تراشکاری یک شغل فنی و پردرآمد است که نیاز به مهارتهای مختلفی دارد. در این حرفه، تراشکاران باید دانش لازم برای ایجاد تراشهای دقیق، توانایی کار با انواع ماشین تراشکاری و مهارتهای ارتباطی لازم را داشته باشند.
همچنین برای موفقیت در این حرفه، تراشکاران باید از جدیدترین فناوریها استفاده کرده و از تغییرات صنعتی و تحولات بازار مطلع باشند. در این مقاله به معرفی انواع ماشین تراشکاری، دانش لازم برای انجام کارهای تراشکاری و مهارتهای فنی در این شغل میپردازیم.
معرفی شغل تراشکاری
تراشکاری یکی از شاخههای فنی در صنعت ماشین سازی و فلزکاری است. این شغل نیازمند دانش فنی و مهارت عملی بالاتر، نسبت به بسیاری از حرفههای دیگر است. از نیروهای کار ماهر برای کار با انواع ماشین تراشکاری، در صنایع مختلف استفاده میشود. برای مشاهده آگهی استخدام تراشکار با حقوق بالا، روی لینک مورداشاره کلیک کنید.
در حقیقت هر صنعتی که به تولید قطعات یا تجهیزات فلزی، پلیمری و کامپوزیتی نیاز داشته باشد، به جذب و استخدام تراشکار نیاز خواهد داشت. بااینحال از دیرباز، تراشکاری در صنعت ماشین سازی بیشتر از هر صنعت دیگری موردتوجه قرارگرفته است.
برای انجام کار تراشکاری به دقت، دانش فنی و مهارت عملی بالا نیاز خواهید داشت. تراشکاران با استفاده از برنامههای مخصوص و تجهیزات دیجیتالی، به پردازش، طراحی و تولید قطعات با دقت بالا میپردازند.
تراشکاری به دو صورت دستی و با کمک ماشینآلات انجام میشود. بااینحال در برخی از مواقع، تراشکاران از ماشینآلات تراش cnc یا CNC فرز بهره میگیرند. افرادی که در این حرفه مهارت دارند، توانایی تولید قطعات با دقت و کیفیت بالا را خواهند داشت.
تراشکاران باید بتوانند قطعات مختلفی را برش داده و شکل دهند. این کارگران ماهر باید از پلتفرمهای قابل تنظیم، ابزارهای دقیق و قالبهای سفارشی برای تولید قطعات موردنیاز استفاده کنند. به دلیل نیازمندی صنعت به جذب و استخدام تراشکاران، همواره این حرفه بهعنوان یکی از شغلهای پر تقاضا و درآمدزا در کشور محسوب میشود.
انواع ماشین تراشکاری
ماشین تراشکاری یکی از اصلیترین وسایل موردنیاز تراشکاران برای تولید قطعات فلزی، فلزات غیر آهنی، پلاستیکها و سایر مواد است. از انواع ماشین تراشکاری که در بازار خرید و فروش میشوند، میتوان به دستگاه تراش مرکزی، دستگاه تراش سرعتی، دستگاه کاپستان، دستگاه ابزارسازی، دستگاه تراش رومیزی، دستگاه تراش اتوماتیک، دستگاه تراش مخصوص و دستگاه CNC تراش اشاره کرد. در ادامه، دو نوع از ماشینهای تراشکاری معرفی شدهاند.
ماشین تراش CNC: یکی از انواع ماشین تراشکاری
ماشین تراش CNC دستگاهی است که قادر به تولید قطعات در اندازههای مختلف است. این دستگاه با استفاده از کامپیوتر و نرمافزار، میتواند قطعات را با دقت و سرعت بالا تولید کند. با استفاده از دستگاه CNC تراش روی قطعه به شکل اتوماتیک انجامشده و محصول با دقت بالا تولید خواهد شد.
ماشین تراش رومیزی
دستگاه تراش رومیزی که دارای ابعاد کوچکی است، برای تولید قطعاتی که به دقت بالا نیاز ندارند مناسب است. اگر قیمت دستگاه تراشکاری برای شما اهمیت بالایی دارد، میتوانید این دستگاه تراشکاری را که معمولا دارای قیمت کمتری در مقایسه با سایر دستگاهها است، برای کارگاه تراشکاری خود تهیه کنید.
شرایط استخدام تراشکار
حرفه تراشکاری یکی از حرفههای مهم در صنعت ماشین سازی و فلزکاری است. بهطورکلی، مهارتهای لازم برای تراشکاران شامل توانایی کار با انواع ماشین تراشکاری، مهارت برنامهریزی، مهارت کار با نرمافزارهای CAD / CAM، توانایی نگهداری از ماشینآلات و دانش فنی در رابطه با خوردگی، جوشکاری، برش و تعمیر ماشینآلات است. در ادامه، توضیحات بیشتری در رابطه با برخی از شرایط استخدامی در این حرفه ارائه خواهیم کرد.
دانش لازم برای شغل تراشکاری
یکی از ویژگیهای شغل تراشکاری، کار با مواد مختلف مانند فلزات، پلیمرها و کامپوزیتها است. درنتیجه برای کار تراشکاری، شناخت ویژگیهای مختلف مواد بسیار ضروری است. از دیگر دانشهای موردنیاز در شغل تراشکاری میتوان به دانش درزمینه آلیاژها، خوردگی و پایداری مواد، برش، جوشکاری و استفاده از گیرههای چهارچوبی اشاره کرد.
