با توجه افزایش روزانه فعالیت کسب و کارها در فضای مجازی و گسترش این کسب و کارها طبعاً باید نظارت و قوانینی برایشان به وجود بیاید که از تخلف آنها و کلاهبرداری های احتمالی از مردم جلوگیری به عمل آید. هر کشور متناسب با قوانین و مقررات داخلی خود یک سری قوانین برای انواع کسب و کار اینترنتی وضع کرده است تا بتواند با این قانونگذاری، نظم و انضباط را در فضای مجازی برقرار کرده و امکان رشد را برای کسب و کارهای سودمند فراهم کند. جالب است بدانید این مقررات در یک سری از کشورها به شدت سختگیرانه اعمال میشوند؛ اما خوشبختانه در کشورمان قوانین کاملاً منطقی و آسانی برای کسب و کارهای اینترنتی وضع شده است که باعث میشود شما با سرعت بالاتری بتوانید کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنید.
یکی از مواردی که مواردی که باعث چالش در ایجاد کسب و کارهای مختلف شده، اخذ مجوز کسب و کار است که اصناف مختلف برای کسب و کار خود باید مجوز کسب بگیریند تا بتوانند فعالیت فیزیکی خود را ادامه دهند. اما این اخذ مجوز به چه میزانی در فضای مجازی اهمیت دارد؟ به دلیل آنکه شاخه های زیاد کسب و کار در فضای مجازی بسیار زیاد است و نمیتوان در بعضی سایت ها و برنامه ها مجوزی کسب کرد، میتوان گفت هنوز سازوکار اخذ مجوز برای کسب وکار اینترنتی در کشور آماده نیست.
طبعاً وقتی قوانینی وجود داشته باشند به دنبال آن مجوزهایی از سازمانهای مربوطه که این قوانین را وضع کردهاند، لازم است و این روزها بسیار این سؤال پرتکرار را میشنویم که آیا کسب و کار اینترنتی نیاز به مجوز دارد؟ در این مقاله از گاسی وب میخواهیم به این سؤالات و سؤالات پرتکرار مشابه آن بهصورت کامل پاسخ دهیم. بعدازاین سؤال یک سؤال دیگر هم شایع است که آیا میتوانیم کسب و کار اینترنتی خود را بدون مجوز راه اندازی کنیم؟
در پاسخ باید گفت بله میتوانید اما در ادامه کار و فعالیتهایتان بههرحال مجبور هستید که این مجوزها را دریافت نمایید که دریافت آنها نیز بسیار ساده است. در کنار این مسئله وقتی شما با مجوز یک فعالیت را انجام میدهید اعتماد کاربران و مخاطبان وبسایتتان به شما بهعنوان صاحب این کسب و کار بیشتر میشود و میدانند که با یک مجموعه قانونمند روبرو هستند.
انواع مجوز برای کسب و کار اینترنتی
یکی از سؤالاتی که بسیار پرتکرار توسط کاربران پرسیده میشود این است که مجوزها چه چیزهایی هستند و انواع مجوزها را به ما معرفی کنید و اینکه کدام مجوزها دقیقاً برای کسب و کارمان لازم است تا آن را دریافت نماییم. در این قسمت میخواهیم پاسخ تمامی این سؤالات را بهصورت کامل شرح دهیم. این موضوع که شما بدانید برای چه نوع کسب و کاری چه نوع مجوزهایی لازم است تا حد زیادی میتواند به روند دریافت مجوزهای شما سرعت ببخشد.
برای مثال ممکن است شما تولیدکننده باشید و یا اینکه تنها فروشنده محصولات یک تولیدکننده یا چند تولیدکننده هستید و یا حتی در موارد دیگر ممکن است شما تنها بازاریاب برای فروش محصولات یک فروشنده باشید. هرکدام از این موارد نیاز به مجوزهای متفاوتی دارند. بهطورکلی انواع مجوز برای کسب و کار اینترنتی را میتوان به دو دسته تقسیمبندی کرد:
- مجوزهای عمومی و یا نمادها
- مجوزهای اختصاصی برای صنف کسب و کار
شما بسته به نوع کسب و کارتان میبایست مجوز کسب و کار اینترنتی معتبری را دریافت نمایید و یک کسب و کار اینترنتی معتبر و پولسازی با اینترنت در صورتی محقق خواهد شد که شما بتوانید زیرساختهای آن را محکم بسازید و یکی از این زیرساختها دریافت مجوزهای مربوطه برای کسب و کارتان است.
مجوزهای عمومی
مجوزهای عمومی همان نمادهایی هستند که برای وبسایت و کسب و کار آنلاین خودتان تهیه میکنید. برای مثال نماد اعتماد الکترونیک یک مجوز عمومی محسوب میشود. اگر شما خدمات یا محصولاتی دارید که میبایست از درگاه پرداخت بر روی وبسایتتان استفاده کنید و خدمت یا محصولی را بهصورت آنلاین به فروش برسانید لازم است که برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک اقدام نمایید. مورد دیگری که میتوان آن را در دسته مجوزهای عمومی قرارداد نماد سامانه کسب و کار اینترنتی یعنی، ساماندهی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی است که در صورتی لازم است که شما محتوای صوتی و تصویری در وبسایت خود ارائه دهید.
اگر در کسب و کار اینترنتی خود بههیچعنوان قرار نیست محتوای تصویری و صوتی ارائه دهید لازم نیست برای دریافت این مجوز کسب و کار اینترنتی اقدام کنید. این مجوز نشاندهنده این است که محتوای صوتی و تصویری وبسایت شما از نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تائید قرار گرفته است و میتواند اعتماد بیشتری را برای مخاطبان وبسایت کسب و کارتان ایجاد کند.
مجوزهای اختصاصی
در هر صنفی که میخواهید اقدام به راه اندازی فروشگاه اینترنتی نمایید شما میبایست مجوزهای صنف موردنظر را دریافت نمایید. برای مثال اگر محصولاتی دیداری و شنیداری تولید میکنید قطعاً به مجوز وزارت ارشاد نیاز دارید و در غیر این صورت شما طبق قانون مجاز به فعالیت در این زمینه نیستید. برخی ممکن است در حوزه فروش محصولات پزشکی و سلامتی و درمانی وارد شوند و کسب و کار اینترنتی خود را در این حوزه راه اندازی کنند که در این صورت نیاز به دریافت مجوز از وزارت بهداشت و درمان دارند.
این موضوع را هر فردی که داخل یک صنف خاص مشغول به کار است میداند که باید به چه صنفی برای دریافت مجوز کسب و کار خود اقدام نماید و ما به دلیل اینکه فهرست اصناف بسیار طولانی است و همچنین موضوع مقاله در این مورد نیست از ارائه تمامی این عناوین معذور هستیم. البته شما میتوانید درصورتیکه نیاز به مشاوره در این زمینه دارید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید تا در این زمینه شما را راهنمایی کنند تا با صرف حداقل زمان بتوانید به نتیجه موردنظر خود یعنی دریافت تمامی مجوزهای لازم برای کسب و کار برسید.
یک سؤال دیگر در اینجا مطرح است و این است که آیا لازم است ما برای وبسایتهای شخصی و شرکتی برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک و دریافت پروانه کسب و کار اقدام نماییم ؟ پاسخ این سؤال خیر است. شما نیازی نیست که برای این گونه از وبسایتها نسبت به دریافت نماد اعتماد الکترونیک و پروانه کسب و کار اقدام نمایید چرا که شما در این نوع سایتها محصول یا خدماتی ارائه نمیدهید که مخاطب شما در این گونه وبسایتها بخواهد بهصورت آنلاین مبلغ این خدمات یا محصولات را بپردازد. بنابراین نیازی به داشتن این گونه مجوزها برای این وبسایتها ندارید. اگر نیاز دارید که مجوز نظام صنفی رایانهای را دریافت کنید به مدارک زیر نیازمند هستید که این مدارک عبارتاند از:
- کپی روزنامه رسمی آگهی تأسیس شرکت
- تصویر روزنامه رسمی آگهی کلیه تغییرات
- کپی شناسنامه و کارت ملی مدیرعامل
- کپی مدرک تحصیلی مدیرعامل
- کپی کارت ملی همه اعضای هیئتمدیره
- کپی اساسنامه
- کپی آخرین اظهارنامه مالیاتی
- کپی لیست بیمه
- ارائه تصویر آخرین رتبهبندی شورای عالی انفورماتیک
- کپی لوگو گواهی ثبت لوگو
اگر فعالیتهای شرکت و کسب و کار شما در زمینه تولید، توسعه یا راه اندازی و مشاوره و آموزش و پشتیبانی سیستمهای نرمافزاری و یا شبکههای اطلاعرسانی است قطعاً به دریافت مجوز نظام صنفی رایانهای نیاز دارید و باید نسبت به دریافت آن اقدام کنید تا فعالیت شما به شکل قانونی انجام شود.
جمع بندی
شاید بعد از خواندن این مقاله با خودتان بگویید من بسیاری از کسب و کارها را دیدهام که بدون دریافت این گونه مجوزها اقدام به شروع کار خودکردهاند و مدتهاست که در حال فعالیت میباشند و با هیچگونه مشکلی نیز مواجه نشدهاند. ممکن است دراینباره حق با شما باشد و شما بتوانید مثالی ازایندست افراد ارائه دهید اما همانطور که میدانید در سرتاسر دنیا روال کاری کسب و کارهای موفق به این شکل هست که تمامی کارها و فعالیتهای خود را بهصورت کاملاً قانونی انجام میدهند و بههیچعنوان از دستورالعملها و قوانین سرپیچی نمیکنند و همین مورد باعث افزایش اعتماد مردم و مشتریان به این گونه کسب و کارها شده است.
البته ما هم متأسفانه موارد زیادی را سراغ داریم که با سرپیچی از این دستورالعملها و عملکردهای خودسرانه با مشکلات زیادی مواجه شدهاند و خسارات مالی و زمانی زیادی را متحمل شدهاند. بنابراین بهتر است از همان گام اول تمام مسیر را به شکل کاملاً قانونی و در چهارچوب دستورالعملهای کشور پیش ببرید تا بههیچعنوان در این موارد به مشکلی برخورد نکنید.
جواب این سؤال یک بله محکم است. متأسفانه عدهای از وبسایتها این موضوع را بهغلط برای مخاطبان توضیح دادهاند که فروشگاههای اینترنتی نیازی به پرداخت هیچگونه مالیاتی ندارند. درصورتیکه این مورد کاملاً از پایه و اساس غلط است.
اگر شما یک شخصیت حقوقی و یا دارای شرکت باشید و مالک محصولی که ارائه میدهید هستید میبایست مطابق قانون سازمان مالیاتی کشور 25 درصد از سود خود را به اداره مالیات کشور پرداخت کنید و اگر شخصیت حقیقی باشید این میزان دقیقاً همانند مالیات حقوق دستمزد محاسبه میگردد.
حال اگر شما شخصیت حقیقی و یا حقوقی باشید و بههیچعنوان مالک محصولاتی که در وبسایتتان فروخته میشوند نباشید و تنها بستری برای فروش فروشگاههای دیگر باشید مالیات شما دقیقاً مطابق با میزان درآمد و پورسانتی که از فروش محصولات دریافت میکنید محاسبه میگردد و موردی از این بابت برای نگرانی شما وجود ندارد.
هر کسب و کاری نسبت به شرایط کاری خود نیاز به مجوزی مختص خود را دارد که غیر از هزینه های ثابت، بنا به شغل مربوطه متغیر خواهد بود. برای سوال در این مورد با گاسی وب ارتباط بگیرید تا شما را از هزینه های مربوط به کسب و کارتان مطلع کنیم.
بدون دیدگاه