امروزه به علت پیشرفت و توسعه چشمگیری که در عرصه تکنولوژی صورت گرفته، سبب شده که افراد با انواع کسب و کارهای اینترنتی آشنایی پیدا کنند که یکی از راههای کسب درآمد از اینترنت، بازار بورس است. در بازار بورس برای درآمدزایی انواع بازارهای مختلفی وجود دارد که افراد میتوانند با مشارکت در آنها به کسب درآمد از بورس بپردازند که شامل:
- بورس کالا
- بورس اوراق بهادار
- بورس ارز
در حقیقت، به مکانی که افراد در آن به معامله داراییهای خود میپردازند، بازار بورس میگویند که مبنای اساسی این بازار بر پایه تقسیم سود و زیان احتمالی میان شرکا است.
در بازار بورس معمولاً ۲ نوع دارایی:
- دارایی فیزیکی مثل زمین، ملک و غیره
- دارایی مالی و یا داراییهای کاغذی مثل سهام اوراق مشارکت.
چگونه از بورس پول دربیاوریم؟
اگر به دنبال کسب درآمد از بورس هستید، باید بدانید که بازار بورس هم مانند سایر کسب و کارهای اینترنتی به میزان مهارت، توانایی، حجم سرمایه و غیره افراد بستگی دارد.
اگر فرد بتواند شیوهی اصولی معامله در بازار بورس را یاد بگیرد و از افراد متخصص در این زمینه اطلاعات و مشورت بگیرد، میتواند درآمدهای بالایی در بازار بورس کسب کند؛ زیرا هیچ بازاری بهاندازهی بازار اوراق بهادار سودآور نیست.
اگر شما قصد سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادر را دارید، اصلاً نگران نباشید؛ زیرا با مبلغ کمتر از یک میلیون تومن هم میتوان در بورس فعالیت خود را شروع کرد.
اما به این نکته توجه داشته باشید که برای کسب درآمد از بورس سعی کنید سبد خریدتان را متنوع نکنید تا میزان سود سهامتان کم نشود.
تفاوت کسب سود از بورس و بانک
برای بسیاری از افراد این سؤال پیش میآید که برای سرمایهگذاری بهتر و کسب سود بیشتر، بازار بورس بهتر است یا بانکها؟!
توجه داشته باشید که سوددهی در بانکها به این صورت است که افراد پول خود را در ازای سود تعیین شده در بانکها قرار میدهند و در پایان هر ماه سود خود را بدون آگاهی از اینکه بانکها از سپرده آنها در چه کارهایی استفاده کردند برداشت میکنند؛ اما این در حالی است در بازار اوراق بهادار به عنوان یک روش کسب درآمد اینترنتی به سه روش ممکن صورت میگیرد:
- تفاوت قیمتی که هر سهم از قیمت گذشته خود پیدا میکند.
- سود سالیانهای که هر شرکت به میزان سهم خود در پایان سال مالی پرداخت میکند.
- افزایش سرمایه شرکتها.
حداقل سرمایه برای سرمایهگذاری در بورس
بسیاری از افراد بر این باورند که برای سرمایهگذاری در بازار بورس باید مبالغ بالایی سرمایهگذاری کرد که همین عامل سبب عقبنشینی از سرمایهگذاری در این بازار شده است؛ اما این در حالی است که بزرگترین مزیت این بازار امکان سرمایهگذاری با سرمایه کم است؛ یعنی فرد با هر مبلغی مانند ۱۰۰ هزارتومن هم میتواند به کسب درآمد از بازار بورس بپردازد.
مثلاً فرض کنید شما با ۱ میلیون تومن میخواهید در بورس مشارکت داشته باشید و در مقابل شما فردی قرار دارد که ۱۰ میلیون تومن سرمایهگذاری کرده است؛ بعد از ۲ روز ۱۰ درصد به شما تعلق میگیرد؛ یعنی سود شما از سرمایهگذاری برابر با ۱۰۰ هزار تومن است و شخص مقابل شما با ۱ میلیون تومن است.
شاید برای شما سؤال مطرح شود که پس علت این تفاوت مقدار سود در چیست! همان طور که گفته شد میزان سود و زیان در کسب درآمد در بازار بورس یکسان است و این اختلاف سود بابت سرمایهگذاری اولیه است.
