پادکست

همان طور که می‌دانید تولید محتوای مناسب و کاربردی، لازمه موفقیت و پیشرفت هر کسب و کار اینترنتی است؛ یعنی هرچقدر تولید محتوا ناب‌تر باشد، میزان تأثیرگذاری و در نتیجه کسب درآمد هم بیشتر می‌شود. امروزه با توجه به پیشرفتی که در حوزه تکنولوژی صورت گرفته باعث شده است که تولیدکنندگان تولید محتوا، انتخابات زیادی همچون وب‌سایت، مجله اینترنتی، فیلم‌ها و اسلایدهای آموزشی و غیره برای تولید محتوا مناسب داشته باشند که در این میان ساخت پادکست، آن هم در انواع مختلف به آن موارد اضافه شده است.

کسب درآمد از طریق پادکست این روزها رواج پیدا کرده است.افراد تنها با یک هنذفری ساده می توانند پادکست های آموزشی را گوش کنند و همین بباعث شده تا پادکست در ایران رونق زیادی پیدا کند. ابزارهایی هم که برای ساخت و تهیه پادکست وجود دارد ارزان قیمت هستند که می توانید به سادگی با حتی با گوشی موبایل یک پادکست حرفه ای بسازید. پادکست های زیبا را برای دانلود آماده کنید و با فروش آنها به درآمدهای بالا برسید.

تاریخچه پادکست

اگر بخواهیم در مورد تاریخچه پادکست سخنی به میان آوریم، باید گفته شود که در ابتدا رادیو به عنوان یک مرکز شنیداری اطلاعات پا به خانه اکثر افراد گذاشته بود و بعد از آن تلویزیون؛ جالب است بدانید که پادکست هم قبل از آغاز فعالیت بسیاری از سایت‌های ویدیویی مثل یوتیوب شروع به کار می‌کرد.

نکته قابل توجه آن است که ساخت پادکست همچون برنامه‌های رادیویی به هم شباهت بسیاری دارد. با این تفاوت که در ساخت پادکست از فناوری‌های جدیدتری استفاده می‌شود؛ بنابراین از همان زمان برای تولید و استفاده از فایل‌های صوتی نیاز به مهارت و دانش کافی بوده است. همین عامل باعث شد افرادی برای حل کردن این مشکل اقداماتی انجام دهند که طولی نکشید خدماتی برای ضبط و آپلود ساده‌تر فایل‌های صوتی شکل بگیرد.

همچنین در فواصل 2 سال با پیشرفتی که در عرصه خوراک RSS صورت گرفت، سبب شد به ارزش و اهمیت پادکست‌ها بیش از پیش پی برده شود. تا جایی که رفته رفته آیتونز پادکست‌ها را برای نخستین بار وارد عرصه شبکه‌های فروشگاهی خود کرد که این خود به معنای آغازی برای پیشرفت و دیده شدن همگانی برای پادکست‌ها محسوب می‌شد.

پادکست چیست؟

شاید برایتان سؤال شود که پادکست (podcast) چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد؟ باید بدانید که پادکست از یک سری فایل‌های صوتی تشکیل شده است که در اینترنت و انواع شبکه‌های اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در فایل‌های ویدیویی و متن وبلاگ‌ها باید فرد تمرکز کاملی داشته باش. این در حالی است که پادکست‌ها را می‌توان در تمام مکان‌ها مثل هنگام رانندگی، آشپزی کردن، خانه تکانی و غیره به راحتی گوش داد.

جالب است بدانید که با پیشرفت تکنولوژی روز به روز بر دنیای وسیع پادکست‌ها افزوده می‌شود؛‌ به طوری که می‌توان به معنای ساده‌تر پادکست را این گونه تعریف کرد که: یک سری محتوای رایگان و کاربردی با توجه به نیاز روز که معمولاً به صورت فایل‌های صوتی و یا نمایش رادیویی در میان عموم افراد شناخته می‌شود را پادکست می‌گویند.

طبق آمارهای صورت گرفته از سایر کشورها نشان می‌دهد که به طور معمول هر فرد در هفته معادل 5 ساعت از زمان خود را صرف گوش دادن به پادکست‌ها می‌کند. این در حالی است که در ایران تمایل به استفاده از پادکست‌ها روز به روز در حال افزایش است. افرادی که در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت و یا حتی آشنایی دارند می‌توانند از پادکست‌ها برای تولید محتوا ناب استفاده کنند که در نتیجه آن باعث کسب درآمد بالایی هم می‌شود.

چگونه پادکست بسازیم؟

باید بدانید که پیشرفتی که در حوزه فناوری اطلاعات و انواع نرم افزارها صورت گرفته، سبب شده است تا نحوه ساخت، اجرا و انتشار عمومی پادکست‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. از جمله تجهیزاتی مثل کامپیوتر، تبلت، گوشی موبایل و حتی سایر ابزارهای مجهز به پردازنده قدرتمند از مواردی هستند که تولید پادکست‌ها را آسان‌تر می‌کنند. اگر شما بودجه کافی داشته باشید می‌توانید با استفاده از تجهیزات مناسب ویدئوهای خود را به راحتی و با کمترین هزینه ضبط کنید.

مثلاً شما می‌توانید در فضای یک اتاق و حتی بخش کوچکی از آن با استفاده از ابزارها و تجهیزاتی که دارید پادکست‌های مورد نظر خود را ضبط و ویرایش کنید و اگر قصد ضبط ویدیو حتی در فضای باز را دارید، لازم به ذکر است به همان اندازه به یک سری ابزارهای کاربردی نیاز دارید؛ اما به طور خلاصه می‌توان گفت که ازجمله ابزارهای مورد استفاده برای ساخت پادکست‌ها عبارت‌اند از:

  • میکروفون
  • هدفون
  • لپ تاپ و کامپیوترهای دسکتاپ، رابط‌های صوتی و برد میکسینگ صدا

بهترین برنامه‌های ساخت پادکست

با پیشرفت تکنولوژی به تناسب یک سری موانع و مشکلاتی هم برای بشر پدیدار شد که افراد بسیار زیادی روی کار آمدند تا با این مشکلات مقابله کنند. در این میان با طراحی اپلیکیشن های هدفمند توانسته‌اند تا حدودی با این مشکلات برخورد کنند.

در حقیقت با پیدایش نرم افزارهای پادکست سبب تسهیل در امر ضبط فایل‌های صوتی شده است. همچنین باید توجه داشته باشید که آموزش و ساخت پادکست‌ها با Audacity از بسیاری موارد مشابه، سخت و دشوارتر است. حال می‌خواهیم شما را با بهترین و کاربردی‌ترین و در عین حال ساده‌ترین نرم افزارهای ساخت پادکست‌ها آشنا سازیم که عبارت‌اند از:

  1. برنامه ساخت پادکست صوتی Alitu
  2. برنامه ساخت پادکست آیفون و اندروید
  3. برنامه ساخت پادکست حرفه‌ای Speaker Studio
  4. نرم افزار ساخت پادکست آیفون و مک

روش کسب درآمد از پادکست

با توجه مطالب گفته شده اگر به دنبال کسب درآمد از طریق پادکست‌ها هستید، باید بدانید که راهکارهای بسیار متنوع و گوناگونی وجود دارد. همان طور که می‌دانید وقتی تجربه شما در یک زمینه خاص بیشتر باشد، در نتیجه کسب درآمد از طریق آن به مراتب از افرادی که تازه وارد این عرصه شده‌اند بیشتر خواهد شد.

پادکست‌ها شباهت بسیار زیادی به مقاله‌ها دارند ولی با این تفاوت که از یک سری فایل‌های صوتی تشکیل می‌شوند که بعد از بارگذاری کاربران می‌توانند در گوشی، لپ تاپ و در هر زمان و موقعیت مکانی که می‌خواهند آن را گوش دهند. از جمله روش‌های کسب درآمد از طریق پادکست‌ها عبارت‌اند از:

کسب درآمد از طریق تبلیغات: در این روش شما می‌توانید با معرفی محصولات سایر برندها به مشتریان هدف خود از صاحبان محصولات در صورت خرید توسط مشتریان، پورسانتی دریافت کنید.

خلق محصول: ساخت یک سری محصولات جدید مثل کتاب‌های الکترونیکی.

بازاریابی وابسته: صدها هزار محصول و یا وب‌سایت وجود دارند که فرصت‌های بازاریابی شبکه وابسته را برای شما فراهم می‌سازند.

کمک‌های مالی: یک روش بسیار ساده آن است که از مخاطبان خود بخواهید که با کمک‌های مالی خود، از پادکست شما پشتیبانی کنند.

جذب اسپانسر: یکی از روش‌های محبوب در میان سایر روش‌های کسب درآمد از اینترنت از طریق پادکست است و شما برای موفقیت در این روش باید محتوا متنی قوی داشته باشید.

کسب درآمد از طریق castbox: یکی از برنامه‌های پادکست است که متأسفانه در ایران مسدود شده است ولی در سایر کشورها کاربران می‌توانند از آن استفاده و کسب درآمد خوبی هم داشته باشند.

در پایان

جالب است بدانید که کسب درآمد از پادکست بسیار مقرون به صرفه است و نیاز به تجهیزات حرفه‌ای وسیعی ندارد و حتی می‌توانید با صرف هزینه کمی انجام پادکست‌های خود را به مراکز مشخص بسپارید.

همان طور که گفته شد محتوای یک مقاله و یک پادکست ممکن است شبیه هم باشد، اما آن چیزی که سبب متمایز کردن این دو از هم‌ می‌شود استراتژی نوع کسب درآمد از طریق آنها است.

نکته آخر قابل توجه افرادی که به دنبال پی بردن به مفهوم اصلی تولید محتوا و تفاوت آن با تبلیغات هستند می‌توانند با مراجعه به سایت گاسی وب پاسخ تمام اطلاعات خود را بدست آورند.

 

چه زمانی پادکست رواج پیدا کرد؟

در دهه 90 میلادی تولید محتواهای صوتی رواج پیدا کرد و رفته رفته در سال 2003 با تولید و ساخت پادکست به اوج خود رسید.

بهترین نرم افزار ساخت پادکست کدام است؟

در این میان انبوه بسیار زیادی از نرم افزارهای پاد‌کست هم ایجاد شد که از جمله می‌توان به نرم افزار پیچیده Audition و Audacity که برای ضبط، تدوین و انتشار ساخته شده‌اند اشاره کرد.

به این مقاله امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *