در این بخش گاسی وب قصد دارد تا شما را با یک افزونه افزایش سرعت سایت آشنا کند. پس با ما همراه شوید. هنگامی که یک کاربر آدرس یک سایت را در مرورگر خود سرچ میکند، این مرورگر به سرور سایت میزبان متصل شده و اطلاعات لازم را برای بارگذاری صفحه، دریافت میکند. این اطلاعات ممکن است شامل ویدیوها، تصاویر، فایلهای CSS و JS و html باشد. سرعت بارگذاری فایلهای ذکر شده بسته به فاصله میان موقعیت مکانی کاربر و سرور میزبانی متغیر است. شما با استفاده از CDN میتوانید این فاصله جغرافیایی را از بین برده و سرعت را در سایتتان از هرکجای دنیا افزایش دهید.
شبکه تحویل محتوا برای مدیران وب سایت بسیار مهم است. این ابزار با مزایایی که دارد علاوه بر افزایش سرعت لود وب سایت، باعث کاهش بار ترافیک نیز می شود. cdn می تواند مشکلات زیادی را از سر مدیر سایت کم کند که ارزشمندی این ابزار را می رساند. اما آیا همۀ وبسایتها به CDN نیاز دارند؟ در ادامه با خواندن مزایایی که دارد بهتر می توانید تشخیص دهید که آیا cdn بر روی وب سایت شما تاثیر مثبت می تواند بگذارد یا خیر. 😄
cdn (Content delivery network) چیست؟
خرید cdn به شما کمک میکند تا سرعت دسترسی کاربران به اطلاعات سایت شما بالا برود. ممکن است گاهی اوقات حس کرده باشید که بعضی از سایتها در نقاط دور جغرافیایی، دیرتر لود میشوند. اما با استفاده از cdn شما این فاصله را از بین برده و همه کاربران از هر جای کره جغرافیایی میتوانند به سرعت به سایت شما دسترسی داشته باشند. این کار با دریافت دادهها از سرور اصلی و ذخیره آن بر اساس موقعیت جغرافیایی کاربر که با ISP مخابراتی کاربر شناسایی میشود، صورت میگیرد و دادهها را از نزدیکترین cdn به مخاطب تحویل خواهند داد تا وی با سرعت بیشتری به این دادهها دسترسی پیدا کند.
cdn چه کاربردی دارد؟
همانطور که در بالا اشاره شد، cdn کمک میکند تا با سرعت بیشتری به اطلاعات وب سایتها دسترسی داشته باشیم. شبکه تحویل محتوا (یا cdn) با به کارگیری سرورهایی که در کل دنیا توزیع شده است و با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربران، از طریق نزدیکترین سرور، محتوای ذخیره شده را به مخاطب ارائه میکند. این سرویس باعث میشود تا قدرت و سرعت انتقال محتوا بالا رفته و در پهنای باند وب سایتهای معروفی مانند یاهو، گوگل، فیسبوک و.. تأثیر شایانی بگذارد. اگر شما هم سایتی دارید که به افزایش سرعت آن اهمیت میدهید، میتوانید از طریق شرکت سئو این کار را انجام دهید.
نحوه کارکرد cdn؟
با توجه به ویژگیهای برتری که اشاره شد متوجه شدیم تکنولوژی CDN بسیار کارآمد است و میتواند به تمامی شرکتهای کوچک و کسب و کار سایتهای خصوصی را قدرت زیادی بدهد. سرویس cdn به این شکل کار میکند:
- از طریق اطلاعات قابل دانلود سایت شما ( مانند جاوا اسکریپت، فایلهای مولتی مدیا، کدهای css و …) بر بروی سرورهای مختلف خود که در جهان وجود دارد، یک نسخه کپی ذخیره میکند.
- وقتی مخاطب وارد سایت شما شد، همین دادههای ذخیره و کپی شده روی سرور، به صورت اشتراکی با توجه به موقعیت جغرافیایی بازدید کننده قابل دانلود شدن است.
- اطلاعات دانلود شده تحویل کاربر داده میشود.
فواید استفاده از cdn؟
ممکن است شما از طریق پشتیبانی سایت، برای کسب و کارتان یک وب سایتی طراحی کرده و میخواهید این سایت در آینده، جهت انجام فعالیت صادرات باشد. خب حتماً باید تکنیکهایی را به کار ببرید تا فردی که در لندن ساکن است هم به اندازه مخاطبی که در شیراز قرار دارد، از سرعت و کیفیت سایت شما لذت ببرد. اگر این گونه نباشد، ممکن است به دلیل کاهش سرعت سایت شما، فرد از صفحه خارج شود و به سایت رقبا رفته و او را از دست بدهید. اما استفاده از CDN ها کمک میکند تا این فاصله جغرافیایی از بین رفته و تمام مخاطبان از هر جای دنیا به راحتی به دادههای شما دسترسی پیدا کنند.
افزایش سرعت دسترسی به محتوا
اگر وب سایت شما CDN نداشته باشد، قطعاً سرعت کسی که از امریکا میخواهد از صفحهتان بازدید کند خیلی کم است. عملاً این کار باعث آسیب رساندن به وب سایت و کسب و کارتان میشود. اما وقتی CDN را روی سایت بیزنسیتان فعال کنید، این سرعت چه در حالتی که بازدیدکننده در نزدیکترین موقعیت سرور و چه در دورترین جایگاه قرار داشته باشد، به دلیل این که دادهها از نزدیکترین سرور موجود در شبکه CDN لود میگردند، از سرعت تقریباً یکسانی برخوردار میباشند و تفاوت خیلی محسوسی در سرعت مخاطبین وجود نخواهد داشت. طراحی سایت در رشت میتواند به شما در زمینهٔ افزایش سرعت وب سایت کمک کند.
کاهش بار ترافیک روی سرور اصلی
تمامی اطلاعاتی که قابل بروزرسانی نمیباشند، در یک شبکه CDN قابل ذخیرهاند تا در طول این شبکه بزرگ در سرتاسر دنیا، از نزدیکترین سرور در اختیار کاربران قرار بگیرند. البته منظور از اطلاعاتی که بروزرسانی نمیشوند فایلهایی شامل جاوا اسکریپت، تصاویر، css و … است که نیازی به بروزرسانی ندارند اما سایر قسمتها که شامل محتوای صفحات است و از دیتابیس خوانده میشوند، در شبکه CDN ذخیره سازی نمیشوند و مستقیماً از خود سرور بارگزاری میشوند. پس با این کار هزینه پهنای باند یا سرور شما کسر میشود و اگر برای تهیه و فعال سازی یک سایت از CDN استفاده کنیم، خیلی بهتر خواهد بود، چرا که ضمن کاهش مصرف پهنای باند مصرفی قادر است امنیت سایتتان را در مقابل حملات DDOS افزایش دهد.
امنیت و محافظت در برابر حملات
اضافه کردن CDN به سایت شما، باعث ایجاد یک لایه امنیتی خواهد شد. ارائه دهندگان سرویسهای CDN از ابزارهای متفاوتی برای افزایش ضریب امنیت استفاده مینمایند. یک مثال از این مورد استفاده از فایروال توسط CDN ها برای جلوگیری از حملات DDOS است. بارگذاری سایت از چندین سرور برای مخاطبین از مکانهای متفاوت، احتمال خطر حمله به سایت شما را کم میکند؛ زیرا داشتن چندین سرور و تقسیم بار بین سرورهای دیگر، مانع خارج از دسترس شدن سایت در پیک ترافیک و یا در زمان حملات DDOS خواهد شد. امنیت وب سایت با استفاده از شبکهی توزیع محتوا افزایش پیدا میکند.
جمع بندی
به طور کلی افزونه CDN به شما در بهبود سرعت بارگذاری سایتتان کمک میکند. تمامی سایتها، خصوصاً کسانی که دارای مخاطبانی از سراسر دنیا میباشند، باید از این افزونه استفاده کنند تا دادهها را با سرعت بالایی به مخاطبان خود ارائه دهند. بعضی از سی دی ان ها رایگان است که اغلب برای استفاده از دیگر قابلیتهای آن باید این افزونه را خریداری کنید. این کار باعث میشود تا یک لایه امنیتی برای سایتتان ایجاد شده و قابلیت اطمینان وب سایت شما را افزایش دهد. پس هرچه سریع تر نسب به خرید و یا نصب این افزونه اقدام کنید.
استفاده از CDN برای سایت شما هیچ مشکلی نداره و گاسی وب توصیه میکند تا از آن استفاده کنید (در صورتی که بازدیدکنندههای شما از موقعیت سرور دور میباشند) زیرا در صورت استفاده از CDN نه تنها چندین فاکتور مهم برای سئو و بهینه سازی سایت را دریافت کردهاید، بلکه قادرید تا امنیت سایت خود را نیز بالا برده و با خیالی آسوده به فعالیت در سایت بیزنسیتان و بروزرسانی آن بپردازید. تنها نکتهای که در CDN وجود دارد که البته نمیتوان آن را به عنوان عیب در نظر گرفت این است که هزینه راه اندازی cdn کاملاً رایگان نیست. البته CDN های رایگان هم وجود دارند؛ اما تمامی امکاناتی که یک CDN رایگان در اختیار شما قرار میدهد فعال نیست و باید هزینهای را برای فعال سازی چنین امکاناتی پرداخت کنید.
انواع مختلفی از CDN ها وجود دارد که بنا به یکسری دلایل، نسخه رایگان آنها نیز وجود دارد که میتوانید برای دسترسی به امکانات بیشتر، آن را خریداری کنید. یکی از معروف ترین شبکههای توزیع محتوا (CDN) کلودفلر است که با امکانات رایگانی که در اختیارتان میگذارد، قادر خواهید بود تا از مزیتهای این افزونه استفاده کنید. یکی دیگر از این افزونههای رایگان Incapsula است که در مقابله با حملات DDoS ، عملکرد خوبی را در مقایسه با دیگر رقبایش دارد. اگر سایتی دارد که تصاویر زیادی هر روزه در آن بارگذاری میکنید، پیشنهاد ما به شما CDN رایگان Cloudinary است.
بدون دیدگاه