آیا میتوان از بورس درآمد ماهیانه کسب کرد؟
بسیاری افراد به دنبال کسب درآمد راحت هستند که بازار بورس را انتخاب میکنند؛ اما باید بدانید که احتمال کسب سود و زیان در بورس به یک اندازه است؛ زیرا در حقیقت خرید سهام نوعی سرمایهگذاری است ویژگی سرمایهگذاری هم آن است که فرد نسبت به بازدهی سود خود اطلاع دقیق ندارد.
بنابراین میتوان گفت هیچ سودی به عنوان سود ماهیانه و یا درآمد ثابت از بورس وجود ندارد؛ زیرا قیمت و نرخ سهام هر روز و هر ساعت دچار تغییرات زیادی میشود، در یک لحظه نرخ سهام رشد چشمگیری میکند و چند ساعت بعد نرخ سهام کاهش میباید.
اما میتوانید با سرمایهگذاری در صندوقهای که سود ثابتی پرداخت میکنند یک درآمد ثابتی از بورس داشته باشید.
به این صورت که این صندوقها سرمایه افراد را در بورس مدیریت میکنند و مبلغی را به عنوان سود ماهیانه به سرمایهگذاران خود پرداخت میکنند که اغلب مبلغ سود ثابت ۱۵ تا ۲۰ درصد است.
بسیاری افراد معتقد هستند که کسب درآمد از اینترنت روزانه ۵ میلیون امکانپذیر است؛ اما باید بدانید که امکان کسب درآمد میلیاردی هم در بورس وجود دارد آن هم با بکارگیری تخصص و سرمایهی اولیه افراد بستگی دارد.
نکته: یکی از اهداف بلندمدت هر سرمایهگذاری در بورس، کسب سود مستمر پایدار حدود ۶۰% سالیانه است.
نکتههای طلایی برای کسب درآمد از بورس
بسیاری از افراد به دنبال کسب درآمد در خانه میپردازند و یا با استفاده از کامیپوتر به کسب درآمد در منزل با کامیپوتر میپردازند؛ اما باید بدانید چه بسا افرادی هم میباشند که با مشارکت در بازار بورس به کسب درآمد از بورس میپردازند.
اما باید توجه داشته باشید که برای کسب درآمد نباید فرد تصمیمات عجولانهای بگیرد، بلکه باید فرد با مطالعه شخصی، رصد کردن شرکتها و شرکت کردن در کلاسهای آموزشی بورس در خرید یا نخریدن سهام تصمیمات درستی بگیرد.
در حقیقت اگر سرمایهگذاری در بورس همراه با تجزیه و تحلیل صورتهای مالی و با آگاهی تمام صورت گیرد، میتوان گفت که از دو طریق کسب درآمد تحقق پیدا میکند که یکی از آنها دریافت سود نقدی و دیگری افزایش قیمت سهام است.
حال میخواهیم با هم به چند نکته طلایی برای کسب درآمد از بورس آشنا شویم.
- قابلیت نقد شوندگی
- ترکیب سهامداران
- سودآوری شرکت از مهمترین عوامل کسب درآمد بیشتر در بورس
- ثبات سودآوری و اهمیت آن برای درآمد بیشتر در بورس
- شفافیت مالی
نکات مهم برای خرید سهم
بسیاری از افراد در ابتدای بازار بورس زیاد سرمایهگذاری نمیکردند. آن هم به علت ناآگاهی و ترس از ضرر کردند، اما رفته رفته این وضع تغیر کردش و افراد با آگاهی و شرکت کردن در کلاسهای دورههای آموزش بورس با نکاتی در مورد خرید سهام از بورس آشنا شدند که عبارتاند از:
- انتخاب صنعت برتر
- میزان سهام شناور آزاد سهم
- سرمایه شرکت
- ریسک سهم
- میزان رشد سود پیش بینی شده هر سهم
- و غیره.
اما به یاد داشته باشید که صبر مهمترین کلید هر بازاری بخصوص بازار سرمایه است؛ اصلیترین و مهمترین نکته در خرید و فروش سهام توجه به روند کلی بازار سرمایه است.
قابلیت نقد شوندگی
وقتی شرایط یک معامله ساده باشد در اصطلاح به آن قابلیت نقد شوندگی میگویند.
قابلیت نقد شوندگی یعنی به این صورت که وقتی دارایی را بتوان در کوتاهترین زمان ممکن و به راحتی تبدیل به پول نقد کرد.
که از جمله داراییهای با قابلیت نقد شوندگی بالا را میتوان:
- ارز
- طلا
- اوراق مشارکت
- سهام شرکتهای بورسی
نکته: باید توجه داشته باشید که زمین و ملک از قابلیت نقد شوندگی کمتری برخوردار هستند؛ زیرا در صورت احتمال وقوع رکود بازار مجبور میشوید به قیمت کمتری ملک یا زمین خود را بفروشید.
بنابراین در بازار بورس باید سهام شرکتهای را خریداری کنید و یا روی آنها سرمایهگذاری کنید که قابلیت نقد شوندگی داشته باشند تا به راحتی سود حاصلتان را برداشت کنید.
شفافیت مالی
یکی از ویژگیهای بارز، بازار بورس شفافیت مالی آن است و همین دلیل سبب سرمایهگذاری سهامداران است و به عنوان یکی از تأثیرگذارترین متغیرها در تعیین استراتژی سرمایهگذاری در بازارهای مالی مطرح است.
در حقیقت شرکتهای موجود در بازار بورس موظف هستند که تمام اطلاعات و صورتهای مالی خود را در اختیار سهامداران و سرمایهگذاران خود قرار دهند و به همین دلیل سبب راه اندازی سامانه جامع اطلاعرسانی ناشران و یا سامانه کدال شد.
در نتیجه میتوان گفت در سامانه کدال گزارشهایی از قبیل:
- گزارشهای ماهیانه
- صورتهای مالی میان دوره و یا پایان دوره ای
- گزارش فعالیتهای هیئتمدیره
از جمله اقدامات و فعالیتهای مدیران که به شفاف نبودن اطلاعات مالی منجر میشود، مدیریت و یا دستکاری سود است که عدم شفافیت مالی ریسک سقوط قیمت سهام را افزایش میدهد.
سودآوری شرکت
سود در حقیقت یکی از شاخصهای اندازهگیری فعالیتها در یک واحد است.
با شیوه تغییر محاسبه موجودی کالا، استهلاک و سطح درآمدها به راحتی میتوان سود یک شرکت را تغییر داد.
مثلاً فرض کنید یک شرکت بر سرمایهگذاریهای خود افزوده کند، ولی نتواند برحسب تناسب مقدار سود پس از کسر مالیات خود را افزایش دهد میتوان گفت که نرخ بازده کاهش مییابد و به همین دلیل است که گفته میشود نرخ بازدهی دارایی، رابطه بین حجم داراییهای شرکت و سود را تعیین میکند.
اما طبق آمارهای گرفته نشان داده میشود که سودآوری شرکتها در بورس در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ رشد چشمگیری داشته است و آن هم به دلیل افزایش نرخ دلار در سال ۹۹ است.
ترکیب سهامداران
یکی از جمله نکات طلایی در کسب درآمد از بورس، ترکیب سهامداران نیز است. با پیشرفت بشریت امروزه میتوان گفت که با همکاری و مشارکت گروهی میتوان کارهای بزرگی انجام داد که شراکت نوعی همکاری در مدیریت کارها و تأمین سرمایه، یک مجموعه و یا یک شرکت است.
میتوان گفت شرکا یک مجموعه در واقع همان چند سهام دار یک شرکت میباشند که به صورت ترکیب سهامداران برای انجام اهداف بزرگ با هم متعهد شدهاند که هر شریک با توجه به میزان سرمایه آورده خود و طبق قرارداد مشخص میتواند در سود و زیان یک مجموعه سهم داشته باشد.
جمع بندی
همان طور که در این مقاله مشاهده کردید، خواستیم شما را با انواع روشهای کسب درآمد از بورس آشنا سازیم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
اما باید بدانید که بورس به عنوان بزرگترین بازار جهانی است که این به معنای آن است که با سرمایهگذاری در بازار بورس به رونق اقتصاد کشور کمک خواهید کرد؛ زیرا با این حرکت منابع مالی مورد نیاز بنگاههای اقتصادی برای توسعه فعالیتها تأمین شده که در پی آن سبب اشتغالزایی، رشد اقتصاد و رونق کسب و کار کشور را به دنبال خود دارد.
بدون دیدگاه