همچنین تراشکاران باید با مشخصات فنی دستگاه تراش آشنایی داشته و توانایی عیبیابی انواع ماشین تراشکاری را داشته باشند.
مهارتهای فنی
مهارتهای فنی در تراشکاری شامل توانایی استفاده از انواع ماشین تراشکاری، تعویض و تنظیم انواع دستگاه تراش صنعتی و انجام عملیات تراشکاری با دقت و کیفیت بالا است. تراشکاران با مسلط شدن به این مهارتها، توانایی تولید محصولات باکیفیت بالا را خواهند داشت.
توانایی نقشهخوانی
تراشکاران باید توانایی خواندن نقشههای فنی را داشته باشند. آنها باید بتوانند اطلاعات موجود در نقشههای فنی را درک کنند تا بتوانند تراشی درست و اصولی را ایجاد کنند.
توانایی رفع عیب و خرابی دستگاه
اگر یکی از انواع دستگاه تراشکاری مانند دستگاه تراش رومیزی یا مینی تراش از کار افتاد، تراشکار بهعنوان فردی دارای تخصص، باید بتواند عیب و خرابی دستگاه را تشخیص داده و برطرف نماید.
توانایی کار با دقت و تمرکز بالا
تراشکاران باید بتوانند با دقت و تمرکز بالا به کار خود ادامه دهند و هیچ جزئیاتی از تراش محصولات را از دست ندهند. قطعات تولیدی باید کیفیت بالایی داشته باشند تا در صنایع مختلف مورداستفاده قرار گیرند.
توانایی فیزیکی
برای کار در شغل تراشکاری، داشتن توانایی فیزیکی بالا و سلامت عمومی ضروری است. تراشکاران عموماً در کارگاه تراشکاری کار میکنند. به همین دلیل شرایط کار تراشکاری میتواند شامل کار در محیطهای پرسروصدا و با تهویه هوای نامناسب باشد.
روحیه کار تیمی
حل مشکل انواع ماشین تراشکاری و ارائه راهحل برای بحرانهای احتمالی که در کارگاه تراشکاری رخ میدهند، نیازمند همکاری با دیگر کارکنان است.
شرح وظایف شغل تراشکاری
تراشکاران باید نقشههای فنی را بخوانند و از جزئیات آن آگاهی کامل داشته باشند. همچنین ایجاد برشهای مناسب، یکی دیگر از وظایف تعریفشده برای شغل تراشکاری است. تراشکاران میتوانند با برش دادن مواد، محصولاتی باکیفیت بالا را تولید کنند.
همچنین آنها با استفاده از تکنیکهای تراشکاری، برشهای دقیق و مدلهایی مختلف از قطعات پیچیده را ایجاد میکنند. از طرف دیگر تراشکاران باید دقت کافی را در هر مرحله از تولید قطعات داشته و از بروز خطاهای احتمالی جلوگیری کنند.
از دیگر وظایف شغل تراشکاری، ارائه زمانبندی برای ماشینکاری و تولید محصولات است. تراشکاران مسئول ارائه زمانبندی برای تولید قطعات و ارائه راهحلهای پیشرفته، برای مشکلات محتمل در هر مرحله از تولید محصولات هستند.
همچنین نظارت بر دستگاههای تراش چینی، تراش تبریز tn50 و سایر انواع ماشین تراشکاری، از دیگر مسئولیتهای تراشکاران است. تراشکاران با نظارت بر دستگاههای تراش تبریز و…، از عملکرد صحیح دستگاه اطمینان حاصل میکنند.
بازار کار شغل تراشکاری
حرفه تراشکاری در صنایع مختلف مانند صنعت قالبسازی، صنعت هوافضا، صنایع دریایی، صنایع دفاعی، صنعت پزشکی، خودروسازی و ساختمانسازی کاربرد داشته و از اهمیت ویژهای برخوردار است. بهعنوانمثال صنعت خودروسازی، بزرگترین مصرفکننده تولیدات تراشکاری است.
تمام انواع قطعات داخلی و خارجی خودرو، بخشی از محصولات تراشکاری هستند. تراشکاران در این صنعت به تولید قطعاتی مانند درب، سیلندر، موتور و سایر اجزای خودرو میپردازند. اگرچه امکان کار در شرکتهای خصوصی و دولتی را خواهید داشت، اما میتوانید با راهاندازی کارگاه تراشکاری و تهیه بهترین دستگاه تراشکاری، در مسیر کارآفرینی قدم بردارید.
جمعبندی
در این مقاله، به بررسی موضوعاتی چون انواع ماشین تراشکاری، دانش لازم برای انجام کارهای تراشکاری، مهارتهای فنی و بازار کار حرفه تراشکاری پرداختیم. برای موفقیت در حرفه تراشکاری، مواردی مانند دانش مواد، شناخت ابزارها و ماشینآلات و مهارتهای فنی تأثیرگذار هستند. همچنین داشتن دقت در کار و بهکارگیری فنون هنری، میتواند بهعنوان یک مزیت رقابتی در این حرفه محسوب شود.
بدون دیدگاه