مشکلات کسب و کار اینترنتی

دنیای اینترنت و کسب و کار اینترنتی مزایای بسیار زیادی دارد و این برای همه افرادی که در این حوزه فعالیت دارند بسیار آشکار و مبرهن است. اما آن چیزی که کمتر به آن پرداخته شده است، معایب و مشکلات کسب و کار اینترنتی بوده که ما در این مقاله بیشتر در این مورد نکات کلیدی و هشداردهنده ایران برای شمایی که قصد ورود به این عرصه را دارید بیان میکنیم.

مشکلات کسب و کار اینترنتی هم مانند بقیه کسب و کارها وجود دارد و نباید از آن چشم پوشی کرد زیرا مشکلات در هم تنیده با موفقیت ها هستند؛ پس برای رسیدن به یک کسب و کار موفق و موفقیت در کسب و کارتان باید آسیب شناسی قبل از انجام کار را بشناسید و برنامه لازم برای برطرف کردن مشکل را داشته باشید. بسیاری از افراد به دلیل مشکلات در کسب و کار به آن ورود نمی کنند اما این اشتباه است زیرا اگر نحوه برخورد با مشکل را بدانند براحتی موفق می شوند.

بزرگترین مشکل کسب و کارهای آنلاین

در سال‌های اخیر محبوبیت اینترنت در بین مردم افزایش چشمگیری داشته و آن‌ها محصولات و اقلام موردنیاز خود را از آن خرید میکنند و این روزبه‌روز در حال افزایش است. با توجه به این مسئله، نیاز است که کسب و کارهای جدیدی در فضای مجازی ایجاد شود که بتواند محصولات و خدمات متنوع را به مشتریان ارائه دهد. اما آیا بسترهای لازم برای ایجاد کسب و کار اینترنتی در ایران به‌صورت کامل ایجاد شده است یا خیر؟

میتوان گفت موضوع استفاده از فناوری اطلاعات به‌منظور افزایش بهره‌وری و ساماندهی ارائه خدمات به شهروندان، در قالب طرح‌هایی مانند دولت الکترونیک از مباحث داغ سال‌های اخیر بوده که گام‌هایی در این مورد برای اجرایی شدن آن برداشته‌شده؛ اما مسائل و مشکلات عدیده‌ای بر سر راه فعالان عرصه فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک وجود دارد که مشکلات کسب و کار اینترنتی را افزوده که ما در این مقاله قصد داریم در این مورد بیشتر بپردازیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا چشم‌انداز خوبی را در مورد راه اندازی کسب و کار آنلاین و مشکلات سر راه آن با شما در میان بگذاریم.

شما باید برای ورود به دنیای آنلاین و تجارت الکترونیک ارزیابی‌های دقیقی نسبت به چالش‌های کسب و کار در ایران داشته باشید تا از ضررهای احتمالی جلوگیری کنید؛ زیرا مانع و مشکلات پیش روی اینترنت قابل پیش‌بینی نیست و هر اتفاقی ممکن است در آن به وقوع بپیوندد.

آیا درزمینهٔ کسب و کار اینترنتی موانعی وجود دارد؟

درزمینهٔ کسب و کار اینترنتی در دنیا قطعاً موانعی وجود دارد که ممکن است در هر کشوری با توجه به سیاست‌های خاص خود به نحو مختلف وجود داشته باشد. برای مثال، مالیات‌های سنگین و کار خراب­کن­های اینترنتی، نمونه‌ای از موانع پیش روی کسب و کارهای اینترنتی به‌حساب می‌آید.

موانع کسب و کار اینترنتی در ایران و راه‌حل مناسب برای از بین بردن این موانع را میتوان از مهم‌ترین دغدغه‌های فکری افرادی دانست که قصد ورود به دنیای مجازی و دنیای تجارت الکترونیک جهت رسیدن به اهداف و موفقیت را دارند دانست.

اما شما در یک مورد مانند کسب و کارهای اینستاگرامی میبینید که در کشور ایران بیشترین ظرفیت و زمینه برای ایجاد کسب و کار در آن بدون هیچ مانعی وجود دارد و هر فردی با هر سن و سالی در ایران مشغول به فعالیت و کسب درآمد شده و از آن پول درمی‌آورد.

اما درمجموع موانعی که در سر راه کسب و کار آنلاین وجود دارد را میتوان به‌صورت تیتروار به موارد ذیل اشاره کرد:

  • هویت داشتن: از مهم‌ترین مشکلات کسب و کار اینترنتی در سراسر دنیا نداشتن تائید هویت مخاطبان است که عدم توجه به این موضوع در صحیح بودن اطلاعات واردشده توسط مشتری امنیت کسب و کار را از بین میبرد.
  • تولیدکننده و خرده‌فروش: ممکن است شما محصولاتی که در سایت یا پیج خود به فروش میرسانید را از تولیدکنندگان خرید کنید و متأسفانه بسیاری از تولیدکنندگان کالای خود را به‌صورت مستقیم به فروش میرسانند و این یک چالش اساسی برای فروش شما پدید می‌آورد‌.
  • امنیت اطلاعات: شاید بتوان از میان تمامی موانع کسب و کار اینترنتی در ایران امنیت اطلاعات و داده را بزرگ‌ترین چالشی دانست که اگر رعایت نشود، میتواند صدمات جبران‌ناپذیری را برای فروشنده و مشتری و اطلاعاتی که دراین‌بین ردوبدل شده به وجود آورد و این میتواند حتی با یک ویروس اینترنتی به وجود آید.

مشکلات کسب و کار اینترنتی در ایران

اگر بخواهیم از معایب کسب و کار اینترنتی در منزل صحبت کنیم، میتوان به عدم ارتباط چشمی و حضوری با مخاطب و مشتری اشاره کرد که با توجه به این موضوع، نمیتوان مشتری را اقناع کرد. ممکن است این مشکل باعث شود که قسمت بزرگی از مشتریان از دست برود؛ مخصوصاً اگر افرادی با اعمال خلاف، اعتماد مشتری را نسبت به خرید اینترنتی از بین برده باشند.

مشکلات کسب و کار اینترنتی برای همه‌ی حوزه‌ها وجود دارد و باید دقت بسیاری صورت بگیرد. مسئله قابل‌تحمل این است که یکی از چالش‌های کسب و کار در ایران این است که رقابت بین تاجران بسیار زیاد شده و هر برندی تلاش میکند با هزینه‌های زیاد نسبت به شناساندن خود به مشتری تمام تلاش خود را انجام دهد‌. سختی، زحمت و مانع این کار با حضور خلاف‌کارها و افرادی که اختلال در امر شناساندن و تبلیغات ایجاد میکنند بیشتر میشود که این را میتوان معضل بزرگی برای کسب و کار اینترنتی دانست.

اگر بخواهیم مثالی مطرح کنیم، میتوان به مشتری یک فروشگاه اشاره کرد که اگر شکایتی داشته باشد، میتواند آن را به مدیر فروشگاه ارجاع داده و با او در تماس باشد و نگرانی خود را مستقیماً اعلام کند؛ اما اگر بخواهند در مورد محصولی که از طریق فروشگاه اینترنتی خرید کرده اعتراضی را ثبت کند، باید از طریق نامه الکترونیکی این معضل را مطرح کند و ممکن است با خود این فکر را در سر داشته باشد که شکایت او ره به‌جایی نمیبرد و کارساز نخواهد شد.

درمجموع، اگر در ابتدای کار هستید و فکر میکنید که هیچ‌گونه رقیبی شما را دنبال نمیکند، میتوانید با خیالی راحت و بدون دشواری محصولات خود را به مشتریان عرضه کنید، سخت در اشتباهید. پس باید آگاهانه وارد این عرضه‌شده و معایب کسب و کار اینترنتی را بشناسید.

در ادامه چند نمونه از سختی های کسب و کار اینترنتی با موبایل و کامپیوتر را برای شما تشریح میکنیم تا بیشتر با کم و کیف این مسئله آشنا باشید و با دید بازتر به این موضوع ورود کنید.

1◄ مشکل اینترنت

مشکل اینترنت

این مشکل که اغلب در اینترنت اختلال ایجاد میشود و اکثراً از عواقب بعدی آن اطلاع خاصی ندارند، بسیار قابل‌توجه است و باید این مسئله که یکی از موانع اصلی افزایش فروش و پیشرفت در کسب و کار آنلاین میباشد را کاملاً جدی بگیرید.

نمونه‌ای از مشکلات کسب و کار اینترنتی را در این مثال که اگر به هر دلیلی وبلاگ و سایت شما با خطای اینترنتی روبرو شود و حتی به مدت چند ساعت یا چند روز این معضل حل نشود، قطعاً شما متضرر شده و از این بابت هزینه زیادی را متحمل میشوید. این کار باعث میشود مخاطبان و مشتریان در هنگام مراجعه به وب‌سایت شما پیام خطا دریافت کنند و به‌تبع با این مشکل، محصولات شما به فروش نمیرود و این مسئله یک تجربه بد برای خریدار خواهد بود و ممکن است آن را با دوستان و آشنایان در میان بگذارد که میتواند عواقب بدی برای کسب و کار آنلاین شما داشته باشد. پیشنهاد میکنیم در صورت امکان برای کسب و کار خود از شرکت‌هایی که اینترنت موفق‌تری را ارائه دهند استفاده کنید تا کمتر از این مشکل بزرگ متضرر شوید.

2◄ تحریم ظالمانه

یکی از مواردی که مانع پیشرفت و ترقی کسب و کار اینترنتی میشود و در مواقع ضروری میتواند کسب و کار شما را پایین‌تر و عقب‌تر از رقبا قرار دهد، وجود تحریم‌های ظالمانه‌ای است که اثرات مخرب و ناجوانمردانه‌ای در این کار به وجود می‌آورد.

یکی از مواردی که باید از حقوق عامه تمام مردم و از آزادی‌های قابل‌دسترس برای جامعه باشد، عدم تحریم در تمام زوایا و امور است که اگر این مسئله حل شود، بسیاری از موانع کسب و کار آنلاین برطرف شده و میتوان با دید بازتری به ایجاد کسب و کار، درآمدهای مستمر و قابل‌اعتمادتری نگاه کرد و امید به ایجاد کسب و کار مطمئن برای افراد بیشتر را فراهم میکند. امید است که این مقاله برای شما کاربردی بوده و توانسته باشیم ابعاد مختلفی از مشکلات کسب و کار اینترنتی و موانع پیش روی آن را برای شما ارائه کرده باشیم.

امروز که ما و کشور ما با تحریم‌های ظالمانه روبرو هستیم و با آن دست‌وپنجه نرم میکنیم، اگر بخواهیم یک نمونه از مشکلاتی که از این باب به کسب و کار آنلاین ایجاد میشود را اشاره کنیم، میتوان به فعالیت‌هایی مانند تبلیغات در سایت‌های خارجی که از بابت تحریم‌های ظالمانه دچار مشکل شده‌اند و اگر فردی با هویت ایرانی بخواهد تبلیغاتی در سایت‌های خارجی انجام دهد، مجبور است که از شخص سوم دراین‌باره کمک بگیرد و قطعاً این مسئله باعث میشود که هزینه بسیار زیادی را بابت این موضوع بپردازد. امیدواریم که در پیش روی ما افق‌های روشنی از این بابت وجود داشته باشد تا این معضل به‌زودی برطرف شود.

3◄ عدم حمایت از کسب و کارهای آنلاین

یکی دیگر از چالش‌های کسب و کار در ایران که درزمینهٔ اینترنتی میتوان به آن اشاره کرد، مشکل نبودن قانون حمایت از کسب و کار آنلاین است. مشکلات کسب و کار اینترنتی موارد عدیده‌ای را شامل میشود که یکی از مهم‌ترین آن‌ها همین مسئله عدم حمایت است که نبوده قانونی جامع و کامل در این مسئله قابل‌رؤیت است.

البته قانون تجارت الکترونیک در سال ۱۳۸۲ به‌عنوان قانونی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است؛ اما چه فایده که متأسفانه تغییراتی که در این نوع شغل اینترنتی به وجود آمده در قانون به وجود نیامده و میبینیم که قانون تجارت الکترونیک هنوز هم به‌روز نشده و تغییری نکرده است که میتوان گفت حمایتی آن‌چنان صورت نگرفته است.

خوشبختانه با توجه به گسترش فضای مجازی و پیشرفت‌هایی که در این زمینه صورت پذیرفته، نیاز مبرم به اصلاح و بازنگری قانون قدیمی وجود دارد میباشد تا بتواند مشکلات کسب و کار اینترنتی را به‌اندازه کافی برطرف کند.

4◄ لزوم داشتن مجوزهای مختلف و پراکنده

متأسفانه در حوزه کسب و کارهای آنلاین نهادهای مختلفی که هرکدام مدعی صدور مجوز فعالیت و تأسیس هستند، باعث این شده که اختلالی در ایجاد کسب و کار موردنظر ایجاد شود. برای مثال وزارت ارتباطات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و‌‌ هرکدام مجوزهای متعدد و پراکنده برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی ایجاد کرده‌اند که طولانی بودن مراحل صدور این مجوزها، صرف وقت و هزینه زیاد برای اخذ مجوز از مواردی میباشد که میتواند دوستداران ایجاد کسب و کار در فضای مجازی را دلسرد کند.

اگر بخواهیم مشکلات کسب و کار اینترنتی در این موضوع را حل‌وفصل کنیم، میتوان این پیشنهاد را داد که صدور مجوزها در وزارتخانه‌های مسئول به‌صورت سراسری و واحد اجرا شود و قابل استناد و استفاده در تمام کشور را داشته باشد تا این معضل مرتفع شود.

اگر فردی که هزینه خاصی برای راه اندازی کسب و کار آنلاین ندارد و صرف وقت برای گرفتن مجوز هم میتواند مانع بزرگ و دشواری عظیمی برای آن فرد ایجاد کند تا دیرتر به بازار بپیوندد، این خود باعث میشود افرادی کمتری به ایجاد کسب و کار اینترنتی معتبر مشتاق شوند و متأسفانه یک امر واحد برای ایجاد نظم در کسب و کارهای اینترنتی ایجاد نشود و حتی ممکن است به یک معضل فرهنگی و اجتماعی تبدیل شود؛ زیرا اگر آن جوان تنها امید خود برای کسب و کار را ایجاد کسب و کار آنلاین بداند و از آن ناامید شود، میتواند ضربه روحی و اجتماعی بزرگی به بدنه جامعه و جوانان زده شود. امیدواریم به‌زودی این موانع سر راه مجوزها برداشته شود و به‌راحتی بتوان برای ایجاد کسب و کار اینترنتی مجوز اخذ کرد.

5◄ زمان‌بر بودن در نتیجه‌گیری کسب و کار اینترنتی

یکی از مواردی که در این نوع از کسب و کار قابل‌توجه بسیار مهم است، ناامید نشدن از نتیجه این کار است. مشکلات کسب و کار اینترنتی و موانع پیش روی آن ممکن است برای هر کاری وجود داشته باشد. همان‌طور که در بسیاری از موارد کسب و کار آنلاین فردی که کار را شروع کرده، بعد از مدت حدوداً یک سال شکست میخورد؛ به دلیل آنکه صبر و تلاش پیوسته در جهت موفقیت نداشته است. پس نکته‌ای که بسیار مهم است، باید زمان‌بر بودن در نتیجه‌گیری کسب و کار اینترنتی را در ابتدای کار قبول کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم. این در حالی است که خیلی از افراد و مدیران کسب و کار، این ریسک را قبول نمیکنند و از فعالیت خود دست میکشند.

متأسفانه ۹۰ درصد از کسب و کارهای اینترنتی در ایران به دلیل هزینه‌های پیش رو نسبت به درآمد و سود، به ورشکستگی میرسند که البته این در دنیا عادی بوده که معمولاً هزینه‌های کسب و کارهای اینترنتی بالاتر از درآمد و سود است و ما در اینجا به شما قبل از شروع کسب و کار اینترنتی میگوییم که باید حدود ۳ تا ۵ سال زمان بگذارید تا بتوانید خود را معرفی و جایگاه مناسبی برای کسب و کار خود ایجاد کنید و در حقیقت شما در این مدت اعتماد مشتریان را جلب کرده تا به نتیجه مطلوبی برسید. قطعاً بعدازاینکه به نتیجه رسیدید، بهترین زمان برای رسیدن به رویاهایتان است.

جمع‌بندی در مورد مشکلات کسب و کار اینترنتی

در این مقاله به بررسی مشکلات کسب و کار اینترنتی پرداختیم. همان‌طور که میدانید، مزایای کسب و کار اینترنتی برای جذب مشتری و افزایش سود بسیار تأثیرگذار است؛ اما دانستن معایب بازار و انواع کسب و کار اینترنتی باید موردتوجه صاحب این کسب و کار قرار بگیرد تا از هرگونه ضرر احتمالی جلوگیری شود. پیشنهاد ما این است که حتماً قبل از ورود به دنیای اینترنت، برای بازاریابی و فروش حتماً به افراد معتمد و دانا مشورت داشته باشید.

خوشحال میشویم که نظرات شما را در مورد این مقاله بدانیم؛ پس با گاسی وب در ارتباط باشید.

اینترنت ثابت در منطقه ما قطعی بسیاری دارد. با این حال چطور به کسب و کار اینترنتی ام ادامه دهم؟

می توانید با شرکت ارائه دهنده سرویس اینترنت در منطقه تان تماس بگیرید و شکایت خود را ثبت کنید تا پیگیری شود. در این صورت هم شما نباید کسب و کار حود را تعطیل کنید و از اینترنت همراه گوشی خود برای مدتی که اینترنت ثابت تان وصل شود، استفاده کنید.

برای مجوز کسب و کار اینترنتی مراحل پیچیده ای وجود دارد؛ چطور این مشکل را حل کنم؟

بله درسته. مجوزهای اینترنتی کسب و کار در ایران با مشکلاتی مواجه است. در اغلب موارد با پیچیدگی هایی مواجه می شوید که شما را از ادامه کار منصرف می کند. اگر به مشکل برخوردید با متخصصان ما در ارتباط باشید تا برایتان انجام دهیم.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *