گاسی وب در این مطلب قصد دارد تا به بررسی نقشه سایت و نحوه ساخت sitemap حرفه ای، بپردازد. نقشه سایت، طرحی از وب سایت کسب و کار و یا فروشگاه شما است که به موتور جستجو کمک کرده تا کل محتوای سایتتان را جستجو، کراول و سپس ایندکس کنید. مپ سایتها، به موتورهای جستجو در رابطه با اینکه چه صفحهای از اهمیت بالاتری برخوردارند، اطلاع میدهند.
نقشه سایت تاثیر مستقیم روی سئو سایت دارد. اما چرا باید sitemap داشته باشیم؟ سایت مپ کمک می کند که گوگل به راحتی وب سایت را کراول کند. پس برای اینکه در آینده برای ایندکس مقالات و دیگر عوامل به مشکل نخورید از همین ابتدا یک نقشه سایت برای وب سایت خود ایجاد کنید. در ادامه با آموزش ساخت سایت مپ با ما همراه باشید. سایت مپ به چند دسته تقسیم می شود که در بخش های بعدی به انواع نقشه سایت می پردازیم.
هر محتوا و هر صفحه در وب سایت مانند یک مقصد است که گوگل برای رسیدن به این صفحات به یک نقشه جامع نیاز دارد که به آن sitemap یا نقشه سایت میگویند.
نقشه سایت چیست؟
نقشه سایت فهرستی از تمامی اطلاعات مهمی است که در رابطه با سایت شماست. همانطور که میدانید وظیفه اصلی گوگل، دستیابی به سئو بهتر است و به همین دلیل ساخت sitemap کار را برای موتورهای جستجو جهت ایندکس محتوا و فهمیدن آن راحت میکند. Sitemap ساختار سایت را برای کراولرها مشخص میکند و آنها میفهمند که چگونه میتوان به محتوا دسترسی پیدا کرد و کدام یک از صفحهها از اولویت بالاتری برخوردارند. به طور کلی وظیفه اصلی نقشه سایت این است که نشان دهد کدام یک از صفحهها اهمیت بیشتری دارند و بیشتر باید دیده شوند. به طور کلی sitemap به 4 نوع تقسیم میشوند: تصویری، ویدئویی، اخباری و معمولی که هر کدام با توجه به اسمشان وظیفه دارند موضوع مربوطه را بیشتر نمایش دهند. اگر شما یک سایت فروشگاه دارید که باید تصاویر در آن دیده شوند، از sitemap تصویری استفاده کنید که توسط پشتیبانی سایت صورت میگیرد.
آیا وب سایت شما به sitemap نیاز دارد؟
مشاوره طراحی سایت، قبل از افتتاح سایت باید تمامی جوانب را بسنجید. اینکه وب سایت شما نیاز به sitemap دارد یا خیر یک موضوع مهم است؛ زیرا از طریق لینک میتوان بین صفحات جا به جا شد؛ اما اگر سایت شما یک sitemap نداشته باشید، حتی خزندههای گوگل هم نمیتوانند صفحات شما را مشاهده کنند. تمامی سایتها، خصوصاً وب سایتهایی که مختص یک کسب و کار هستند و نیاز دارند تا آن را به همه معرفی کنند، باید از نقشه سایت استفاده نمایند. سایتهای کوچکی که از اهمیت بالایی برخوردار نیستند و لزومی ندارند تا به بقیه معرفی شوند، نیازی به sitemap ندارند.
چه محدودیتی در فایل سایت مپ وجود دارد؟
سایت مپ یک دستورالعمل بین المللی است که تمامی موتورهای جستجو آن را پذیرفته و مورد استفاده قرار دادهاند؛ اما تمامی دستورالعملها دارای یکسری محدودیت و قوانین خاصی هستند؛ مانند:
اندازه: هر مپ سایتی میتواند حداکثر 50000 آدرس صفحه را داشته و حجم هر sitemap باید 50 مگابایت یا کمتر نیز باشد.
موقعیت صفحهها: در نقشه سایت تنها به صفحههایی که زیر مجموعه سایت اصلی هستند میتوان اشاره کرد و به همین علت گاسی وب توصیه میکند تا نقشه سایتتان را در مسیر روت سایت قرار داده تا این فایل به تمام دایرکتوریهای سایت دسترسی داشته باشد.
تنوع آدرسها: تمامی آدرسها باید از قوانین یکسانی پیروی کنند؛ مثلاً همه آدرسها بدون www باشند.
انواع نقشه سایت
همانطور که اشاره کردیم، هر سایتی با توجه به نوع طراحی آن و اینکه برای مدیریت محتوا از چه نوع سیستمی استفاده کرده است، متفاوت است. سایت مپی که برای وب سایتهای کد نویسی شده استفاده میشود با سایتهایی که از وردپرس جهت مدیریت محتوا استفاده شده، فرق میکند. همچنین موضوع کسب و کار هم کم در این قضیه دخیل نیست. نقشه سایت برای بهتر دیده شدن کسب و کار شما است؛ به طور مثال شما اگر سایت لوازم پزشکی دارید، برای بهبود سئو سایت پزشکی باید از sitemap استفاده کنید. از لحاظ ساختاری sitemap را میتوان به دو دسته تقسیم کرد که در ادامه به بررسی هر کدام میپردازیم.
نقشه سایت HTML
نقشه سایت به زبان نشانه گذاری ابرمتنی نوشته میشود که از این زبان برای نشان دادن ساختار سایت به مخاطبین میتوان استفاده کرد. در واقع نقشه سایت HTML دارای اطلاعاتی از صفحات وب سایت و موقعیت آنها در سایت است. شرکت سئو میتواند به کمک مپ سایتها به قسمتهای متخلف وب سایت دسترسی داشته باشد. همچنین تمامی کاربران میتوانند به صورت دقیق از مسیر صفحهها آگاه بشوند و به کمک لینکهای داخلی که درون محتوا قرار میگیرد به صفحات دیگری از سایت بروند. نتیجه این کار بالا رفتن رتبه سایت شما در گوگل است.
سایت مپ XML
XML به زبان نشانه گذاری قابل توسعه است که تنها برای نشان دادن محتوای سایت به خزندههای موتورهای جستجو میباشند و مخاطبان نمیتوانند آن را ببینند. در واقع با استفاده از این نقشه خزندههای گوگل میفهمند که وب سایت شما چند صفحه دارد و تعداد آن را بررسی میکند. همچنین با کوچکترین تغییری در وب سایتتان و یا هر نوع بروزرسانی از طریق sitemap به گوگل اطلاع داده میشود. این کار باعث میشود تا گوگل بدون هیچ مشکلی محتوای سایتتان را بررسی کند که این اتفاق تأثیر زیادی بر سئو سایت دارد.
جمع بندی
به طور کلی استفاده از sitemap برای تمامی سایتها خصوصاً وب سایتهایی که در زمینه کسب و کارهای بزرگ و مهم هستند پیشنهاد میشود. استفاده از مپ سایتها باعث بهبود سئو سایت و بالا رفتن رتبه شما در گوگل میشود. شما میتوانید با کمک طراحی سایت در رشت، از sitemap استفاده کرده و شغل خود را به همه معرفی و نشان دهید. به طور کلی با داشتن مپ سایت میتوان سئو سایت را بهبود داد و سرعت و امنیت ایندکس محتواها را بالا برد. دقت کنید که برای نصب این افزونه حتماً از یک شرکت سئو کمک بگیرید.
مپ سایت XML به موتورهای جستجو گوگل کمک میکند که در سایت شما خزیده و محتواهای درون آن را ایندکس کند.
Sitemap کمک میکند که محتوای سایت شما در چه زمینهای و چه موضوعی است.
تمامی محتواهایی که در سایت به روز رسانی میشود، نقشه سایت XML به گوگل اطلاع میدهد.
میتوانید به کمک مپ سایتها اهمیت محتوای هر سایت را مشخص کنید.
نقشه سایت XML به سایتهای بزرگ کمک میکند تا سرعت بارگذاری محتوا با دقت و سرعت بیشتر انجام شود.
با کمک sitemap ضعف سایت شما در ایندکس شدن صفحات داینامیک از بین میرود.
مراحل بکارگیری سایت مپها و در دسترس بودن آن برای موتورهای جستجو کاری بسیار آسان و بی دردسر است. برای ساخت مپ سایتها لازم است که تنها توجه کنید در ابتدا از چه نوع سیستم مدیریت محتوا (CMD) استفاده کردهاید. پلاگین و افزونههای مختلفی برای ساخت sitemap بدون کد نویسی و کاملاً خودکار در اختیار شما قرار میگیرد که میتوانید از آن استفاده نمایید. در سایتهایی که برای درج محتوا از وردپرس استفاده میشود، پلاگینهای متفاوتی جهت بکارگیری sitemap وجود دارد. به طور مثال میتوانید از افزونه Yoast SEO برای سایت موردنظرتان یک سایت مپ بسازید! تنها کافیست که به کمک پشتیبانی سایت به قسمت داشبورد رفته و نقشه XML را روی حالت فعال قرار دهید. مزیت استفاده از روش Yoast این است که به صورت اتوماتیک با اضافه شدن صفحه جدید، آپدیت میشود؛ اما اگر سایتتان را به صورت اختصاصی کد نویسی کردید، شما راههای دیگری برای استفاده از ابزارهای نقشه وب دارید.
بدون دیدگاه