گوگل لایت هاوس

موتور جستجوی گوگل وب ‌سایت‌ها را بر اساس المان‌های مختلف مورد بررسی قرار داده و آنها را رتبه ‌بندی می‌کند. در حقیقت، وب‌ سایتی که بتواند هماهنگی بهتری با فاکتورهای گوگل داشته باشد رتبه بالاتری در صفحه نتایج این موتور جستجو خواهد داشت. گوگل لایت هاوس ابزاری است که قسمت‌های مختلف وب‌ سایت را بررسی می‌کند. پس از بررسی به شما پیشنهاد می‌کند کدام بخش‌ها مشکل دارند و بهتر است تغییر کنند. پشت این پیشنهادهای ساده ده‌ها نکته ریز و به هم پیوسته وجود دارد. اگر به موفقیت وب سایت خود فکر می‌کنید نباید از کنار آنها ساده بگذرید. راهنمای شما در این مسیر فانوس دریایی گوگل است.

لایت هوس گوگل چه مواردی را مورد بررسی قرار می‌دهد؟

گوگل لایت هاوس برای اینکه وب سایت‌ها را بررسی کند روی پنج موضوع تمرکز دارد. موضوعات مورد نظر به شرح زیر است:

  1. اجرا
  2. تجربه برتر
  3. سئو
  4. دسترسی پذیری
  5. وب اپلیکیشن پیش رونده

توصیه‌های لایت هاوس برای بهینه سازی سایت شما از نظر سئو، عملکرد، امنیت، کاهش هزینه نگهداری سایت و UX می‌تواند مفید باشد. ابزار لایت هاوس برای هر کدام از این گزینه‌ها امتیازاتی نیز در نظر گرفته است. امتیاز بندی این ابزار از 100 محاسبه می‌شود. در نهایت لیستی از مشکلات و توصیه‌هایی برای رفع مشکلات سایت به شما داده می‌شود. این لیست به صورت نمودار دایره‌ای در رنگ بندی قرمز، نارنجی و سبز است. رنگ‌ها نشان دهنده متوسط، خوب و ضعیف بودن عملکرد سایت شما است. در ادامه مواردی که لایت هاوس مورد بررسی قرار می‌دهد را با هم مرور می‌کنیم:

  • سئو: سئو به معنی بهینه سازی موتورهای جست و جو است. به طور کلی سئو مجموعه کارهایی است که برای ارتقا جایگاه سایت در گوگل انجام می‌دهیم. این ارتقا باعث می‌شود بازدیدکننده بیشتری را برای سایت جذب کنیم. لایت هاوس با توصیه‌ها و پیشنهادات خود در بهبود سئو سایت به ما کمک می‌کند. سئو سایت انواع مختلفی دارد. دو تا از مهم‌ترین‌ها، سئو تکنیکال و سئو کلاه خاکستری است. سئو تکنیکال برای موضوعاتی مانند بهبود سرعت بارگذاری سایت و بهینه سازی سایت برای نمایش در گوگل کاربرد دارد. سئو کلاه خاکستری مانند میان بری عمل می‌کند که سایت شما را سریع‌تر به صفحه اول موتور گوگل می‌برد.
  • عملکرد: در این المان، لایت هاوس سرعت بارگذاری وب سایت را تحلیل می‌کند. به این معنی که کاربران چقدر سریع به محتوای سایت شما دسترسی پیدا می‌کنند.
  • قابلیت دسترسی: این بخش قابلیت سایت برای استفاده افراد کم توان یا ناتوان جسمی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. قابلیت دسترسی و عملکرد راحت دکمه‌ها و لینک‌ها نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

کاربرد لایت هاوس گوگل

با استفاده از گوگل لایت هاوس شما می‌توانید عملکرد وب سایت خود را ارزیابی کنید. در ورژن اولیه لایت هاوس، فقط اجازه بررسی Progressive Web App به کاربران داده می‌شد. در آپدیت بعدی، لایت هاوس ارزیابی عملکرد و سئو سایت‌های معمولی را به ابزارهای خود اضافه کرد. در نهایت، ورژن جدیدتر، قالب‌های بهتر و ابزارهایی برای بررسی کدهای برنامه نویسی را به قابلیت‌های خود اضافه کرد.

به راحتی با ایجاد یک گزارش از لایت هاوس می‌توانید هر صفحه از وب را ارزیابی کنید و اطلاعات ارزشمندی را به دست آورید. از اطلاعات به دست آمده در جهت بهبود عملکرد سایت خود می‌توانید استفاده کنید.

نحوه دسترسی و استفاده از Google Lighthouse

تا اینجا با کاربرد لایت هاوس آشنا شدید. حال می‌خواهیم بدانیم چطور می‌توان به لایت هاوس دسترسی پیدا کرد. در ادامه مطلب ابزارهایی را به شما معرفی می‌کنیم که بتوانید به راحتی به آن دسترسی پیدا کنید:

  1. ابزار PageSpeed Insight: این ابزار زمانی برای امتیاز دادن به سایت مورد استفاده قرار می‌گرفت. این روزها این ابزار از فعالیت گوگل لایت هاوس استفاده می‌کند. از آدرس سایت شما تست‌های چند گانه سرعت می‌گیرد. از پیشنهادات برای بهبود سایت استفاده می‌کند. در پایان یک امتیاز کلی به سرعت آدرس URL شما می‌دهد.
  2. پلاگین های گوگل کروم: تست‌های چندگانه لایت هاوس از طریق پلاگین گوگل کروم به راحتی در دسترس است. شما می‌توانید این بخش را از مسیر مربوط به پلاگین گوگل کروم پیدا کنید. لایت هاوس از طریق پرتال dev در گوگل نیز قابل دسترس است.

جمع بندی

در این مطلب به بررسی گوگل لایت هاوس پرداختیم. یکی از قدرتمندترین و بهترین ابزارها برای بررسی اپلیکیشن ها و سایت‌ها، گوگل لایت هاوس است. شما با استفاده از این ابزار می‌توانید ببینید وب سایت شما چطور مورد قضاوت گوگل قرار می‌گیرد. همچنین، داده‌های مهمی از قبیل دسترسی کاربران به سایت شما را نیز در اختیارتان قرار می‌دهد. در ضمن، ایجاد گزارش از گوگل هاوس اصلاً کاری سخت و زمان بری نیست؛ بنابراین، پیشنهاد می‌شود حتماً نگاهی به این ابزار بیندازید تا بتوانید مشکلات سایت خود را به راحتی حل کنید.

آیا گوگل لایت هاوس رایگان است؟

Lighthouse یک ابزار رایگان و خودکار برای به دست آوردن اطلاعات در مورد عملکرد و تجربه کلی صفحات وب سایت شما است. می‌توانید با نصب افزونه کروم یا استفاده از DevTools مستقیماً در مرورگر خود از آن استفاده کنید. سپس می‌توانید از گزارش‌ها برای یادگیری نحوه بهبود سایت خود استفاده کنید.

چگونه Google Lighthouse را نصب کنم؟

1- کروم را نصب کنید.
2- Chrome DevTools را باز کنید، پانل Lighthouse را انتخاب کنید و روی “Generate report” کلیک کنید.
3- افزونه را از فروشگاه وب Chrome نصب کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *