اینفلوئنسر اینستاگرام کیست؟

اینستاگرام یک شبکه اجتماعی با نرخ بیشترین بازدید روزانه در قالب فیلم و عکس است. در ابتدای فعالیت اینستاگرام، افراد با اشتراک‌گذاری ویدئو و تصاویر شخصی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کردند. اما کم‌کم این فضا به جایی برای معرفی اکثر کسب‌وکارها و فعالیت تجاری برندها تبدیل شد.

چطور میتوان نقش اینستاگرام و تحولی که در زندگی بشریت ایجاد کرد را نادیده گرفت و به آن بی تفاوت بود در حالی که میتوان گفت تمامی افراد در دنیا که به اینترنت و موبایل دسترسی دارند آن را می شناسند و از آن کسب درآمد می کنند که یکی از این کارها کسب درآمد از اینفلوئنسری است. البته این برنامه و سایت ممکن است مضراتی از نگاه بعضی افراد داشته باشد اما مزیت های زیاد آن باعث شده تا افراد زیادی در آن مشغول به فعالیت و پولسازی شوند. 

کسب درآمد از اینستاگرام نه‌تنها افراد مختلف جامعه که اغلب مشاغل را نیز به خود جلب کرده است. به‌گونه‌ای که با استخدام حرفه‌ای‌ترین ادمین پیج اینستاگرام، تبلیغ محصول خود را به آنها سپرده و از این راه فالوورهای خود را افزایش می‌دهند. در نهایت افزایش فالوور به معنی افزایش درآمد و با این روش بیشترین درآمد از اینستاگرام را برای خود رقم می‌زنند. در مسیر تکامل و رشد اینستاگرام با واژه‌هایی جدیدی روبرو می‌شویم. حتماً واژه اینفلوئنسر اینستاگرام را بارها شنیده باشید و بخواهید بدانید معنی آن چیست؟

دوره جامع آموزش اینستاگرام

اینفلوئنسر در واقع به کسی گفته می‌شود که قدرت تأثیرگذاری یا نفوذ (influence) روی دیگران را داشته باشد. حتی اگر فرد قدرت اثرگذاری روی یک نفر هم باشد، اینفلوئنسر محسوب می‌شود. این افراد در هر حوزه‌ای که فعالیت می‌کنند، از طریق دانش، موقعیت اجتماعی و برقراری ارتباط صمیمی با فالوورهای خود، روی مخاطبان خود اثر می‌گذارد. محتوای تولیدی آنها برای فالوورهایشان باکیفیت، تأثیرگذار، سرگرم‌کننده و آگاهی‌بخش است. ازاین‌رو نه‌تنها مشاغل پردرآمد در اینستاگرام بلکه اکثر کسب‌وکارها هم برای بازاریابی و تبلیغ محصول خود، به اینفلوئنسر اینستاگرام متوسل می‌شوند. نکته مهم اینکه این افراد با محتوای خود شناخته نمی‌شوند، یعنی ممکن است محتوای برخی از آنها توهین‌آمیز باشد، اما بازهم فالوورهای زیادی داشته باشند.

معنی اینفلوئنسر چیست؟

واژه اینفلوئنسر influencer به معنی تأثیرگذار و فردی با این ویژگی که با کلام، دانش و تجربه قدرت تأثیرگذاری و الهام‌بخشی روی دیگران را داشته باشد، به‌عنوان influencer در فضای مجازی شناخته می‌شود. اگرچه به دلیل نوع فعالیت و پیشرفت تکنولوژی، کاربرد این عبارت نیز تغییر پیدا کرده است. زیرا به عقیده برخی کارشناسان حوزه دیجیتال مارکتینگ، اینفلوئنسر به کسی گفته می‌شود که ذهنی قوی و باز و ارتباط اجتماعی خوبی دارد و باعث ایجاد نوعی ترند در جامعه می‌شود. امروزه این ویژگی‌ها به دلیل بازارهای هدف در حوزه‌های مختلف، دچار تغییر شده و در هر زمینه‌ای متفاوت است.

طبق تعریف دانشنامه شهری Urban Dictionary، “اینفلوئنسر به شخصی گفته می‌شود که می‌تواند با تبلیغ یا توصیه کردن موارد در رسانه‌های اجتماعی بر خریداران یک محصول یا خدمات تأثیر بگذارد.” گاهی محتوا یا پست موردنظر می‌تواند یک عکس، ویدئو نقد و بررسی محصول و یا حتی یک لایو باشد اما درنهایت، هدف متقاعدکردن مخاطبان و ترغیب و تأثیرگذاری بر خرید کالا یا خدمات است. محتوای تبلیغاتی اینفلوئنسرها در یوتیوب، اینستاگرام و اسنپ چت بر روی مخاطبان آنها تأثیر گذاشته و آنها اقدام به خرید آن محصول یا خدمات موردنظر می‌کنند.

 باتوجه‌به تعریف و توضیحات فوق، بازیگران و سلبریتی‌هایی که دست به تبلیغ برخی محصولات می‌زنند اینفلوئنسر محسوب نمی‌شوند. زیرا اینفلوئنسر اینستاگرام در حوزه‌ای که تبلیغ می‌کند، آشنایی با محصول داشته و به بیان مزیت‌ها و فواید آن می‌پردازد. مانند گیمر معروفی که یک هدفون خاص را تبلیغ می‌کند.

اینفلوئنسر اینستاگرام کیست؟

اینفلوئنسر اینستاگرام به فرد تأثیرگذار در پلتفرم اینستاگرام گفته می‌شود که دنبال‌کنندگان پیج وی تحت تأثیر محتوا، پست‌ها و سبک زندگی وی اقدام به تهیه و خرید محصول یا دریافت خدماتی می‌کنند.

تأثیرگذاری این افراد به حدی است که 49 درصد مصرف‌کنندگان اغلب برندها اعلام کرده‌اند، به توصیه اینفلوئنسر محبوب خود اقدام به خرید می‌کنند؛ بنابراین درصد زیادی از درآمد پیج‌های اینستاگرام که با آنها قرارداد تبلیغاتی دارند، وابسته به تبلیغ برند توسط آنهاست. همچنین 60 درصد خریدهای حضوری نیز تحت تأثیر توصیه و تبلیغ آن برند توسط اینفلوئنسر اینستاگرام انجام می‌شود.

اینفلوئنسر اینستاگرام بر اساس تعداد فالوورها به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

  1. مگا اینفلوئنسر (Mega influencer)

اینفلوئنسرهایی که یک میلیون یا بیشتر فالوور دارند، در این دسته قرار می‌گیرند. از جمله مگا اینفلوئنسر می‌توان به ستاره‌های سینما، ورزشکاران و خواننده‌ها اشاره کرد که اغلب به‌صورت آفلاین شهرت به دست می‌آورند. برخی دیگر از مگا اینفلوئنسرها با فعالیت‌های آنلاین روی فالوورهای خود اثر می‌گذارند و توجه آنها را جلب می‌کنند.

مگا اینفلوئنسرها بیشترین درآمد از اینستاگرام را نسبت به بقیه اینفلوئنسرها دارند. مشاغلی که قصد راه‌اندازی کمپین برای آگاهی‌بخشی به مجموعه بزرگی از مخاطبان برای خرید محصول یا خدمات خود دارند، می‌توانند از این دسته اینفلوئنسرها بهره‌مند شوند.

  1. ماکرو اینفلوئنسر (Macro influencer)

ماکرو اینفلوئنسرها بین 100 هزار تا یک میلیون فالوور دارند. در یک حوزه خاص تولید محتوا می‌کنند. به‌خوبی با مخاطبان خود تعامل دارند و سعی می‌کند با تبلیغات درست، اعتماد آنها را جلب کنند. کسب‌وکارها و برندهایی که آگاهی و اطلاع‌رسانی در مورد محصول به مخاطب برای آنها در درجه اول اهمیت قرار دارد، می‌توانند از این دسته اینفلوئنسر اینستاگرام کمک بگیرند.

  1. میکرو اینفلوئنسر (Micro influencer)

میکرو اینفلوئنسرها بین 10 هزار تا 100 هزار فالوور دارند. افرادی عادی هستند که در یک زمینه خاص دانش و تخصص ویژه‌ای کسب کرده‌اند. آنها تعامل و رابطه خوبی با فالوورهایشان دارند.

  1. نانو اینفلوئنسر (Nano influencer)

نانو اینفلوئنسرها نسبت به دیگر دسته‌ها، فالوورهای کمتری دارند. معمولأ کمتر از 10 هزار فالوور دارند. اغلب تمایل به فعالیت در یک زمینه تخصصی دارند.

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسر مارکتینگ Influencer Marketing یا بازاریابی تأثیر گذار روش جدید تبلیغات در بستر اینترنت است که در آن، یک برند خاص یاکسب‌وکارر برای تبلیغ محصول یا خدمات خود با اینفلوئنسر همکاری می کند. درآمد پیج های اینستاگرام به طور متداول از طریق تبلیغات و جذب فالوورهاست.

از طرفی در هرکدام از شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام، توییتر و لینکدین به ترتیب 40 میلیون، 5.1 میلیون و 70 هزار کاربر فعال ایرانی مشغول فعالیت هستند؛ بنابراین پتانسیل کسب درآمد از اینستاگرام نسبت به سایر شبکه‌های اجتماعی بسیار بالاست.

چنانچه قصد دارید که از اینفلوئنسر مارکتینگ برای تبلیغ برند و کسب‌وکار خود استفاده کنید نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از پربازده‌ترین بخش‌های دیجیتال مارکتینگ است که برای کسب اعتبار و معرفی برند خود، توجه ویژه به آن داشته باشید.
  • حوزه فعالیت اینفلوئنسر اینستاگرام باید به کسب‌وکار و برند شما نزدیک یا مشابه باشد. در این صورت مخاطبان هدف اینفلوئنسر، مخاطبان هدف کسب‌وکار شما نیز هستند.
  • به نرخ درگیرکنندگی مخاطبان پیج اینفلوئنسر هم توجه ویژه داشته باشید. نرخ درگیرکنندگی یا engegament rate میزان تعامل اینفلوئنسر با فالوورها را نشان می‌دهد. اگر این عدد بالا بود، به معنی تعامل خوب اینفلوئنسر با مخاطبانش است و می‌توان به آن اعتماد کرد و تبلیغات برند خود را به وی بسپارید. در غیر این صورت از ارائه تبلیغات به پیج وی خودداری کنید. زیرا یا تعامل خوبی با مخاطبان خود ندارد یا فالوورهای پیجش فیک هستند. نرخ درگیرکنندگی هر پست طبق این روش محاسبه می‌شود که تعداد لایک، کامنت و سیو فالوورها را بر تعداد فالوورهای تقسیم و در عدد 100 ضرب می‌کنیم. به طور ساده نرخ تعامل با استفاده از فرمول زیر به دست می­آید:

engegament rate = Like + Comment + Save / Follower * 100

تفاوت بلاگر و اینفلوئنسر چیست؟

بلاگر به کسی گفته می‌شود که در یک زمینه خاص به تولید محتوا می‌پردازد، در آن حوزه تخصص داشته و به‌صورت حرفه‌ای محتوای متنی، ویدئویی و صوتی تهیه و آن را با فالوورهای خود به اشتراک می‌گذارد. در یکی دو دهه اخیر این افراد در واقع همان وبلاگ‌نویسانی بودند که برای خودشان و در وبلاگ تخصصی خود مطلب درج می‌کردند؛ بنابراین بلاگرها توانایی تبدیل‌شدن به اینفلوئنسر را دارند ولی اینفلوئنسر، نمی‌تواند بلاگر باشد. مگر اینکه بتواند با سبک و روش خود بر فالوورها تأثیر زیادی بگذارد.

درآمد بلاگر اینستاگرام، با عقد قرارداد با برندهای مختلف حوزه تخصصی خود مبلغ قابل‌توجهی است. زیرا مهارت این افراد در تولید محتوای یونیک، قلم روان، آشنایی با اصول نگارشی، آشنایی با اصول سئو و بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو غیرقابل‌انکار است. ولی ممکن است که ادمین پیج اینستاگرام و اینفلوئنسر فاقد یک یا چند یا تمام این مهارت‌ها باشند.

حتی ممکن است اینفلوئنسر تخصصی در هیچ زمینه‌ای نداشته باشند و حتی از سایت یا پلتفرم خیلی تخصصی هم برای انتشار محتواهای خود استفاده نکند. بلکه در یکی از پلتفرم‌های یوتیوب یا اینستاگرام فعالیت‌های خود را منتشر و برای خود طرف‌دارانی جذب کند. مثل پدری که رابطه خود با دوقلوهایش را با خلاقیتی خاص در یوتیوب منتشر می‌کند و از این راه طرف‌داران زیادی از سبک زندگی خود پیدا کرده است.

 جمع ­بندی

ایده های پولساز اینستاگرام بسیار متنوع و به تعداد تمام کاربران این پلتفرم می­توان زیاد و مختلف باشد. اینفلوئنسر اینستاگرام یکی از این ایده­ هاست که افراد زیادی در حوزه ­های مختلف اقدام به فعالیت در آن می‌کنند. اینفلوئنسر الزامأ متخصص در زمینه خاصی نیست. همچون سلبریتی­ها و برخی افراد که در حوزه ­های مختلفی فعالیت دارند. اما بلاگرها در یک زمینه خاص به تولید محتوای تخصصی می­پردازند و از این طریق فالوورهای زیادی را جذب می­کنند. درآمد بلاگر اینستاگرام بر اساس میزان تخصص و تعداد فالوورهایش متفاوت است. اما یکی از مشاغل پردرآمد در اینستاگرام محسوب می‌شود.

چگونه در اینستاگرام تبدیل به اینفلوئنسر شویم؟

برای اینکه به یک اینفلوئنسر اینستاگرام تبدیل شوید، باید روی برند شخصی خود، کار کنید. تفاوتی نمی‌کند در چه زمینه‌ای مشغول به فعالیت هستید. در فضای واقعی و همین‌طور فضای مجازی بر روی خود سرمایه‌گذاری کنید. هیچگاه از مطالعه غافل نشوید. همه چیز در اینترنت یافت نمی‌شود. فردی باهوش باشید، اغلب افراد از فواید مطالعه کتاب در حوزه فعالیتشان دوری می‌کنند و می‌خواهند به‌راحتی در بستر اینترنت همه چیز را پیدا کنند. درحالی‌که با کمی زمان گذاشتن و کسب دانش در حوزه کسب‌وکار خود می‌توانید فردی تأثیرگذار در اینترنت و حتی در دنیای واقعی شوید.
معیار خاصی برای اینفلوئنسر وجود ندارد. اما اگر بتوانید به فردی حرفه‌ای در حوزه موردعلاقه خود تبدیل شوید و افراد زیادی را به خود جذب کنید، به یک اینفلوئنسر اینستاگرام تبدیل می‌شوید. ایده‌های پول‌ساز در اینستاگرام را مشاهده کنید، لزوماً همگی استعداد یا پول زیادی نداشته‌اند اما باکمی خلاقیت و استفاده از بستر اینترنت و رسانه اجتماعی توانسته‌اند به درآمدهای بالایی برسند.

چطور اینفلوئنسرها در اینستاگرام معروف می شوند؟

وقتی یک کاری با عشق انجام شود و برای کیفیت ارائه شده وقت گذاشته شود قطعاً مقبول دیگران و مخاطبان خواهد شد و اینجاست که محبوبیت فرد آغاز می شود چون مردم از کار او راضی بوده و خوششان می آید پس دنبالش میکنند و از او حمایت خواهند کرد.

5/5 - (2 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *