اگر شما جز افرادی هستید که تازه در حال راه اندازی کسب و کار اینترنتی کوچک خود هستید، به احتمال زیاد “تفاوت بازاریابی و فروش” را نمی دانید؛ زیرا وقت کافی برای بررسی و مشخص کردن تفاوت این دو نگذاشتهاید. باید توجه داشته باشید که این دو خیلی تفاوت اساسی باهم دارند که برای شناخت هر کدام از آنها نیاز به تخصصهای خاصی است. جالب است بدانید که طبق آمارهای صورت گرفته از شرکتهای پیشرفته نشان میدهد که آنان با جداسازی و توجه ویژه به بخش بازاریابی و بخش فروش توانستهاند رشد چشمگیر و پیشرفت قابل ملاحظهای داشته باشند.
وقتی بازاریاب برای فروش محصول به فرد یا شرکتی مراجعه می کند باید تمام توان خود را در جلب رضایت خریدار بگذارد و طوری از خدمت و یا محصولی که قصد فروش آن را دارد تعریف و تمجید و البته واقع گرایانه انجام دهد که فرد روبرو متقاعد شود تا از او یا شرکت تولید کننده خرید های بالایی انجام دهد. بازاریاب باید یک فرد ماهر باشد؛ البته که صداقت از اخلاق همیشگی اوست پس میتواند با هنری که دارد بیشترین فروش را برای مجموعه خود به ارمغان آورد. اهمیت کار بازاریابی به اندازه اهمیت فروش محصول است.
تعریف بازاریابی
وقتی صحبت از بازاریابی میشود، شاید در درجه اول چیزی که به ذهنتان برسد فروش محصولات شرکتها به افراد مختلف باشد؛ اما باید بدانید که هدف اصلی بازاریابی آن است که مشتریان بالقوه را به محصول و یا خدمات شرکتها ترغیب و علاقه مند کنند و راهنمای فروش به آنها بدهند.
که از جمله فعالیتهای مربوط به آن عبارتاند از:
- شناخت دقیق مشتریان برای برطرف کردن نوع نیازهای آنها
- تبلیغ کردن محصولات برای شناخته شدن و به نوعی برند سازی کردن
- قیمت گذاشتن بر روی محصولات برای بالا بردن میزان سود شرکت
در حقیقت میتوان این چنین گفت که بازاریابی یک نوع کسب درآمد از اینترنت است که فرد با تبلیغ کردن یک نوع برند برای یک شرکت باعث هدایت مشتریان به این برندها میشود. در نتیجه باعث افزایش فروش برای این شرکتها را فراهم میکند و در ازای آن از شرکتهای مربوطه پورسانتی را دریافت میکند.
انواع بازاریابی کدام است؟
همانطور که میدانید انواع بازاریابی با زمینههای مختلف و با پیچیدگیهای گوناگونی وجود دارد که در نتیجه آن رویکردهای گوناگونی برای انواع بازاریابی وجود دارد که باید بر اساس ویژگیها و مختصات کسب و کار خود و همچنین بر اساس ویژگیها و شرایط مخاطبان هدف، مناسبترین رویکردهای بازاریابی را انتخاب کرد.
همچنین باید توجه داشته باشید که انواع رویکردهای بازاریابی وجود دارد که لازمه اساسی برای رسیدن کسب و کار شما به موفقیت ضروری است:
- همکاری در فروش
- بازاریابی سنتی
- دیجیتال مارکتینگ
- بازاریابی موتورهای جست و جو
- بازاریابی محتوا
جالب است بدانید از انواع بازاریابی، بازاریابی ارجاعی به علت پیشنهاد شدن محصولات توسط دوستان و آشنایان، باعث افزایش فروش سایت میشود و از اهمیت ویژهای برخوردار است.
تعریف فروش
یک تعریف کلی و اساسی برای فروش وجود دارد آن است که محصولی که موجود است را به فروش برسانید؛ به همین دلیل است که میتوان گفت کار فروش بسیار ساده است؛ فقط کافی است محصولاتی که موجود است را به فروش برسانید و تبدیل به پول نقد کنید.
یک فروشنده برای فروش محصولات مشخص شده شرکت باید با مشتریان خود تعامل نزدیک داشته باشد تا بتواند مسیر فروش را هموارتر سازد و همچنین با نظرات مشتریان خود به گفت و گو و بررسی بپردازد و بر سر تثبیت یک قیمت با آنان چانه زنی کند.
آن چیزی که بیشتر از همه در فروش اهمیت دارد، آن است که فروش باید بر روی زمان حال دقت و تمرکز لازم را داشته باشد تا بتواند باعث سوددهی فعلی شرکت شود؛ در غیر این سود باعث شکست و تباهی شرکت را باعث میشود.
انواع فروش کدام است؟
باید توجه داشته باشید که هرچقدر از تکنیک، راهکار، استراتژیهای خاصی در فروش استفاده کنید، زودتر و بهتر به موفقیت و کسی درآمدهای نجومی خواهید رسید.
در حقیقت میتوان گفت با استفاده از روشهای زیر برای فروش محصولات اقدام کنید:
- راه اندازی فروشگاه اینترنتی
- به کارگیری استراتژی فروش در اینستاگرام
- استفاده از اینترنت
- استفاده از خورده فروشان
- فروش محصولات از طریق توزیع کنندگان
- فروش شخصی
- فروش مستقیم
و بسیاری از موارد دیگر که در این میان باید دقت داشته باشید که فروش مستقیم با بازاریابی مستقیم متفاوت است و نباید باهم اشتباه گرفته شوند و حتی تلفیق داده شوند.
تفاوت بازاریابی و فروش
با توجه به تعریفهای جداگانهای که برای بازاریابی و فروش مطرح کردیم، حال میخواهیم شما را با تفاوتهای عمده هر یک آشنا سازیم که عبارتاند از:
- میتوان این چنین مطرح کرد که بازاریابی یعنی معرفی محصولات و خدمات به مشتریان و ترغیب آنان به خرید است؛ در حالی که فروش یعنی برانگیختن ذهن مصرف کننده نسبت به کالاها و خدمات عنوان شده.
- نقطه آغاز فعالیت بازاریابی، بازاریابی هدف است؛ ولی در فروش، نقطه شروع فعالیت در کارخانه.
- نوع دیدگاه بازاریابی بیرونی است، ولی در مفهوم فروش نوعی دیدگاه درونی وجود دارد.
- بازاریابی با هدف رسیدن به حداکثر سود تلاش میکند، ولی در فروش با هدف خرید بیشتر مشتریان است.
- یک بازاریاب با میانگینهای که در بازار در حال رخ دادن است را به عنوان تحلیل ارائه میدهد در حالی که فروش با ابهامات و جزئیات هر فرد سر و کار دارد و با میانگینها رابطهای ندارد.
- فرایند بازاریابی آن چیزی را که مشتریان در هنگام خرید خود مورد توجه قرار میدهند را بررسی میکند؛ اما در فروش نحوه رفتار مشتریان بالقوه مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد تا به نتیجه مطلوب یعنی فروش بیشتر برسد.
- بدون بازاریابی، فروش ضربه خواهد خورد
آن چیزی که بیشتر از همه مورد اهمیت است، آن است که بدون بازاریابی، فروش چیزی بی اهمیت و بی ارزشی خواهد بود؛ زیرا در بازاریابی قصد آن را داریم که خدمات و محصولات با ارزشی را به مشتریان خود معرفی کنیم. از آنجایی که بازاریابی همواره در حال به روز رسانی و تغییر است، این موضوع بر روی فروش هم تأثیر میگذارد و در این موقعیت است که به اهمیت بازاریابی پی میبریم. در حقیقت این بازاریابی است که شرکت را برای این تغییرات آماده میکند و مشتریان خود را به سوی اهداف شرکت و معرفی محصولات و خدمات آن سوق میدهد.
جمع بندی
ما در این مقاله سعی کردیم هدف خود را در بیان تفاوتها و تعریف جامع از مفهوم بازاریابی و فروش قرار دهیم؛ زیرا اغلب افراد برای بازاریابی و فروش تفاوت و تمایزی قائل نیستند و حتی چه بیا باهم ادغام هم میکنند.
باید توجه داشته باشید که بازاریابی یک نوع نگاه جامعی نسبت به وضعیت بازار دارد و بر اساس آن به تحلیل و تهیه برنامههای جامعی برای شرکتها میپردازد؛ در حالی که فروش یک نوع چشم انداز کوتاه مدتی را انتخاب میکند و هدف خود را فروش در لحظه انتخاب میکند که این دو در کنار هم و به صورت مجزا سبب رسیدن شرکت به موفقیت میشوند.
چطور در اینستاگرام کسب درآمد ثابت داشته باشم؟
شما با توجه به توان و مهارتی که دارید می توانید با راه اندازی پیج اینستاگرام تخصصی در حوزه تخصص خود مشغول به تولید محتوا شوید و قطعاً این را بدانید که در زمان کمی به درآمد راضی کننده ای خواهید رسید مانند میلیون ها نفر که خرج زندگی و حتی تفریح خود را از اینستاگرام در می آورند.
راه حل فروش بیشتر در کسب و کار اینترنتی چیست؟
فروش بیشتر به ازای کار بیشتر و البته هدفمند اتفاق می افتد. باید مخاطب هدف خود را بشناسید و بنا به خواسته او رفتار کنید و خود را جای خریدار و مراجعه کننده بگذارید. اینجاست که محصولتان با کیفیت بوده و خواهان زیادی دارد که به فروش بیشتر منجر می گردد.