی و برندسازی از طراحی سایت کمک بگیرند زیرا که با این کار مخاطب بیشتری به آنها توجه خواهد کرد.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *